agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Doğasever, İnsansever, Hayvansever Web Siteleri (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=33)
-   -   apelasyon.com (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=35673)

malina 16-10-2014 18:03

apelasyon.com
 
Apelasyon

Apelasyon Dergisi, 2013 yılında yayın hayatına başlayan bağımsız bir internet dergisidir.

İki yıl kadar önce kendi aramızda paylaşımlar yapmak için küçük bir grupla yola çıktık. Yemeğimizi yiyip, şarabımızı içip, sohbetimizi yapıyor farklı konuları tartışıyorduk. İlk odağımız bağcılık ve gastronomiydi. Bu bağ iyi, şu üzüm güzel, o yemek pek leziz, şu lokanta harika…

Zamanla grubumuz büyümeye başladı. Farklı sektörlerden dostlarımız katılmaya başladı sohbetlerimize. Üzümden zeytinyağına, kahveye, peynire, yöresel lezzetlere, gezi güzergâhlarına, tarihe ve felsefeye girildi. Hepimizin ortak sevdası bağ ve üzümdü; üzüm ki tüm dünya dinlerinin kabul ettiği kutsal ve ölümsüzlüğün sembolü, tarihi, felsefeyi, geleneği, emeği, teri, ahengi, ölümsüzlüğü, aşkı, tekniği görmek isteyenlerin bitkisi.

Hepimizin anlayabileceği ve öğrenebileceği ortak bir dil konuşmaya çalışmak, korkusuzca ben bunu sevdim, şunu sevmedim çünkü şu nedenle diyebilmek, ezberlemeden öğrenerek konuşmak, kimseyi küçük görmeden, en iyi ben bilirim demeden ahenkle paylaşım yapmak grubumuzun ana hedefi oldu. Zamanla konuştuğumuz konular daha da zenginleşmeye ve farklılaşmaya başladı. Bizler de bilgilerimizi ve birikimlerimizi dostlarımız, sektörümüzdekiler ve dünya ile paylaşmaya karar verdik ve ortaya çıkıverdi “Apelasyon”.

malina 17-10-2014 12:56

KASIM 2013 / SAYI: 1

APELASYON - Argun TANRIVERDİ
BİYODİNAMİK TARIM - Sinem ÇELİKTEN - Tarım
GASTRONOMİ VE TURİZM - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Turizm
ÜZÜM ŞIRASININ SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNE YARARLARI - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık, Yaşam
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN YERİ - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık
BİR YUDUM KEYİF: SEFERİHİSAR - Emre BAŞARAN - Kültür, Turizm
MANTAR TIPA - Bülent ERKAN - Tarım
ASMAYI BEKLEYEN TANRI, DIONYSOS - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Felsefe
ULUSAL PAMUK KONSEYİ - Bilge KEYKUBAT - Tarım
ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜMDE TERBİYE ŞEKİLLERİ - Sacit İNAN - Tarım
ZEYTİN HASADI - Murat ÖZALTAŞ - Tarım
KURU İNCİRDE KURUTMA VE DEPOLAMA - Nilgün TAN - Tarım
VAR MIYIZ? YOK MUYUZ? - Bilge KEYKUBAT - Tarım
MAKRO FOTOĞRAFÇILIK - Hobi, Yaşam
REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI - Bilge KEYKUBAT - Tarım
"BOTTLE SHOCK" ya da "PARİS YARGISI" - Argun TANRIVERDİ - Film & Kitap
YAZAR MISINIZ?

malina 17-10-2014 12:57

OCAK 2014 / SAYI: 2

DUYGULAR, SEVGİ VE ZAMANIN DEĞERİ ÜZERİNE - Ufuk YÜCEL - Felsefe, Yaşam
GELENEKSEL AYAKÜSTÜ MUTFAĞIMIZ FASTFOOD'A KARŞI - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Mekanlar
FALINIZA BAKILIR - Bilge KEYKUBAT - Gastronomi, Kültür, Tarih, Yaşam
E-DERGİ de NE? - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam
TARLADA SOSYAL MEDYA - Duygu BALKAŞ - Tarım, Yaşam
KARAVAN TURİZMİ - Hasan Hulusi TAYANÇ - Turizm, Yaşam
OBEZİTE - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık
İYİ PAMUK UYGULAMALARI DERNEĞİ - Tarım
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER - Hüseyin AKDEMİR - Sağlık, Tarım
DOĞANIN MUCİZEVİ MEYVE SUYU: ZEYTİNYAĞI - Yağmur ŞENTÜRK - Sağlık, Tarım
BUTİK ZEYTİNYAĞI - Murat ÖZALTAŞ - Tarım
KLAZOMENAİ (URLA) ZEYTİNYAĞI KÜLTÜRÜ ve İŞLİĞİ - Necdet ŞENOĞLU - Tarih, Tarım, Turizm, Yaşam
ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ - Abidin TATLI - Tarım
ZEYTİNDE VERTİCİLLİUM SOLGUNLUĞU - Ayser BİLLOR - Tarım
VİNOTERAPİ - KEYİFLİ ve LEZZETLİ BİR GÜZELLİK KÜRÜ - Hüseyin KIRBIYIK - Sağlık, Turizm, Yaşam
DÜNYA ve TÜRKİYE BAĞCILIĞI - Selçuk KARABAT - Tarım
SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ ve BAĞ KURMAK - Süleyman YÜKSEL - Tarım
BAĞCILIĞI BEKLEYEN TEHLİKE - Kemal GÜRCAN - Tarım
TADIMIN ANATOMİSİ - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi
KADEHİMDEKİ MEYVELER - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Tarım
KADEH ÖNEMLİDİR - Argun TANRIVERDİ - Gastronomi, Yaşam
YEM GIDADIR - İlker AĞIN - Hayvancılık
İNCİR BAHÇELERİNİN TESİSİ - Hilmi KOCATAŞ - Tarım
TARIMSAL SULAMA AMAÇLI ALTERNATİF ENERJİ KULLANIMI ve HİBE DESTEK PROGRAMLARI - Tarım

malina 17-10-2014 12:57

MART 2014 / SAYI: 3

APELASYONLAR ve SORUNLARI ÜZERİNE - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Hobi, Tarım
AŞ TUZ İLE, TUZ ORAN İLE - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi, Sağlık
ÖLÜMÜNDEN SONRA KIYMETE BİNEN: Charles Pierre Baudelaire - Cem KARAGÖZLÜ - Felsefe, Yaşam
İÇİNDEN 'MUTFAK' FIŞKIRAN ŞEHİR: İSTANBUL - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Mekanlar, Yaşam
BİR ÜZÜM BİR ÜLKE - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Tarım, Yaşam
APELASYON İZMİR'LE BİR ZEYTİNYAĞI TADIMI - Argun TANRIVERDİ - Gastronomi, Hobi
HEDEF: ORGANİK TARIM - H. Zafer CAN - Tarım
AYVAYI YİYELİM - Müge ŞAHİN - Gastronomi, Sağlık
İNCİR - Hatice ZEYBEK - Tarım
ÇİFTÇİNİN YOL ARKADAŞI TRAKTÖR - Duygu BALKAŞ - Tarım
ZEYTİNYAĞI: DOĞADAN GELEN SAĞLIK - Nilay GEZGİN - Gastronomi, Sağlık
ZEYTİNYAĞI TADIMI - Yağmur ŞENTÜRK - Gastronomi, Hobi, Yaşam
BAĞDA KURŞUNİ KÜF HASTALIĞI ya da BOTRYTİS - Ayser BİLLOR - Tarım
BAĞCILIKTA KIŞ BUDAMASI - Sacit İNAN - Tarım
ZEYTİN HALKALI LEKE HASTALIĞI - Ayser BİLLOR - Tarım
SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ BAĞCILIK - Süleyman YÜKSEL - Tarım
BAĞCILIKTA SİNSİ TEHLİKE: DON - Turcan TEKER - Tarım
BAĞLARDA FUNGAL HASTALIKLAR - Bilge KEYKUBAT - Tarım
TÜRKİYE'DE ÇÖLYAK ve ŞEKER HASTASI OLMAK - F.Derya SAKARYA - Gastronomi, Sağlık
BESLENME KÜLTÜRÜ VE BESLENME ÜZERİNDE YAŞANAN BİLGİ KARMAŞASI - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık
SOFRADA BEŞ DUYU - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi
BİR TADIMLIK KİMYA - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Hobi
KALİTELİ YAŞAM, SAĞLIKLI GIDA ve ORGANİK BESİN - Cevahir DURUKAN - Gastronomi, Sağlık
RIESLING GEÇ HASAT: KURYENİN AZİZLİĞİNDEN KAYNAKLANAN MÜKEMMELLİK - Hüseyin KIRBIYIK - Hobi, Tarım, Yaşam

malina 17-10-2014 12:58

MAYIS 2014 / SAYI: 4

ÖLÜMSÜZ AĞAÇ ZEYTİN: KUTSAL TÖREN (DERLEME) - Bilge KEYKUBAT - Felsefe, Kültür, Tarih
DUYGUSAL BİTKİLER - H. Zafer CAN - Hobi, Tarım
ATEŞ ve OCAK - Ahmet UHRİ - Kültür, Tarih, Yaşam
HOMEOPATİ ve YARATICISI HAHNEMANN - Hasan Gökhan ŞENTÜRK - Sağlık, Yaşam
GIDA MANİFESTOSU - Cevahir DURUKAN - Gastronomi, Sağlık
İYİ, TEMİZ ve ADİL GIDANIN YAŞAM BULDUĞU YERYÜZÜ HAREKETLERİ - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Sağlık, Turizm
BATI ŞARABIN ADINI ANADOLU'DAN ALMIŞ - Nejat KUTUP - Gastronomi, Hobi, Tarih
TANIDIK TATLAR ve YENİ KEŞİFLERLE BALKANLAR'DA BİR HAFTA - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Turizm
ŞARABI MUTFAĞINDA TATMAK - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Hobi
BİR EFSANE: RIEDEL - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi, Hobi
ULUSAL ŞARAP ÖRGÜTLERİ: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR MI? - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Gastronomi, Hobi
MEŞE FIÇI - Bülent ERKAN - Gastronomi, Hobi
KAN KIRMIZI SAĞLIK: DOMATES - Nevin Tükel YONTAR - Sağlık, Tarım
OT DEYİP GEÇMEYİN - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık
GREENPEACE - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Sağlık, Tarım
GDO ve TÜRKİYE - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Sağlık, Tarım
ÖLÜMCÜL SORUN: HAVA KİRLİLİĞİ - Harun UYSAL - Sağlık, Yaşam
ZEHİRLİ GÜZELLİK: HELLEBORE - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Sağlık, Tarih
BAĞLARDA YAZ BUDAMASI - Süleyman YÜKSEL - Tarım
MUCİZENİN KARA YÜZÜ - Nilay GEZGİN - Tarım
BORDO BULAMACI - Abidin TATLI - Tarım
BİTKİ GELİŞİMİNİ ARTTIRAN KÖK BAKTERİLERİ - Müge ŞAHİN - Tarım
ZİRAAT FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK - Merve AKTAŞ - Yaşam
SON ADIM: MÜLAKAT - Nursel KEYKUBAT - Yaşam

malina 17-10-2014 12:58

TEMMUZ 2014 / SAYI: 5

İTB MECLİS BAŞKANI ile PAMUK SOHBETİ - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT - Tarım
SARI KANTARON: DOĞANIN ALTIN RENKLİ ŞİFACISI - Müge ŞAHİN - Gastronomi, Sağlık, Tarım
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İLK HAVARİSİ: GIORDANO BRUNO - Nejat KUTUP - Felsefe, Tarih
BİYOYAKIT ve GIDA GÜVENLİĞİ: GIDA MI YAKIT MI? - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Tarım
HIZLANSIN METABOLİZMALAR (YAZA ÖZEL BESLENME FORMÜLÜ) - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık
ŞİFA SANATI HOMEOPATİ - Hasan Gökhan ŞENTÜRK - Sağlık, Yaşam
BAKİ ve ŞEYHÜLİSLAM YAHYA - Cem KARAGÖZLÜ - Felsefe, Tarih
ÖYKÜYÜ YARATAN KOKULARDIR - Zeynep ÇOLAKOĞLU - Gastronomi, Hobi, Yaşam
HER AN ÖLÜMÜ YAŞAYAN KUTSAL AĞAÇ: SAKURO - Bilge KEYKUBAT - Felsefe, Tarım, Yaşam
MUTFAK ÜTOPYALARI, ÜTOPYA'NIN MUTFAĞI - Ahmet UHRİ - Gastronomi, Tarih
WALDORF OKULLARI - Nilay GEZGİN - Yaşam
KADIN SESİ, TAT ve TOKLUK - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Yaşam
EXECUTIVE ŞEF İBRAHİM TUNUSLU ile AŞÇILIK ÜZERİNE - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT, Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi
BAĞCILIĞA YÖN VERENLER - Sacit İNAN - Tarih, Tarım
ZEYTİNYAĞI HAKKINDA GÜNCEL ARAŞTIRMALAR - Abidin TATLI - Tarım
MÜZİK GÜBRELEMESİ - H. Zafer CAN - Felsefe, Hobi, Tarım
İNCİRLERDE DÖLLENME - Hilmi KOCATAŞ - Tarım
MUCİZE TOHUMLAR - Nevin Tükel YONTAR - Gastronomi, Sağlık
SİYASET BİLİMİNİN İFLASI - Selin TOZKOPARAN - Yaşam
(KİŞİSEL) MARKA - Çimen MUTLU - Yaşam
OTELLER SOSYAL MEDYADA SOSYALLEŞMELİ - Duygu BALKAŞ - Yaşam
YENİ NESLİN İLETİŞİMİ - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam
DONDURMAYLA HEM BESLENELİM HEM EĞLENELİM - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık
DOĞUMA ALTERNATİFLER - Gözde DEMİRSOY - Sağlık, Yaşam
ŞARABI MATEMATİKLE ANLATMAK - Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Hobi
DÜNYA ŞARAP ÜRETİM ve TÜKETİMİNDE SON YILLARDA YAŞANAN GELİŞMELER - Selçuk KARABAT, Turcan TEKER - Gastronomi, Tarım
ŞARAP İLE YEMEĞİN EVLİLİĞİ - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Hobi
ÜZÜM KOKAN ADA: BOZCAADA - Emre BAŞARAN - Turizm
KADEH YIKAMA MEVZUSU - Argun TANRIVERDİ - Hobi, Yaşam
SON MASTORİ'DEN... - İnci Özay HATİPOĞLU - Gastronomi
BABİL'İN ASMA BAHÇELERİ - Merve AKTAŞ - Tarih
KARAVANCI KİMDİR - Hasan Hulusi TAYANÇ - Hobi, Yaşam

malina 17-10-2014 12:59

EYLÜL 2014 / SAYI: 6

TOHUM ve TOPRAK: Balkonumda Biberler - Toprak Cadısı - Hobi, Tarım
ANIT AĞAÇLAR: ZEYTİN - Hande Uçar ÖZKAN - Felsefe, Tarım, Yaşam
ŞEYTAN SOFRAMIZDA - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi, Sağlık
BAŞARILI GENÇ EXECUTIVE ŞEF CÜNEYT DALGIN ile SOHBET - Mehmet MÜLAYİM - Gastronomi
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SENARYOLARINDA MENDERES HAVZASI ve İNCİR - İlknur KÖSOĞLU - Tarım
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ - Oğuzhan SOLTEKİN - Sağlık, Tarım, Yaşam
GERÇEKTEN ORGANİK Mİ? - M. Ufuk PEKER - Sağlık, Tarım, Yaşam
APİTERAPİ - Mustafa KÖSOĞLU - Sağlık
GIDA İSRAFI - Bozkurt ÖZSEREZLİ - Gastronomi, Sağlık, Yaşam
ZEYTİN PAMUKLUBİTİ - Abidin TATLI - Tarım
MEĞER İZMİR'DEN YÜZ YILLAR EVVEL BİR YILDIZ KAYMIŞ - Tuğba ALTINÖZ AIWS - Gastronomi
BORDEAUX - N. Neslihan İVİT - Gastronomi, Turizm
AĞZI GÜZEL, YEMEKLERİ GÜZEL DENİZLİ - Çağlar KUZLUKLUOĞLU - Gastronomi, Yaşam
BUNALTAN SICAĞA BESLENME ÖNERİLERİ - Burçin ÇELİKEZER - Gastronomi, Sağlık
INTERNET ve SANAT, YENİ MEDYA ve net:art - Nejat KUTUP - Kültür, Yaşam

malina 17-10-2014 12:59

EKİM 2014 / SAYI: 7

123 YILLIK ÇINAR İTB'NİN BAŞINDA BİR KADIN: IŞINSU KESTELLİ - Argun TANRIVERDİ, Bilge KEYKUBAT - Tarım, Turizm
ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ - Kerem SAVRAN, Murat ÖZALTAŞ - Tarım
YEMEK YEMENİN ORTADOĞUCASI - Ahmet UHRİ - Film & Kitap, Gastronomi
ÇOCUKLARDA BESLENME - Nilgün Tosun TÜRKDOĞAN - Gastronomi, Sağlık, Yaşam
BİR BARDAK KANSER ÇAYI ALABİLİR MİYİM? - Gözde DEMİRSOY - Gastronomi, Sağlık
HEREDOTTAN BU YANA İNCİR - Ramazan KONAK - Felsefe, Tarih, Tarım
YANIBAŞIMIZDAKİ DOKTOR: KABAK ÇEKİRDEĞİ - Nevin Tükel YONTAR - Gastronomi, Sağlık
BİLGİ KARŞISINDA İNANÇ - H. Zafer CAN - Gastronomi, Sağlık
BAĞLARDA GÜBRELEMENİN ESASLARI - Özen MERKEN - Tarım
TOPRAK ANALİZLERİ VE ÖNEMİ - Bihter Çolak ESETLİLİ, Dilek ANAÇ - Tarım
ASMALARDA FUNGAL GÖVDE HASTALIKLARI - D. Soner AKGÜL - Tarım
BİR KÜLTÜR, TARİH, SANAT VE LEZZET YOLCULUĞU - Didem HEPDİZİCİ, Ufuk YÜCEL - Gastronomi, Turizm
KALAN ZAMAN NE OLACAK? - Kökten Ulaş BİRANT - Yaşam
70'LERDE ÇOCUK OLANLARA - Selin TOZKOPARAN - Kültür, Yaşam
SÜTÜ LEKELEMEYİN - Harun UYSAL - Gastronomi, Sağlık

malbman 17-10-2014 13:59

Üye olup birkaç yazıya hızlıca bir göz attım. Karşılıklı sohbet havasında ve gerçekten de satır aralarında bilmediğim birkaç detayı da öğrendiğim keyifli yazılar. Boş kaldığım zamanlar ilk sayıdan başlayarak ilgi alanıma giren konular başta olmak üzere tamamını okumayıa çalışacağım. Kimbilir belki ben de (bir sakıncası olmazsa) çevirisini yaptığım şarap kitabından alıntılarla bir miktar ahkam keserim :p

malina 17-10-2014 14:08

O "ahkam"dan biz de isteriz :)

malbman 17-10-2014 14:36

Seve seve. İşlerim biraz hafifleyince konu ile ilgili bir başlık açalım o zaman. Başlığı siz uygun yere uygun bir adla açın oradan devam edeyim. Hem kitaptan alıntılar yaparım hem de yabancı kaynaklardan derlemeler yapıp onların çevirilerini koyarım.

malina 17-10-2014 15:10

18 Yaşından Büyükler İçin

:)

malbman 17-10-2014 15:47

Kesinlikle en uygun yer. Elimdeki işleri biraz kolaylayıp gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra da başlığın adına karar veririz ve başlarız.

Bilge Keykubat 17-10-2014 20:30

Sayın Malina, öncelikle bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim. Bizim grubumuzdaki (Apelasyon) pek çok kişi "bağcılık, şarap yapımı, şarap ve şarap tadımı", "zeytincilik, zeytinyağı ve zeytinyağı tadımı" konularında çok deneyimli ve bilgili arkadaşlardır. Bir gün sizleri de toplantılarımıza bekleriz. Sevgiyle kalın.

Mine Pakkaner 17-10-2014 20:39

Bilge kısa sürede agaclar.net adına bir toplantınızda zevkle bulunacağım.

Mine Pakkaner 17-10-2014 20:41

Apelasyon' daki çok önemli bir yazıyı bizim forumda yayınladık. Bütün üyelerimizin okumalarını tavsiye ederim.

BİLGİ KARŞISINDA İNANÇ


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024