![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitisü (BATEM)
= 000.000.003 = Paylaşımcı duyarlılıkların yaşandığı Yurdumuz Topraklarında; umutlu ve huzurlu ol ki; Özverili yaklaşımların serinliğinde, sevgin ve saygın artarak: eğitimine yararlı olabil!. Sevgin ve saygın ne kadar derin olursa; eğitiminden yana, payın oldukça büyük olur!. Kusur bulmak yerine; yarar sağlamayı düşün!. Şikayetsizlik ile; hayatı yaşayabilmeli!. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
= 000.000.004 = Annelerimizin, daimilikteki tebessümünü, daha da canlı ve verimli tutabilmek adına; Kendi eğitimim ve ruhsal olgunluğum üzerine sorumluluklarımı bir bir tanıyabilmeli!. Huzurum ve umudum için; başkalarının rahatını terk etmesini istemeden ilerlemeli!. Hazır mevcut imkânların verdiği ölçüde; huzurlu ve de umutlu olmasını: bilmeliyim!. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
= 000.000.005 = Annem, benden; anlayışlı olmamı istiyor!. Annemi, gereğince anlamak görevim oldu!. Benim iyiliğimi isteyen anneciğimi; gereğince anlamak için çaba sarf edeceğim artık!. Annemi üzmeyeceğim!. Ve onun istekleri doğrultusunda; hayatımı şekillendireceğim!. Benim iyiliğimi isteyen annemden yana asla şüpheye düşmeden; hayatımı seveceğim!. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
BATEM Gözetiminde; Bitki Tanıma ve Bitki Yetiştirme Güncesi:
= 000.000.006 = Annemi üzmemek için; elimden gelen gücümü kullanacağım! Ve iyiliğini isteyeceğim!. Annemden daha yakın bir canı nerede-nasıl bulabilirim ki?. Anneler; üzülmesin artık!. Annesinin iyiliğinden yana duyarlı olabilen bir insan olarak; hayatımı sevebilmeliyim!. Hayatımdan ve tecrübelerimden dersler çıkararak hayatıma telkinler hazırlamalıyım!. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
= 000.000.007 = Kendi mutluluğum adına; kendi varlığıma sorumluluk duymalıyım!. Ve; ilerlemeliyim!. Mutluluğum ve umudum adına; başkalarını sorumluluk altına almak: yanlış karar olur!. İyi düşünerek, doğru kararlar alabilmelidir!. Ve kararlarımda; istikrarlı olabilmeliyim!. Kitap okuma yolu ile; kendi varlığına sorumluluk duyan yazarları, örnek alabilmelidir!. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
= 000.000.008 = Tüm olumsuzlukları lehime çevirerek ilerleyebilmeliyim!. Ve; istikrarlı: olabilmelidir!. Yaşadıklarımda; hayrı görmeli ve hayra karşı yürümelidir!. İyi niyet ile; hayata tutun!. Hazır mevcut imkanlar dahilinde mutlu ve umutlu olmaya çabalamalı ve ilerlemelidir!. Kitap anlatılarından gereğince yararlanarak; hayatıma nasihatleri kazandırabilmelidir!. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
= 000.000.009 = Bana, doktorlarımın uyguladığı tedaviyi sevdiren, anneciğimi, çok çok sevebilmeliyim!. Hayrı gören ve; tedavimdeki gelişmeleri hayra yoran, anneciğimi; çok sevebilmeliyim!. Annemin gözetimi altında; kendimi, mutluluğuma ve umuduma adapte edebilmeliyim!. Tedavimi gerçekleştiren, tüm doktorlarıma; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER!. |
|
|
|
![]() |
|
|