agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2011, 21:12   #811
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2011
bütün günes alan yerler doldu ,yer darligi cekiyorum.merdivendekilerde gün boyu günes görmüyor ama isikli bir ortamda,insallah problem olmaz...cevabiniz icin cok tesekkkür ederim...

Düzenleyen arimayam : 31-03-2011 saat 16:14
arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2011, 23:10   #812
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-03-2011
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum.
Dün nemli beze koyduğum tohumları bu akşam ektim.
Üzerlerine hafifçe fısfıs ile su sıktım ve streç film ile kapladım. Karanlık bir yere koydum.
Dikkat etmem gereken birşey varsa uyarırsanız memnun olurum.

KaraGölge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 01:28   #813
Ağaçsever

oznur's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2011
Hosgeldiniz KaraGolge.
Suana kadar butun asamalar guzel.Asil sorunlar hatalar kendini gosterdikten sonra baslayacaktir (insallah olmazda)
Hadi bakalim hayirli olsun

oznur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 17:35   #814
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı Mesajı Göster
peki 4 gündür hiç bir belirti göstermeyen domateslerim için ne düşünüyorsunuz aceleci mi davranıyorum yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var?
Bende 18 Mart tarihinde iki tür, 23 Mart tarihinde 5 tür olmak üzere domates tohumu ektim. 18 Martta ektiklerim iki gündür çıkıyor. Diğerlerinde henüz hareket yok. Tohumlarınız iyiyse 1 hafta 10 gün arasında topraktan çıkarlar.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 17:46   #815
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oznur Mesajı Göster
Hosgeldiniz KaraGolge.
Suana kadar butun asamalar guzel.Asil sorunlar hatalar kendini gosterdikten sonra baslayacaktir (insallah olmazda)
Hadi bakalim hayirli olsun

Hoşbulduk.

Geçen yıl sırık domates fidesi alıp dikmiştim. Baya verimsiz olmuştu. Sebebi ise koltuk alma işini sonradan öğrenmem ve ilk diktikten sonra 2-3 günde bir su vermem oldu. Hep çatallaştılar. Ama bu yıl tecrübe kazandım. Tohumdan üretmeye karar vedrdim. Umarım başarılı olurum. Olamasamda hazır fide alıp dikerim.

Birde şunu söylemeliyim ki; bahçe işi ile uğraştığım için çevremdekiler benimle dalga geçiyordu. Fakat ben bahçede çalışırken büyük bir keyif alıyorum.
Çok zevkli bir hobi benim için.

Eski 31-03-2011, 17:57   #816
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Karagolge sende verim alip yetistirdiklerini afiyetle yerken onlarla dalga gecersin Dis seslere kulak asma hic. Benim yanimda da var dis sesler ama hic umrumda degil. Ben tikadim kulagiklarimi isime bakiyorum. Sevgiler

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 18:50   #817
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KaraGölge Mesajı Göster
Hoşbulduk.

Geçen yıl sırık domates fidesi alıp dikmiştim. Baya verimsiz olmuştu. Sebebi ise koltuk alma işini sonradan öğrenmem ve ilk diktikten sonra 2-3 günde bir su vermem oldu. Hep çatallaştılar. Ama bu yıl tecrübe kazandım. Tohumdan üretmeye karar vedrdim. Umarım başarılı olurum. Olamasamda hazır fide alıp dikerim.

Birde şunu söylemeliyim ki; bahçe işi ile uğraştığım için çevremdekiler benimle dalga geçiyordu. Fakat ben bahçede çalışırken büyük bir keyif alıyorum.
Çok zevkli bir hobi benim için.
Boşver geçsin onlar dalgalarını, sen mutlusun ve zevk aldığın bir hobiyi yapıyorsun ya daha büyük zevk mi var?
Onlar yaşamlarındaki zevklerin ne kadar az olduğunu ancak birşeyler ekip büyüttükten sonra meyvesini-sebzesini yediklerinde anlar. O da belki.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2011, 22:10   #818
Ağaç Dostu

Telkinleriniz için teşekkür ederim.
Bende kafama takmıyorum zaten. İşime bakıyorum.

Eski 01-04-2011, 04:55   #819
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

26 mart'ta ektigim 22 domates tohumlarindan 17 tanesi cimlendi. Digerlerinide merakla bekliyorum

Eski 01-04-2011, 17:13   #820
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Merhaba arkadaşlar. 26 Mart'ta ektiğim domatesten bir tanesi çimlenmiş. Ya da çimlenen başka bir şey de olabilir Kırmızı bir sapı hafif yeşilimsi-kırmızımsı
dimdik yaprakları var tepesinde. Resimlerini yüklüyorum. Cevap yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

yeşil sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2011, 19:32   #821
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. 26 Mart'ta ektiğim domatesten bir tanesi çimlenmiş. Ya da çimlenen başka bir şey de olabilir Kırmızı bir sapı hafif yeşilimsi-kırmızımsı
dimdik yaprakları var tepesinde. Resimlerini yüklüyorum. Cevap yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
çimlenenler domates. pet bardakların dış yüzünü alüminyum folyo ile sararsanız iyi olur.

dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2011, 19:36   #822
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Sayın YeşilSevdalısı

Çimlenen bitki net görülmüyor. Benim bugün itibariyle çimlenme kabındaki ve şaşırtılarak küçük saksıya aldığım pembe domates fidelerini aşağıda görüyorsunuz. Benzer bir durum oluşup ilk yaprakların açılarak yere paralel hale gelmeleri gerekir. Bir de benim ektiğim tohumlarda bugüne kadar böyle bir renkle karşılaşmadım. Takip edelim. 2 gün sonra daha net yeni bir fotoğraf ekleyin. Kesin karar verilebilir.

Eklenen Resimler

Eski 02-04-2011, 04:32   #823
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Yesil sevdalisi'nin domatesleri yanlis hatirlamiyorsam ilacli oldugu icin renkliydi. Kirmizi kirmizi cimlenmis
K donmez sizin domateslerde manken gibi masallah. Yarin bende resim ekliyeyim benim domateslerimide gorun. Simdi ustlerini orttum gece isiga uzanmasinlar diye.

Eski 02-04-2011, 07:33   #824
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
.....Benim bugün itibariyle çimlenme kabındaki ve şaşırtılarak küçük saksıya aldığım pembe domates fidelerini aşağıda görüyorsunuz. Benzer bir durum oluşup ilk yaprakların açılarak yere paralel hale gelmeleri gerekir. Bir de benim ektiğim tohumlarda bugüne kadar böyle bir renkle karşılaşmadım. Takip edelim. 2 gün sonra daha net yeni bir fotoğraf ekleyin. Kesin karar verilebilir.
Sayin k_donmez, resimlerinizde bir sey dikkatimi cekti. Altta sasirttiginiz domatesler daha sasirtilacak zamana ulasmamislar. Sasirtmak icin ilk iki gercek yapragin olusmasini beklemeliydiniz.

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 07:37   #825
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Sayin yesil sevdalisi. Size biber icin yazdiklarim domatesler icinde gecerli. Bibere yazdigim icin burada tekrar etmek istemedim ama ilginc olan sizin resimlerinize yorum yapan hic kimse size tohumlarinizi toprakla ortmenizi tavsiye etmemis. Yani bunu gorupte neden soylemez insanlar anlamadim.
Saygilarimla

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 09:06   #826
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Günaydın herkese. Bugün öyle mutluyum ki! Aslında dün akşam bunların ot olduğunu anladıktan sonra çok üzüldüm, baya bir hayal kırıklığına uğradım. Kendi kendime salak kafam daha tohumlar çatlamamış neresinden bir günde yaprak çıksın dedim. Ama bu sabah kalktığımda domateslerimden iki bardağın ikisinde de çekirdekler üzerinde "n" şeklinde uzantılar gördüm. Bunlar herhalde domates filizidir değil mi?

Eski 02-04-2011, 14:03   #827
Ağaçsever

oznur's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2011
Evett kesinlikleee domates filizi...aynen benden sizin gibi olmustum yesilsevdalisiHergun buyudugunu goreceksiniz bundan sonra,,cok bakip nazar degmeyin

oznur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 14:53   #828
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oznur Mesajı Göster
Evett kesinlikleee domates filizi...aynen benden sizin gibi olmustum yesilsevdalisiHergun buyudugunu goreceksiniz bundan sonra,,cok bakip nazar degmeyin
Kesin değecek vallahi. Dakika başı onun yanındayım
İnşallah ikimizde meyvelerini de yiyebiliriz
Sizin yapraklar filizlenmeden kaç gün sonra çıktı?

Eski 02-04-2011, 15:32   #829
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilinin bahcesi Mesajı Göster
Sayin k_donmez, resimlerinizde bir sey dikkatimi cekti. Altta sasirttiginiz domatesler daha sasirtilacak zamana ulasmamislar. Sasirtmak icin ilk iki gercek yapragin olusmasini beklemeliydiniz.
Sayın Lilinin bahcesi,
İlginize teşekkür ederim. Ben bu yılla birlikte üçüncü yıldır tohumdan domates yetiştiriyorum. Geçmiş yıllarda da filizlenen tohumları ilk yapraklar yere paralel hale gelince şaşırtarak saksıya aldım. Gelişimlerinde de bir sorun yaşamadım. Bu kez filizlenen birkaç tohumu saksıya almak için sizin önerinizi deneyeceğim. Farkı da buradan paylaşırım.

Eski 02-04-2011, 21:58   #830
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Günaydın herkese. Bugün öyle mutluyum ki! Aslında dün akşam bunların ot olduğunu anladıktan sonra çok üzüldüm, baya bir hayal kırıklığına uğradım. Kendi kendime salak kafam daha tohumlar çatlamamış neresinden bir günde yaprak çıksın dedim. Ama bu sabah kalktığımda domateslerimden iki bardağın ikisinde de çekirdekler üzerinde "n" şeklinde uzantılar gördüm. Bunlar herhalde domates filizidir değil mi?
Hadi gozun aydin yesil sevdalisi. Simdi dahada heyecanli olmalisin

Eski 02-04-2011, 22:01   #831
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Hadi gozun aydin yesil sevdalisi. Simdi dahada heyecanli olmalisin
Evet Yaprakları çıktığında ne olurum bilmiyorum.
Bir gazete haberi çıkıyormuş:

"Evinin içini sera yapan G.M (35) - o ben oluyorum - eşi tarafından katledildi.

Eski 02-04-2011, 22:03   #832
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Sayin yesil sevdalisi. Size biber icin yazdiklarim domatesler icinde gecerli. Bibere yazdigim icin burada tekrar etmek istemedim ama ilginc olan sizin resimlerinize yorum yapan hic kimse size tohumlarinizi toprakla ortmenizi tavsiye etmemis. Yani bunu gorupte neden soylemez insanlar anlamadim.
Saygilarimla

Kendi adima yazayim fazla bir tecrubem olmadigi icin, tavsiyede bulunmak istemedim acikcasi. Insallah bir gun bende sizin gibi bakar, su anda goremediklerimi gorurum

Eski 02-04-2011, 22:07   #833
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Alıntı:
Saygilarimla
Alıntı:
Kendi adima yazayim fazla bir tecrubem olmadigi icin, tavsiyede bulunmak istemedim acikcasi. Insallah bir gun bende sizin gibi bakar, su anda goremediklerimi gorurum
Tohumcu bana üzerini topraka çok örtmeyin bu doğru birşey değil demişti ondan örtmedim bende, yanlış birşey mi yaptım?

Eski 02-04-2011, 22:13   #834
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Tohumun kalınlığı kadar da olsa üzerine toprak ekleyin. Yoksa kurur tohumlarınız. Bir anlamı kalmaz.

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2011, 22:15   #835
Ağaçsever

yeşil sevdalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydın Mesajı Göster
Tohumun kalınlığı kadar da olsa üzerine toprak ekleyin. Yoksa kurur tohumlarınız. Bir anlamı kalmaz.
az önce üzerlerini örttüm çook teşekkür ederim

Eski 02-04-2011, 22:27   #836
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Rica ederim sn. yeşil sevdalısı sizdeki heves ve merak gerçekten takdire şayan. Umarım çabalarınızda başarıya ulaşırsınız.

Bu siteyi keşfetmeden önce ekim ve dikim işlerinden hiç anlamazdım. Annem balkondaki saksısına dikmek için 5 baş soğan verdi. Bir hafta geçti yeşillenmedi, 20 gün oldu yine yeşillenmedi. Merak edip bir toprağı eşeledikki meğer soğanları ters dikmişim. artık dibine doğru filiz vermeye başlamışlar

Sağolsun sitedeki herkes bilgi, deneyim ve tohum desteği açısından gayet cömert. Bende elimden geldiğince yeni üyelere yardımcı olmaya gayret ediyorum. Kolay gelsin

Eski 02-04-2011, 22:40   #837
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Evet Yaprakları çıktığında ne olurum bilmiyorum.
Bir gazete haberi çıkıyormuş:

"Evinin içini sera yapan G.M (35) - o ben oluyorum - eşi tarafından katledildi.
Hayal gucune hayran kaldim, bi okadar da guldum yesil sevdalisi. Allah tohumlarina zeval vermesin

Eski 02-04-2011, 22:47   #838
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Aydin bey, acemilikte hersey mubahtir
Bende ilk tohum ektigimde (sanki yillar gecmis gibi oldu ama sunun surasinda 8 mart'ta ektim ilk tohumu) pakette bulunan butun tohumlar yani 72 Tane salatalik tohumunu ekmistim. Hepsini ektikten sonra dank etti bu kadar tohumu ne yapacagim diye. Simdi dogal yollardan beni terki diyar etmeye basladilar 23 fide kaldi.

Eski 02-04-2011, 22:55   #839
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Alıntı:
. Simdi dogal yollardan beni terki diyar etmeye basladilar 23 fide kaldi.
Neyse ki ihtiyacınız olan fide sayısına kadar inmiş. Buna bir nevi ''doğal seleksiyon'' diyelim.

Eski 02-04-2011, 22:57   #840
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Ekim tarihi 26 mart. Koy domatesi.

Eklenen Resimler

Düzenleyen sebnem&mircan : 03-04-2011 saat 05:00

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025