agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları (https://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/)
-   -   Toprak koruma, arazi kullanımı ve tarla satışları ile ilgili kanun.. (https://www.agaclar.net/forum/doga-cevre-ekoloji-gida-hukuk-ve-politikalari/36192.htm)

pria 22-01-2016 17:24

Yazının sonundaki programı kullanarak yeni kanuna göre tarlanızı satıp satamayacağınız kolayca anlayabilirsiniz:

Tarm arazilerinin satış şartları

pria 28-01-2016 09:58

''...Tarım Komisyonu Üyesi, CHP Burdur Milletvekili R. Kerim Özkan, 150 dekar altındaki arazilerin satılamaması şartı içeren Toprak Koruma Kanunu’nun çiftçileri zor durumda bıraktığına vurgu yaptı. Meclis’te bu kanuna karşı çıktıklarını, ancak sayısal çoğunluğa sahip iktidar tarafından yasalaştığını anlatan Özkan, “bu yüzden çiftçi 10 dekar alanını satmak istese satamıyor ‘ya tamamını satacaksın ya da satamayacaksın’ diyor. Topraklarımızı koruyamıyoruz topraklarımızı yabancılar almaya başladı. Suriyeliler satın alıyor, İranlılar bu ülkede toprak alıyor” dedi.''

CHP

''...Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, geçen yıl Mayıs ayında çıkarılan Torak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun toprak satışı konusunda çiftçileri mağdur ettiğini söyledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin yapılan yasa değişikliği ile küçük çiftçileri gözden çıkardığını vurguladığını belirterek, bugün gelinen noktada çiftçilerin bu mağduriyetinin net bir şekilde görülmeye başladığını açıkladı. Çiftçilerin tapulu topraklarını satamaz hale geldiğine işaret eden Dedeoğlu, “Çiftçilerimiz bu dönemde, bu hükümet tarafından borçlandırılmıştır. Girdiler artmış ve kazanç azalmıştır. Çiftçiler çoğu bölgede neredeyse üretimden uzaklaşmıştır. Alın terinin karşılığını alamadığı için gelirleri azalan çiftçiler borçlarını ödeyemez hale delmiştir. Artan borçlarını ödemek için toprak satmak isteyen çiftçilere, hükümet 10 dönümüm üzerindeki toprağını tek satamazsın demektedir” dedi.

Yeşil Afşin Gazetesihttp://www.yesilafsin.com/bolge-haberleri/dedeoglu-ciftci-borcunu-odemek-icin-topragini-da-satamiyor-h8230.html

Yeşil Afşin Gazetesi

Başka bir yoruma gerek yok..

KonseptHukuk 01-02-2016 01:33

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nda yapılan değişiklik ve Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinde son durumu mirasdavas.net teki makaleden okuyabilirsiniz.

baykus54 01-02-2016 22:12

25 dönüm tarım arazisine ceviz ekip hisseli tapumuzu bolebilir miyiz

pria 26-03-2016 15:08

Ayrıntılı bir döküman:

http://kastamonu.tarim.gov.tr/Lists/...YGULAMALAR.pdf

mağdur 21-04-2016 14:23

lütfen bir fikir verin

sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim

tarku 22-04-2016 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mağdur (Mesaj 1455787)
sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim

Hissedarlar tek bir hissedar üzerine devir yaparlar ve Arazilerin üzerine ipotek koyarlar (kendilerini garantiye almak için) daha sonra araziler tek kişinin üzerine geçince istediği gibi satar. Hisseli arazilerde, hissedarlara devir konusunda bir sorun olmaz.

mağdur 04-05-2016 17:01

teşekkürler tarku sağolasın

kkale71 06-07-2016 21:28

Arkadaşlar tarla satın almak istiyorum.
1800 m2 6 hisseli bir tarla. Hisse sahibi 400 mt yerini satmak istiyor.
Ben tarım işini birakmak istiyorum diye dilekçe verecek. Ayrıca 5 km köy içerisinde 2000 ve 4000 m2 bağ yeri var. 400 mt tarla dan baska tarlası yok. Acaba 3. Kişi olarak burayı ben alabilir miyim?

tarku 07-07-2016 06:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 (Mesaj 1471985)
Arkadaşlar tarla satın almak istiyorum.
1800 m2 6 hisseli bir tarla. Hisse sahibi 400 mt yerini satmak istiyor.
Ben tarım işini birakmak istiyorum diye dilekçe verecek. Ayrıca 5 km köy içerisinde 2000 ve 4000 m2 bağ yeri var. 400 mt tarla dan baska tarlası yok. Acaba 3. Kişi olarak burayı ben alabilir miyim?

Alman çok zor. Alsan bile diğer hissedarlar başını ağrıtır. Alacağın arazinin hangi tarafı sana ait olacak parseller belli olmadan bunu bilemezsin. Arazi böldürmek imkansıza yakın. Ayrıca satıcının aynı bölgede "kuş uçuşu 5 km " yakınlarda arazisi varsa, yine alamazsın. Diyelim aldın, belediyeden rayiç bedelini öğrenip, vergisini bunun üzerinden ödedin ve tapuda geçer bedel olarak bu gösterildi. Bir ay için de hissedarlardan biri tapuya bu bedeli yatırırsa, önce alım hakkından dolayı senin haberin yokken tapuyu üzerine geçiriverir.

kkale71 07-07-2016 07:06

Sayın tarku
Teşekkür ederim . 6 hissedarin 4 sağ ve bana satmaya razı. Fakat diğer 2 hissedar ölü.
Tarla fiyatı ucuz dolayısıyla sağ ve ihtiyar olan hissedarlar ortalığın giderilmesi davası masrafı tarla bedelinin üzerinde olduğundan ve sağlık nedenlerinden uğraşmak istemiyor
Nasıl bir yol izlemem gerek.

tarku 07-07-2016 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 (Mesaj 1472008)
Sayın tarku
Teşekkür ederim . 6 hissedarin 4 sağ ve bana satmaya razı. Fakat diğer 2 hissedar ölü.
Tarla fiyatı ucuz dolayısıyla sağ ve ihtiyar olan hissedarlar ortalığın giderilmesi davası masrafı tarla bedelinin üzerinde olduğundan ve sağlık nedenlerinden uğraşmak istemiyor
Nasıl bir yol izlemem gerek.

Benzer bir durum benim başıma geldi. Komşu tarlamı almak istedim. 6 hissedar vardı ve paylar karma karışıktı. Hissedarlardan birine 6 dekar araziden 300 m2 yer düşüyordu. Diğer hissedarlar kabul etmesine ve bu arazinin ederinden fazla vermeme rağmen, aralarındaki diğer tarlalardaki anlaşmazlık yüzünden adam kabul etmedi ve iş yattı.

Kısaca eğer bütün araziyi almaya niyetliysen, bütün hissedarların (ölmüş hissedarların mirasçıları dahil) aynı anda tapuya gider ve satışı verirler veya içlerinden birine vekalet vererek satışı yaparlar. Yok o razı geliyor işi var, hastası var, sonra imza atacak, laflarına inanma. Önce tapuda ismini gör, ondan sonra parayı ver. Hisseli arazinin bir bölümünü almayı düşünüyorsan, git bir garibanı giydir, yedir içir. Hiç olmazsa sevap kazanır, sinirlerini harap etmekten kurtulmuş olursun. Benim tavsiyem; Hisseli araziye ortak girme!!!(zaten tapuya gittiğinizde bu işin olurunun olmadığını size söyleyeceklerdir.)

pria 10-07-2016 18:01

...eya en büyük ve tüm hissedarların onayladığı en güvenilir hissedarla anlaşıp, o hissedar tarafından diğer hissedarlardan noterde vekaletname alınır, bütün vekaletnameler toplanınca tapuda herkesin payına düşen para ödenip tapu devri yapılabilir. Zor işler tabi bunlar..Hele bu sıcaklarda :(

kkale71 22-07-2016 14:37

pria sıcakta zor işler gerçekten.birde ölen iki hisse ve kayıp hissedarlar zor iş. keşke tarla sahibi olabilsem.

asıl sorum şu;

şimdi 2014 yasası önce vefat etmiş dedemden kalan tarlalar var. annem dahil 6 hissedar.
bunlar bu tarlaları nasıl paylaşacak. annem kendi adına tarlayı bölüp tapusunu alabilecek mi? veya hisseli tapu alacak olurlar ise annem bana hissesini devredebilir mi?
tarım ve tapudan konu ile ilgili net açıklama alamıyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.

tarku 22-07-2016 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 (Mesaj 1473570)
pria sıcakta zor işler gerçekten.birde ölen iki hisse ve kayıp hissedarlar zor iş. keşke tarla sahibi olabilsem.

asıl sorum şu;

şimdi 2014 yasası önce vefat etmiş dedemden kalan tarlalar var. annem dahil 6 hissedar.
bunlar bu tarlaları nasıl paylaşacak. annem kendi adına tarlayı bölüp tapusunu alabilecek mi? veya hisseli tapu alacak olurlar ise annem bana hissesini devredebilir mi?
tarım ve tapudan konu ile ilgili net açıklama alamıyorum.
yardımlarınızı bekliyorum.

Veraset ilamı hangi tarihte çıkarılmış? Yeni kanundan önce ise eski kanuna göre işlem yapabilirsiniz.

kkale71 22-07-2016 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1473573)
Veraset ilamı hangi tarihte çıkarılmış? Yeni kanundan önce ise eski kanuna göre işlem yapabilirsiniz.

veraset ilamı 2000 yılı buna göre tarlalar bölüne bilir mi? şayet bölünemez ise annem hissesini bana devrede bilir mi?

tarku 22-07-2016 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 (Mesaj 1473586)
veraset ilamı 2000 yılı buna göre tarlalar bölüne bilir mi? şayet bölünemez ise annem hissesini bana devrede bilir mi?

Eski kanunda arazi bölmede bir sınırlama yok. Annenizin size devir yapması tapu açısından bir sorun teşkil etmesede varsa kardesleriniz ileride bunu dava konusu edebilir.

kkale71 23-07-2016 09:31

sayın tarku ilginiz için teşekkür ederim.
peki 6 dönüm tarlayı 6 hissedar 6 eşit parçaya bölünme konusunda kendi aralarında anlaşma yapıp da mı tapu dairesinde üzerine alacaklar veya neye göre, nasıl 6 eşit parçaya bölünecektir?

tarku 23-07-2016 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkale71 (Mesaj 1473650)
sayın tarku ilginiz için teşekkür ederim.
peki 6 dönüm tarlayı 6 hissedar 6 eşit parçaya bölünme konusunda kendi aralarında anlaşma yapıp da mı tapu dairesinde üzerine alacaklar veya neye göre, nasıl 6 eşit parçaya bölünecektir?

Bu konuda bir bilgim yok. Yoruma dayalı düşüncem; mirasçılar, aralarında anlaşabilirlerse bir kadastro memuru veya harita mühendisi getirip, tarlayı böldürürler. Ardından kura ile kime hangi parselin verileceği belirlenir. Baştan kabul etseler bile bu durumlar da kuradan sonra çok itiraz olur. Iyi şanslar.

Acıpayamlı 10-10-2016 22:49

Hisseli tarla ile ilgili problemim var

Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. 14.5 dönüm tarla aldım aldığım tarlada 6 hissedar var.6 hissedardan 5 i tarlayı bana sattı biride yaşlı unutkan rahatsız biri.Hissesini bir türlü satmıyor. Hissedarın çocukları sattı baba satmıyor inat ediyor. Hissesi de 14.5 dönüm arazide 300 metre kadar bir yer yeni kanunda acaba tarım arazisini birleştirmek için dava açsam mahkeme satılması noktasında karar verir mi?

Satın alamazsam su ruhsatı için problem, tarlanın çevrilmesi düzenlenmesi problem, devlet desteğinden yararlanmak problem. Acaba bu noktada avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

İsmail Kuzucu 11-10-2016 08:27

Hisseli yerlerleri almışsınız sanırım? Eğer hıssedarlardan birisi mahkemede çıkıp ben almak istiyorum derse rahatlıkla tüm yerleri alabilir. Satılması için herkesin anlaşması sart.

Eğer noterden belge alırsanız destekleme alırsınız, diğer hissedara ise davada hıcar ücreti odersınız.

tarku 11-10-2016 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Acıpayamlı (Mesaj 1482028)
Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. 14.5 dönüm tarla aldım aldığım tarlada 6 hissedar var.6 hissedardan 5 i tarlayı bana sattı biride yaşlı unutkan rahatsız biri.Hissesini bir türlü satmıyor. Hissedarın çocukları sattı baba satmıyor inat ediyor. Hissesi de 14.5 dönüm arazide 300 metre kadar bir yer yeni kanunda acaba tarım arazisini birleştirmek için dava açsam mahkeme satılması noktasında karar verir mi?

Satın alamazsam su ruhsatı için problem, tarlanın çevrilmesi düzenlenmesi problem, devlet desteğinden yararlanmak problem. Acaba bu noktada avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

İşi mahkemeye taşırsanız, öncelik olarak hissedara alım hakkı tanınır. Belediyede göstermiş olduğunu rayiç bedel üzerinden sizin satın aldığınız tarlaları üzerine geçirebilir. Aslında bunu yapması için dava açmaya da gerek yok. 1 aylık bir süre içinde tapu müdürlüğüne başvuru yapıp sizin vergi ödediğiniz bedeli tapuya yatırıp kendi üzerine tescil eder.
Böyle hisseli bir araziyi tapudan üzerinize geçirmeyi nasıl başardınız?

ramazanaydın 29-12-2016 12:52

herkese slamlar belki bilgisi olan vardır bi sorunum var paylaşmak stedim.... ben 2010 yılında 15 dönüm olan babama ait tarlaya ceviz ektim. 2013 yılında tarlayı kendi adıma aldım ve cins değişikliği yaparak bahçe yaptım, bu aşamada öğrendimki komşu tarlaya ait olan iki dönümü yılardır biz kullanıyoruz.buyuklere bu konuyu sordum : bahse konu komşunun tarlası 20 sene önce bize aitti ve ancak devlet. hazine orayı bir akrabamıza verir, 10 yıl kadar o kişi kullanıp bir başka kişiye satar fakat bu alım satımlarda bu tarla sınır mevzusu ortaya çıkmaz (ölçüm yaptıran olmamış anlaşılan).. şuan komşumun bu durumdan haberi yok. elbet birgün öğrenecek, ben bu tarlayı sınır ihlali oldugunu bilmeden almak istedim satmadılar, bu durumu farkedince istedim çok abartı fiyat istediler..bu bahse konu 2 donüm yerdede benim sulama havuzum ve 6 yaşında 20 adet cevizim var.... bu sorun nasıl hallolur bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

tarku 29-12-2016 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ramazanaydın (Mesaj 1491087)
herkese slamlar belki bilgisi olan vardır bi sorunum var paylaşmak stedim.... ben 2010 yılında 15 dönüm olan babama ait tarlaya ceviz ektim. 2013 yılında tarlayı kendi adıma aldım ve cins değişikliği yaparak bahçe yaptım, bu aşamada öğrendimki komşu tarlaya ait olan iki dönümü yılardır biz kullanıyoruz.buyuklere bu konuyu sordum : bahse konu komşunun tarlası 20 sene önce bize aitti ve ancak devlet. hazine orayı bir akrabamıza verir, 10 yıl kadar o kişi kullanıp bir başka kişiye satar fakat bu alım satımlarda bu tarla sınır mevzusu ortaya çıkmaz (ölçüm yaptıran olmamış anlaşılan).. şuan komşumun bu durumdan haberi yok. elbet birgün öğrenecek, ben bu tarlayı sınır ihlali oldugunu bilmeden almak istedim satmadılar, bu durumu farkedince istedim çok abartı fiyat istediler..bu bahse konu 2 donüm yerdede benim sulama havuzum ve 6 yaşında 20 adet cevizim var.... bu sorun nasıl hallolur bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Bu tarz anlatımdan ben bir şey anlayamadım. Anlayışım kıt herhalde. Arazi 20 sene önce size aitti ve devlet orayı istimlak mı etti? Sizin olan araziyi devlet başkasına nasıl veriyor? Bahsettiğiniz komşularınızın o bölgede başka arazisi var mı? Sadece sizin dikmiş olduğunuz cevizlerin bulunduğu arazi mi onların? Cevizleri dikerken herhangi bir destekleme aldınız mı? fidanlar sertifikalı mı? Bu araziyi yıllardır sizin kullandığınızı ispat etme durumunuz var mı?
Son olarak; 2013 yılında aldığınız arazide 6 yaşında ceviz nasıl oluyor? Aldığınız da dikili değilse tabii ki...

ramazanaydın 30-12-2016 13:01

Bahse konu tarla 2013 e kadar babamın adına tarlaydi, ben 2013 de kendi adıma tapu aldım ve bahçe olarak cins değişikliği yaptırdım, cevizler 2010 yılında dikildi, sertifikalı değil,yerli ceviz,, 20 yıl önce bu bahsettiğim komşunun tarlası bizimdi ve devlet trlamizin 8 dönümü nu , bir akrabamiza verdi, o akrabamizda bir başkasına sattı, yaklaşık 10 veya 15 yıldır anki sahibinde, bu komsunun yine benim tarlama sinir 7 dönüm bir başka parseli var bitişik iki parsel yani, umarım anlatabilmisimdir.. 15 dönüm tapulu yerimizin , 2 dönüm komşuya geçilmiş, 17 dönüm kullanmisiz 20 yildir, bu sinir bu şekildeydi, 2010 dan beri uydu fotolari mevcut

İsmail Kuzucu 30-12-2016 13:20

Kısaca bilmeden komşu bahçenin 2 dönümlük alanını kullandınız? Sanırım tapularınız ayrı, ayrı olmasa bile mirasta bile karşı taraf isterse kullandığınız zaman kadar icar alabiliyor.

Araziyi yıllarca bilmeden kullanıp nasıl bir hak talep edilebilir ki biraz garip geldi bana.

selim_50 30-12-2016 14:28

sayın ramazanaydın, taşınmaz kendinize ait olmasa bile uzun süre kullandığınızdan dolayı zilliyet hakkı diye bir durum var, anlattığınız duruma göre lehinize sonuçlanması zor gibi, bir inceleyin istersiniz. Umarım komşunuz kullandığınız yer için icar talebinde bulunmaz.
En güzeli anlaşma yoluna gitmek, yaptığınız masrafı hesaplayıp, ödeme talep edersiniz aksi takdirde işgal ettiğiniz araziyi yasal olarak boşaltmak zorundasınız.

ramazanaydın 30-12-2016 14:51

Ben eğer boş tarla olsa zaten hemen iade ederim, ama orada 20 adet ceviz ağacı var, komşuya bıraksam o ağaçlar kurur, çünkü onun sulama imkanı yok, tek çare satmaya ikna etmek ama adam çok aksi , bahçenin yolu yok onun tarladan geçmekten başka çare yok ama izin vermiyor gecmemize, buna izin vermeyen birisi , bu durumu ogrenirse neler yapmaz düşünemiyorum... Kanuni bir çözüm olsa lehime çok iyi olurdu

tarku 30-12-2016 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ramazanaydın (Mesaj 1491206)
Ben eğer boş tarla olsa zaten hemen iade ederim, ama orada 20 adet ceviz ağacı var, komşuya bıraksam o ağaçlar kurur, çünkü onun sulama imkanı yok, tek çare satmaya ikna etmek ama adam çok aksi , bahçenin yolu yok onun tarladan geçmekten başka çare yok ama izin vermiyor gecmemize, buna izin vermeyen birisi , bu durumu ogrenirse neler yapmaz düşünemiyorum... Kanuni bir çözüm olsa lehime çok iyi olurdu

Bahçenize o kişiniz tarlasından başka geçiş imkanınız yoksa, kanunen bahçenize geçmek için yol isteme hakkınız var.
Ben hala şu devlet bizden aldı başkasına verdi olayını anlayabilmiş değilim. Devlet sizin arazinizi bir şekilde istimlak ettiyse, istimlak etme nedeni vardır. Canım istedi istimlak ettim diye bir şey olmaz. Mesela benim aldığım bahçenin bir kısmı zamanında su kanalı geçeceği için istimlak edilmiş. Buraya su kanalı yapılmayıp da başka birine verilse, bu kanunen arazinizi geri almanız için hak doğurur. Sizin araziniz yeşil alan olması için istimlak edilip, sonra imara açılamaz. Bu konuyu araştırmanızı öneririm.

ramazanaydın 30-12-2016 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1491207)
Bahçenize o kişiniz tarlasından başka geçiş imkanınız yoksa, kanunen bahçenize geçmek için yol isteme hakkınız var.
Ben hala şu devlet bizden aldı başkasına verdi olayını anlayabilmiş değilim. Devlet sizin arazinizi bir şekilde istimlak ettiyse, istimlak etme nedeni vardır. Canım istedi istimlak ettim diye bir şey olmaz. Mesela benim aldığım bahçenin bir kısmı zamanında su kanalı geçeceği için istimlak edilmiş. Buraya su kanalı yapılmayıp da başka birine verilse, bu kanunen arazinizi geri almanız için hak doğurur. Sizin araziniz yeşil alan olması için istimlak edilip, sonra imara açılamaz. Bu konuyu araştırmanızı öneririm.

Ben çocuktum hatırlıyorum o tarlayı biz ekiyorduk , 23 dönüm olarak , hatta tarlayı dedem başkasından almıştı sonraları her ne sebeple bilmiyorum, 8 dönümü akrabamiza verdi, istimlak falan değil, sınırda o zamandan bu yana bahsettiğim şekilde,. İki tarla var geçebilecek bir sene biri boş oluyor diğer sene diğeri, bu adam geçmeyen diye herşeyi yapıyor, ama esas mevzu bu değil, sinir ihlali ortaya çıkınca ne olacak,...

tarku 30-12-2016 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ramazanaydın (Mesaj 1491208)
Ben çocuktum hatırlıyorum o tarlayı biz ekiyorduk , 23 dönüm olarak , hatta tarlayı dedem başkasından almıştı sonraları her ne sebeple bilmiyorum, 8 dönümü akrabamiza verdi, istimlak falan değil, sınırda o zamandan bu yana bahsettiğim şekilde,. İki tarla var geçebilecek bir sene biri boş oluyor diğer sene diğeri, bu adam geçmeyen diye herşeyi yapıyor, ama esas mevzu bu değil, sinir ihlali ortaya çıkınca ne olacak,...

Adam farkında değil madem, hiç bulandırma denizi. Bu şekilde devam et.

selim_50 06-01-2017 08:16

sayın tarku; bu sekilde devam etsin ama yıllar sonra farkına tarla sahibi vardığında veya bir başkasına satıldığında ağaçlar tamamen büyümüş olacak ve ayrılması daha zor olacak.
Bence ağaçlarınını söküp kendi bahçesine nakletsin.

AHMETANKARA 13-02-2017 19:26

Değerli üstadlar hepinize selamlar...

Öncelikle fikir beyan edenlere teşekkürlerimi iletiyorum.

Size sormak istediğim olayı kısaca size anlatmak istiyorum.

Dedem vefat edeli yaklaşık 25 yıl oldu..

Dedemin vefatından sonra atalarımızın emek vererek zorlukla satın aldığı arazileri ne eken ne biçen oldu. Öylece başı boş kaldı..Bende bu boşluğu doldurmak adına kendi arazilerimizi kendi çağımda ekmek ve biçmek için traktör satın aldım.. atıl duran tarım arazilerini değerlendirmeye başladım..tabi kimin hakkı varsada bunu kendilerine elde edilen üründen vererek hakkını ödedim..

Varislerden sadece ben tarımla uğraşıyorum diğerleri bu işlerden anlamaz ve uğraş içinde de değiller..

Ancak tarafıma kiralama olarak uvafakat verin dediğimde vermemektedirler..

ÇKS kaydı için muvafakat vermemektedirler.

Açıkcası bu tarım arazilerini değerlendirmek istediğimde diğer varislerden yardım alamamaktayım.

Bu kanunun tarafıma bir faydası bir çözüm yolu var mıdır? Sizlerin tarafıma önerileri acaba varmıdır?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025