![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
|
Domates severler için kötü bir haber ; "Lektinler de MS oluşum mekanizmasında suçlanan ve tahıllarda, baklagillerde, yer fıstığında ve domateste çok bulunan bitkisel proteinler. Lektinler de kazein ve glüten gibi miyeline duyarlı T lenfositlerini aktive ediyorlar. Süt proteini (kazein), buğday, arpa, çavdar, yulaf proteinleri, baklagillerde, yer fıstığında ve domateste bulunan lektinler bağırsak bakterilerinin tam sindirilememiş protein parçacıkları moleküler benzerlik nedeni ile miyeline duyarlı T lenfositlerini aktive ediyorlar" http://beslenmebulteni.com/besin/ind...5&limitstart=1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
domates fidelerine at gübresi olurmu veya hangi bitkide kulanılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
güzel bilgiler teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Bu saksıda domates,biber ya da salatalık yetiştirilir mi? Altında 10 Litre yazıyor. Düzenleyen Domatesci : 06-03-2011 saat 09:57 Neden: Eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Ben geçen sene cerry mikrop domates yetiştirdim. Gayet güzel geliştiler. Bayağı da domates aldım. Salatalıkta yetiştirilebilir. Saksınız gayet geniş ve yüksek gibi. Kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Biber olurmu Demre sivrisi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Bugün soğuğa rağmen üşenmeyip Eminönü'ne gittim. Hibrit sırık domates ve salatalık tohumu aldım. İçini açtım o da ne! içinden sadece 10 adet çıktı. Ayrıca tohumların rengi yeşildi.Salatalık tohumu da aldım onun da rengi yeşildi. Bakalım ayın 15'inden sonra ekmeyi düşünüyorum. Özellikle salatalıktan çok ümitliyim. Sonunda salatalık yiyeceğim inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Fazla tecrübeli sayılmam ama ben 4 gün önce sizin gibi hıyar tohumu aldım o da yeşildi arkasında 1 gün suda bekletin yazıyordu bende 1 gün beklettim dışındaki yeşil katman eridi sanırım o koruyucu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
Birde torf a ektiğim domates tohumlarını 12 saatte bir ikişer fıs suluyorum doğrumudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
Ben de 10 adet tohumu 2 saat suda beklettim. Büyük oranda yeşiller gitmişti. Aslında erken ektik gibi tohumları. Bu mevsimde fideleri nasıl dışarı alacağız bilemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2010
|
iyi çalışmalar diliyorum. arkadaşlar konu domates olduğu için yazıyorum. hiç dömates ağacı yetiştiren varmı ? ben bu sene ilk defa deniyorum. nasıl oluyor fikri olan var ise bilgirendirebilirmisiniz. Şu anda fideler kase içerisinde pamukda 3-4 cm kadar büyüdü. yardımlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
sn.seyma... O zaman bizde seneye sizden bir tomaten baum tohum dağıtımı bekliyoruz ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Domates ağacı
işte karşınızda domates ağacı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Saka gibi. Cok enteresan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Üstelik bu domatez türü çok yıllık olduğu için ömrü boyunca tonlarca domates üretiyor acaba tadı bizim hormonlu domateslerle aynımıdır çok merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Topraksiz tarimda (bu sekil) maydanoz yetistirdiklerini dusunemiyorum artik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2010
|
sayın emre ilhan ilginiz için teşekürler bende saksıda perlit ve torf karışımıyla yetiştirmek istiyorum. dün iki adet saksı ,50 kg. torf ve 50 kg perlit aldım. bir karışım yaparak kullanmak istiyorum. Besin eriyiklerinide bizlere yardımcı olabilecek sayın hocalarımızda almak istiyorum. teşekürler.!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
arkadaslar domates ve digerlerinde gübrede NPK degerlerinin ne olmasi gerekli bu konuda yardimci olurmusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
sayın sertug gunay resimdeki CYPHOMANDRA BETACEA TREE TOMATO- TAMARILLO isimli meyve ağacının halk arasında meyvelerinin benzerliğinden dolayı domates ağacı dedikleri bitki değilmi yoksa yanılıyormuyum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Alıntı:
Not = tohumlarını satan bir firma tarafından verilen bilgiler..meyvelerini yemeniz dileği ile.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|