![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Tabii karşılaştırmayı yaparken adil olmak için o zamanın Anadolu Mutfağı'nı ele almamız gerek. O zaman biber ve sizin bu yazdıklarınız Anadolu'da ne derece yaygındı bilmiyorum. Katalogta bu bahsettiklerinizin tamamına yakını var. Bir kısım fasulyeler: ![]() Az da olsa biberler: ![]() Marulların bir kısmı: ![]() Ne kapakta ne de katalogta yer alan bir grup varsa o da yenilebilir otlar ve baharlı otlar/baharatlar. Baharatların veya örneğin roka gibi bugün burda çok tüketilen yaprak bitkilerin kataloglara yoğun şekilde girişi 20 yüzyılın sonlarına yakın oluyor. Baharlı otlara bir istisna varsa o da maydanoz. Yaygın şekilde o zamanın başka tohum şirketlerinin kataloglarında da ve üstelik birden çok çeşit olmak üzere görülüyor. Avrupa çok kullandığı da anlaşılıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|