![]() |
|
![]() |
#781 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Insallah sizde emeklerinizin karsiligini alirsiniz sevgili yesil sevdalisi. Ama bence daha erken cimlenir. Domates biraz gec cimleniyor, biberi bilmiyorum onu ilk defa ektim. Salatalik cimlenme konusunda birinciligi kimseye kaptirmiyor ![]() 8 mart'ta tumbler domates ve salatalik ekmistim. Yavas yavas (hatta domates cok yavas) buyumukte. Bu tohumlar biraz daha kiymetli benim icin cunku halis muhlis vatanimin tohumu... demin baktim dort tane mini minnacik salatalik cimlerim var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() bu arada turp tohumundan daha çabuk çimlenen bir tohum tanımadım hayatımda. Sabah 8-9 gibi ekmiştim (geçen sene) akşam baktığımda ilk beyaz filizlerini vermiş, ertesi gün ilk yeşil yapraklarını çıkarmışlardı hemde hiç bir ön işleme tabi tutmamıştım hızlı çimlenen birşey ekmek isterseniz turp tercih edin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
Hic sormayin valla bu kadar zevk alacagimi tahmin etmemistim. Buyumelerini gormek bir yana gidip bakmak bile mutluluk verici. Bir suru cocuklarim oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() bu arada benim domates ve biberlerden hala ses seda yok. ![]() Burada gündüzleri 18-19 derece civarında geceleri 7-8 derece. Havadan dolayı ise içeri filan alayım ya da balkondan poşetle üzerlerini kapatayım. seninkiler nerede duruyor? ![]() Düzenleyen yeşil sevdalısı : 29-03-2011 saat 15:45 Neden: sanırım yanlış yazmışım yıldızlı çıkmış onu düzelttim:) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bu sabah tohumlara bakarken domateslerden bir taneside topraktan kafasini hafif cikarmis merakli gozlerle etrafa bakiyoduki gozgoze geldik ![]() Ona dedim ki korkma emin ellerdesin burasi senin yeni evin. Icimden de kis kis guluyordum seni buyutup, ekmek arasi yapip afiyetle yiyecegimi soyliyimde hemen kac degil mi ![]() Cengelkoy salataliklari da bir tane fireyle cimlendiler. O bir tane de benim hatam yuzunden kazaya kurban gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
|
Buralari hala cok soguk, karlar tam olarak erimedi bile. Benimkiler bi kismi mutfakta bir kismi yatakodasinda ( yatak odasi biraz komik ama en guzel isik alan yerler buralari) Ustleri naylonla kapali ama gunduzleri havalandiriyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
çimlendirmede önemli olan nokta, ısı[min.18 C] ve nemi mümkün oldukça sabit tutabilmek.çimlendikten sonra da ısının 0 C nin altına ınmemesi lazım.tohumlarınızı çimleninceye kadar içerde tutmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Benim cimlerle oyle ic iceyiz ki, sabah gozumu acar acmaz onlari goruyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
O komsuna eve girme yasagi koy ![]() Benim tumbler buyurse eger, salonda tavana monteli bir kanca var oraya aski saksiya koyacagim, koselerede bi kac patlican,biber mi yerlestirsem? Salonda cicek out, salonda sebze in ![]() 199324 Buda ilk turk domates |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
|
Cengelkoy salataliklari 26 mart 20011 saat 20.30 ekim bilgileri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Masallah guzel buyuyorlar (nazarboncugu) taktim yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
çok güzeller ya insan baktıkça imreniyor 15-20 gün sonra benimde böyle fidelerim olacak kısmetse |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkurler. Umarim devamida guzel olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Sayin KaraGolge dilerim bol hasatlar yapar afiyetle yersiniz. Gercekten imrenmemek elde degil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2011
|
bende evde saksıda domates yetiştirdim kurban bayramından sonra pamukta çimlendirip vyole oradanda saksıya aldım 30/03/2011 tarihi titbariyle çiçekteler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2011
|
resim nasıl ekliyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
ben evde yer kalmadigi icin merdiven arasina camin önüne koydum fidelerimi,heralde gece 2-5dereceye kadar düsüyordur orasi..bir etkisi olurmu bir kac cmlik fidelerime.ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaçsever
|
İyi günler ![]() Pazar günü ektiğim domateslerde hiç bir gelişme yok.Kabuğunda çatlama bile, normal midir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaçsever
|
peki 4 gündür hiç bir belirti göstermeyen domateslerim için ne düşünüyorsunuz aceleci mi davranıyorum yoksa yolunda gitmeyen birşeyler mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Tohumlarin uyanabilmesi icin gerekli sartlarin olusmasi gereklidi. Isi nem topragin sicakligi gibi. Siz once tohum icin gerekli bu sartlarin hepsinin uygun olup olmadigini, eger uygunsa kullandiginiz tohumlarin durumlarini gozden gecirin. Eger hepsi idealse bekleyin. Size tavsiyem biraz sabir gostermenizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
|
fideleriniz çimlendiyse bol güneşe ihtiyaç duyacaklardır. yarı gölge yerlerde ince ve uzun olurlar. en iyisi mini bir sera içinde büyütmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|