agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni61Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2015, 17:23   #1
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Yakında satışlar başlar. Alın size kanunda ki bir açık

"e- 6537 sayılı Kanunda, rehin ve ipotek işlemlerini engelleyici bir hüküm bulunmadığından, cebri satışlarda; asgari tarımsal arazi büyüklüklerinin altında yeniden ifraz ve hisselendirme yapılmaksızın hissedarlara veya üçüncü kişilere satış yapılabilir."

Satmak istediğiniz bir araziniz mi var? satacağınız kişiye burayı ipotek olarak gösterir (tabi ipotek masrafını göze almanız kaydıyla) daha sonra tarlayı alacak olan kişi ipotekli yerin satışını ister. Açık arttırmayla araziyi alır. Bu maddeyi bankalar rahat hareket etsin, zarar etmesinler diye koymuşlar ama yakında bizim cin fikirli halkımız bunun üstesinden de gelir.

pria ve zeyve beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 10:17   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-04-2014
Thumbs down Şaka Gibi

Yani bir ülkede bir şey yapmak, hayallerini gerçekleştimek bu kadar mı zor olur? Diyorsun ki tarım arazilerini koruyayım, peki buyur koru.

Öncelikle yer ararken düşündüğüm mevcut yazlığımın olduğu Marmara Ereğlisi idi. Ancak buranın civarında bir çok doğalgaz çevrim santralı var. Kaptan Demir Çelik' in fabrikası var etrafı mahvediyor, bu yetmezmiş gibi şimdi aynı grup buraya birde termik santral kurmaya çalışıyor. Buraların çevresi hep tarım arazisi! Buradan vazgeçtim.

Saray civarı da uygun olabilirdi ancak büyüklerimiz Kıyıköy ve İğneada' ya termik ve nükleer santral yapmayı planlıyor. Buraların çevresi de tarım arazisi!

Çanakkale civarı harika. Önü deniz, arkası Kazdağları. Muhteşem değil mi? Ama rahat bırakırlar mı? Şu an Çanakkale' de inşaatı başlamış 2-3 termik santral var 10 taneye ulaşması bekleniyor. Bunun yanında Kazdağlarını mahvedecek olan madenler var. Yanlış anlaşılmasın buraların etrafı da tarım arazisi ayrıca da milli park!

İznik civarı olabilir ancak orada da Demirtaş OSB' nin termik santral planı var. Bir zamanlar Bursa yeşildi hatırlayan var mı?

Tarım arazilerini koruyacağım diyorsun eyvallah ama sonra tarım arazilerini zehirlemekten çekinmiyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

pria, tarku, bahcedenn ve 1 kişi beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 10:39   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Sayın kerkenez,

Aslında o kadar uzağa bakmamıza gerek yok. Atatürk orman çiftliğinin durumuna bakın, urlada 1. derece sit alanına villa yaptırıp "onlar 30 senelik" diye yalan söyleyebilecek kadar sığ bir adam tarafından yönetiliyoruz. Başka yer yokmuş gibi güzelim zeytin ağaçlarını, termik santral diye kökleyenler kim? Gezi'deki olayları bir kaç ağaç için bu gürültü niye diyecek kadar man kafalar tarafından yönetiliyoruz. Her tarafı termik santral dolduruyorlar, bakalım o enerjiyi tüketecek insan kalacak mı?
Modern ülkelerde yapılanlar insan için, biz de ise insana rağmen. Bunların dini imanı para, rant. Ne yazık ki güzel ülkemim aptal insanları bunları hala göremiyor. Röportajlarda "Çalıyorlar ama çalışıyorlar" diyen bir halkın nasıl yönetilmesini bekliyorsam. Ben biraz safım herhalde. Çevremdeki insanlara anlatmaya çalıştım. Resmen ya akıl hastası olacağım ya katil. Yok uzun adam diyorlar başka bir şey demiyorlar. Mümkün olmadığını bilmesem hepsi bu adamın gayri meşru çocuğu herhalde diyeceğim. Bir insan nasıl bu kadar kafasız ve aptal olabilir anlayamıyorum. Hadi bir insanın aptallığı kabul edilebilir de bir ülkenin yarısı nasıl bu kadar aptal olabilir?

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Eski 17-02-2015, 11:07   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2012
Türkiye'de iktidar sorunu yoktur ama büyük bir muhalefet sorunu vardır. Durum böyle olunca da iktidar siyasi arenada adeta tek kale maç yapmaktadır. Zaten kaybetmiş durumdaki muhalefet sürekli savunmada kalarak kendi sahasından dışarı çıkamamaktadır. Gündemi iktidar belirlemektedir. Muhalefetin, iktidarın kendi kendine yıkılmasından başka bir umudu yoktur.
Çözüm herşeye karşı olmaktan öte iktidarın alternatifi olmaktır. İktidarın ak dediğine kara demek, doğru dediğine yanlış demek siyaset olamaz. Muhalefetinde Türkiye'nin sorunlarına projeleri olmalıdır. Aksi halde bu iktidar önümüzdeki 10 yılda da iktidarda kalacaktır.

ozanemre, pria ve kerkenez beğendi.

Düzenleyen enginyilmaz : 17-02-2015 saat 17:56
enginyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2016, 15:23   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2016
lütfen bir fikir verin

sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim

mağdur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 09:00   #6
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mağdur Mesajı Göster
sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim
Hissedarlar tek bir hissedar üzerine devir yaparlar ve Arazilerin üzerine ipotek koyarlar (kendilerini garantiye almak için) daha sonra araziler tek kişinin üzerine geçince istediği gibi satar. Hisseli arazilerde, hissedarlara devir konusunda bir sorun olmaz.

Eski 04-05-2016, 18:01   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2016
teşekkürler tarku sağolasın

mağdur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2016, 23:49   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-10-2016
Hisseli tarla ile ilgili problemim var

Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. 14.5 dönüm tarla aldım aldığım tarlada 6 hissedar var.6 hissedardan 5 i tarlayı bana sattı biride yaşlı unutkan rahatsız biri.Hissesini bir türlü satmıyor. Hissedarın çocukları sattı baba satmıyor inat ediyor. Hissesi de 14.5 dönüm arazide 300 metre kadar bir yer yeni kanunda acaba tarım arazisini birleştirmek için dava açsam mahkeme satılması noktasında karar verir mi?

Satın alamazsam su ruhsatı için problem, tarlanın çevrilmesi düzenlenmesi problem, devlet desteğinden yararlanmak problem. Acaba bu noktada avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Acıpayamlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 17:04   #9
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acıpayamlı Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar benim sorum şu olacak. 14.5 dönüm tarla aldım aldığım tarlada 6 hissedar var.6 hissedardan 5 i tarlayı bana sattı biride yaşlı unutkan rahatsız biri.Hissesini bir türlü satmıyor. Hissedarın çocukları sattı baba satmıyor inat ediyor. Hissesi de 14.5 dönüm arazide 300 metre kadar bir yer yeni kanunda acaba tarım arazisini birleştirmek için dava açsam mahkeme satılması noktasında karar verir mi?

Satın alamazsam su ruhsatı için problem, tarlanın çevrilmesi düzenlenmesi problem, devlet desteğinden yararlanmak problem. Acaba bu noktada avukat arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?
İşi mahkemeye taşırsanız, öncelik olarak hissedara alım hakkı tanınır. Belediyede göstermiş olduğunu rayiç bedel üzerinden sizin satın aldığınız tarlaları üzerine geçirebilir. Aslında bunu yapması için dava açmaya da gerek yok. 1 aylık bir süre içinde tapu müdürlüğüne başvuru yapıp sizin vergi ödediğiniz bedeli tapuya yatırıp kendi üzerine tescil eder.
Böyle hisseli bir araziyi tapudan üzerinize geçirmeyi nasıl başardınız?

Eski 21-02-2015, 12:52   #10
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Yakında satışlar başlar. Alın size kanunda ki bir açık

"e- 6537 sayılı Kanunda, rehin ve ipotek işlemlerini engelleyici bir hüküm bulunmadığından, cebri satışlarda; asgari tarımsal arazi büyüklüklerinin altında yeniden ifraz ve hisselendirme yapılmaksızın hissedarlara veya üçüncü kişilere satış yapılabilir."

Satmak istediğiniz bir araziniz mi var? satacağınız kişiye burayı ipotek olarak gösterir (tabi ipotek masrafını göze almanız kaydıyla) daha sonra tarlayı alacak olan kişi ipotekli yerin satışını ister. Açık arttırmayla araziyi alır. Bu maddeyi bankalar rahat hareket etsin, zarar etmesinler diye koymuşlar ama yakında bizim cin fikirli halkımız bunun üstesinden de gelir.
Benim böyle ''açıklara'' çok ihtiyacım var sayın tarku..

Yazdıklarınızı biraz daha açıklayıp detaylandırabilir misiniz ?

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2015, 23:45   #11
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Benim böyle ''açıklara'' çok ihtiyacım var sayın tarku..

Yazdıklarınızı biraz daha açıklayıp detaylandırabilir misiniz ?
Aslında kanun şahısları değil, bankaları ve tüzel kişiliklerin alacaklarını garanti altına almak için böyle bir madde koymuş. Bankalardan kredi alırken arazilerinize ipotek koyulmuşsa ve bu borçları ödeyemezseniz banka mallarınızı istediği gibi satabilsin diye bu madde eklenmiş. Bu maddeye göre; ipotek altına alınmış tarlaların satılabilmesi için hiç bir şarta bakılmıyor. Neden böyle bir madde konmuş? Sebebi; kanunun halkın topraklarını büyütmek değil de ondan. Siz herhangi bir sebeple tarlanızı satmak istiyorsunuz. Bu durumda bin dereden su getirip, bir sürü kriter ortaya koyuyorlar. Banka **** başka bir kurumdan borç aldıysanız ve bu sebepten tarlanıza ipotek koyulduysa, bu kriterlerin hiç bir değeri kalmıyor ve borç aldığınız kurum bu tarlayı rahat rahat satıyor.

Olacak olan basit. İnsanlar ihtiyaçları için tarla satamayacaklar. Bundan sonra ihtiyaçları için kredi alacaklar ve borçlarını ödeyemeyince faizi, temerrütü, mahkeme masrafları, icra masrafları, ipotek masrafları sırtlarına bindirilecek. Böylece 1 dekar tarla satıp işini görecek olan köylü, bunun 10 katı masraf edecek ve elindekini toprak ağalarına kaptıracak. Bu kanunun gizli amacı da budur zaten.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025