agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni61Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2015, 16:33   #1
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bu kanun her açıdan ülkemize şarttı. Çiftçilik yapanlar zaten 5-10 dönümlük alanlarda ekim yapıyor. Birde tarla aralarında 15-20 km fark varsa o iş çileye dönüşüyordu.

Topraklarımız satış ve miras yüzünden parsel parsel elden gitti. Bu yüzden diğer ülkedeki çiftçiler gibi üretim yapamıyoruz. Adamlar tam ekipmanla üretim yapıp satarken, biz onların yaptığı teknolojileri tv kanallarından izliyoruz.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 18:52   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bu kanun her açıdan ülkemize şarttı. Çiftçilik yapanlar zaten 5-10 dönümlük alanlarda ekim yapıyor. Birde tarla aralarında 15-20 km fark varsa o iş çileye dönüşüyordu.

Topraklarımız satış ve miras yüzünden parsel parsel elden gitti. Bu yüzden diğer ülkedeki çiftçiler gibi üretim yapamıyoruz. Adamlar tam ekipmanla üretim yapıp satarken, biz onların yaptığı teknolojileri tv kanallarından izliyoruz.

Bu kanun ülkemize şarttı demişsiniz. Bu kanun kime hizmet edecek? şirketler arazileri toplayıp, araziyi satın aldıkları kişileri işçi yapacak. köylünün parası mı var arazi büyütmek için? Devrimden önce Rusya'da toprak ağaları, topraklarını satarken içinde bulunan köy halkıyla beraber satarmış. Bu gidişat ona benziyor. AKP yandaşları arazileri toplayacak, sonra da köylüyü karın tokluğuna çalıştıracak. Bir kaç sene önce sınırdaki mayın tarlalarını israile satıyorlardı, millet uyanınca kem küm yapıp sümen altı ettiler. Bu kanun sayesinde mayın tarlaları değil ama evimizin önündeki toprağı alacaklar. Resme geniş açıdan bakarsanız niyetleri gün gibi aşikar.

Bu Kanun'da realiteye aykırı o kadar madde var ki. Örnek vereyim; Benim bahçemin yanında 6300 metre bir parsel var. Burayı almak istedim. 6 hissedar var 1 tanesi karşı çıktı alamadım. Diyelim karşı çıkmadılar. Bu adamların farklı yerlerde 4 tarlası daha var. Bu sebepten satamıyorlar. Diyelim çiftçiliği bırakıyoruz hepsini satacağız dediler. Ben bitişiğimdeki parseli alacağım. Diğer parselleri satamazlarsa yine olmuyor. Her parça tarlayı aynı anda nasıl satacaklar? Bu kanunu kim yazdıysa, hayatında ne tarla görmüştür, ne de bahçe.

pria, neşecan, Karena ve 1 kişi beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 19:18   #3
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Bu kanun ülkemize şarttı demişsiniz. Bu kanun kime hizmet edecek? şirketler arazileri toplayıp, araziyi satın aldıkları kişileri işçi yapacak. köylünün parası mı var arazi büyütmek için? Devrimden önce Rusya'da toprak ağaları, topraklarını satarken içinde bulunan köy halkıyla beraber satarmış. Bu gidişat ona benziyor. AKP yandaşları arazileri toplayacak, sonra da köylüyü karın tokluğuna çalıştıracak. Bir kaç sene önce sınırdaki mayın tarlalarını israile satıyorlardı, millet uyanınca kem küm yapıp sümen altı ettiler. Bu kanun sayesinde mayın tarlaları değil ama evimizin önündeki toprağı alacaklar. Resme geniş açıdan bakarsanız niyetleri gün gibi aşikar.
Sayın tarku ilgili kanunu okumadınız sanırım? Miras yoluyla bölünen topraklardan gidelim;

Miras kalan topraklar için mirasçılar anlaşırsa ortak şirket kurarak üretimi devam ettirebilir.

Eğer anlaşma olmaz ise bu işi yapan mirasçıya ilk alım hakkı verilir. Diğer mirasçılar sonraki sırada yer alır.

Mirasçılardan da bu arazileri isteyen olmaz ise tarlanın sınırdaş olan komşusuna alım hakkı verilir.

Ayrıca kredilerle bunların desteklenmesi sağlanıyor.

Biz arazilerimizi ekmek dikmek yerine neden satıyoruz peki? Köylü bile artık meyve sebzesini manavdan, yemini otunu bayiden alıyorsa topraktan bişey beklemiyor demektir.

Şahsen yaşım genç olmasına rağmen sabah, akşam, haftasonu, demeden çalışıyorum. Buyrun gelsin şirketler alsın.

Eski 08-02-2015, 19:30   #4
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Sayın tarku ilgili kanunu okumadınız sanırım? Miras yoluyla bölünen topraklardan gidelim;

Miras kalan topraklar için mirasçılar anlaşırsa ortak şirket kurarak üretimi devam ettirebilir.

Eğer anlaşma olmaz ise bu işi yapan mirasçıya ilk alım hakkı verilir. Diğer mirasçılar sonraki sırada yer alır.

Mirasçılardan da bu arazileri isteyen olmaz ise tarlanın sınırdaş olan komşusuna alım hakkı verilir.

Ayrıca kredilerle bunların desteklenmesi sağlanıyor.

Biz arazilerimizi ekmek dikmek yerine neden satıyoruz peki? Köylü bile artık meyve sebzesini manavdan, yemini otunu bayiden alıyorsa topraktan bişey beklemiyor demektir.

Şahsen yaşım genç olmasına rağmen sabah, akşam, haftasonu, demeden çalışıyorum. Buyrun gelsin şirketler alsın.
Konuyu çok iyi okudum. Tapu müdürü ve ilçe tarım müdürüde okudu. Dedikleri şu; Bu adamların aynı köy(şimdinin mahallesi) içinde 4 farklı yerde tarlaları var ve bu tarlalar ekonomik büyüklük kriterlerine uymuyor bu sebeple, ya tarlaların hepsini satacak birilerini bulacaklar ya da satamayacaklar. Bilmem durumu anlatabildim mi? Başıma gelen olaydan örnek veriyorum. Bu kanun da tarla toplulaştırma mantığı olsaydı kaç tarla ya da kaç dekar olduğuna bakılmaksızın komşu tarla sahibine alım izni verilebilirdi. Niyet kötü olunca, böyle karma karışık bir kanunla niyetlerini gizliyorlar. Tapu müdürü de, ilçe tarım müdürü de 3 defa aynı paragrafı okudular ama biz bir şey anlamadık dediler. Bu adamların anlamadığını çiftçi nasıl anlasın?

Eski 08-02-2015, 19:35   #5
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Bu Kanun'da realiteye aykırı o kadar madde var ki. Örnek vereyim; Benim bahçemin yanında 6300 metre bir parsel var. Burayı almak istedim. 6 hissedar var 1 tanesi karşı çıktı alamadım. Diyelim karşı çıkmadılar. Bu adamların farklı yerlerde 4 tarlası daha var. Bu sebepten satamıyorlar. Diyelim çiftçiliği bırakıyoruz hepsini satacağız dediler. Ben bitişiğimdeki parseli alacağım. Diğer parselleri satamazlarsa yine olmuyor. Her parça tarlayı aynı anda nasıl satacaklar? Bu kanunu kim yazdıysa, hayatında ne tarla görmüştür, ne de bahçe.
6 hissedardan 1 tanesi sulh mahkemesine dava açar ise ve onlardan kimse almak istemez ise direk alım hakkı size sağlanır. Ve değeri üzerinden siz satın alırsınız.

Sizin verdiğiniz örnekte siz resmen şirket görevi üstlenmişsiniz! Benim miraslık olan yerimi ben ekiyorsam, başkasına neden satayım?

Eski 08-02-2015, 19:45   #6
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
6 hissedardan 1 tanesi sulh mahkemesine dava açar ise ve onlardan kimse almak istemez ise direk alım hakkı size sağlanır. Ve değeri üzerinden siz satın alırsınız.

Sizin verdiğiniz örnekte siz resmen şirket görevi üstlenmişsiniz! Benim miraslık olan yerimi ben ekiyorsam, başkasına neden satayım?
Sizin bu bahsettiğiniz mayıs 2014 ten sonraki miras kalan yerler için geçerli. Mayıs 2014'ten önce miras kalan fakat hissedarlar tarafından paylaşılmamış araziler eski kanuna tabii. Benim bu bahsettiğim tarlanın sahipleri 3.kuşak. Dedelerinden babalarına, babalarından da bunlara kalmış ama tapu hala dedelerinin üzerindeydi. Anlayacağınız önce tapu kayıtlarının güncellenmesi gerekirdi. Şu anda bu ve buna benzer o kadar çok olay var ki, inanamazsınız. Bizim halkımız maalesef biraz vurdumduymaz. Dededen kalma araziyi üzerine geçirecek ama veraset intikal vergisi vermesi lazım. Adam bu vergiyi vermemek için tapuyu üzerine almıyor. Şimdi bu 4. kuşağa geçince ne olacak? 6 hisse olacak 36 hisse. Bu kanunla beraber, tapu kayıtlarında da güncelleme yapılsa ve kimin neyi var ortaya çıkartılsaydı, eminim bu karmaşa daha az olurdu. Yakınca bu kanun tadil edilirse şaşırmayacağım. İnsanlar sıkışmış durumda.

pria ve neşecan beğendi.
Eski 08-02-2015, 19:59   #7
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Sizin bu bahsettiğiniz mayıs 2014 ten sonraki miras kalan yerler için geçerli. Mayıs 2014'ten önce miras kalan fakat hissedarlar tarafından paylaşılmamış araziler eski kanuna tabii. Benim bu bahsettiğim tarlanın sahipleri 3.kuşak. Dedelerinden babalarına, babalarından da bunlara kalmış ama tapu hala dedelerinin üzerindeydi. Anlayacağınız önce tapu kayıtlarının güncellenmesi gerekirdi. Şu anda bu ve buna benzer o kadar çok olay var ki, inanamazsınız. Bizim halkımız maalesef biraz vurdumduymaz. Dededen kalma araziyi üzerine geçirecek ama veraset intikal vergisi vermesi lazım. Adam bu vergiyi vermemek için tapuyu üzerine almıyor. Şimdi bu 4. kuşağa geçince ne olacak? 6 hisse olacak 36 hisse. Bu kanunla beraber, tapu kayıtlarında da güncelleme yapılsa ve kimin neyi var ortaya çıkartılsaydı, eminim bu karmaşa daha az olurdu. Yakınca bu kanun tadil edilirse şaşırmayacağım. İnsanlar sıkışmış durumda.

Mirastan pay almak istiyoruz ama vergi ödemek zor geliyor. Malının peşinde olmayanlara diyecek bişey bulamıyorum zaten.

Tapu kayıtlarının güncellenmesi için bildiğim kadarı ile ayrı ayrı işlem yapılıyor. Yanlış bilgiler olursa tapu ve ilçe tarım müdürlüklerine gidilmesi gerekiyor. Kaynağını bulunca paylaşırım.

Her kanunda bir açık vardır bu da bir gerçek tabii. Bu cümle anlayanlara gider zaten.

Eski 08-02-2015, 22:33   #8
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:

Sayın tarku,

Hissiyatımı bu mesajınızda ve devamında çok güzel ifade etmişsiniz..Tebrik ederim sizi..
Bu kanunu toprak reformu olarak adlandıranlar utansın..
Bu kanunun halkımız açısından, çiftçimiz açısından hiçbir faydası yok..
Amaç, tarlaların köylü tarafından zorla elden çıkarılmasını sağlamaktır..
Bende en büyüğü 14 en küçüğü 2.7 dekar olan 11 parça tarla var..
Çiftçilikte hiçbir beklentim ve merakım kalmadı..
Hepsini satıp elden çıkarmak istiyorum..10 dekarın altındakileri satmak kolay..
ama 14 dekarlık ovada çeltik ekilen 3 parça yerimi nasıl satacağım kara kara düşünüyorum..
Evvelki gün bu ovadaki 14 dekarlık bir tarlama müşteri çıktı..
ama diğer tarlaların tamamını da onunla birlikte satmam gerekiyor..
Onları nasıl satacağım, ucuz pahalı demeden başkasına mı bağışlayayım onları ?

Mal benimse, beni kimse sınırlandırmamalı ve serbest piyasa koşullarına göre ben en iyi fiyatı bulduğum zaman toptan değil, parça parça satabilmeliyim tarlaları..

Köyde bir iki toprak ağası var..Diğer tarlaları da size satayım deyince mal mundar olur..öldüm fiyatına almak isterler diğer tarlaları..

Davulun sesi dışardan hoş gelir ama içerde yaşayanlar bilir sıkıntısını..

Bu kanun mülkiyet hakkını ihlal eden bir kanundur tek kelimeyle.

Düzenleyen pria : 08-02-2015 saat 23:07
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 23:21   #9
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sayın tarku,

Hissiyatımı bu mesajınızda ve devamında çok güzel ifade etmişsiniz..Tebrik ederim sizi..
Bu kanunu toprak reformu olarak adlandıranlar utansın..
Bu kanunun halkımız açısından, çiftçimiz açısından hiçbir faydası yok..
Amaç, tarlaların köylü tarafından zorla elden çıkarılmasını sağlamaktır..
Bende en büyüğü 14 en küçüğü 2.7 dekar olan 11 parça tarla var..
Çiftçilikte hiçbir beklentim ve merakım kalmadı..
Hepsini satıp elden çıkarmak istiyorum..10 dekarın altındakileri satmak kolay..
ama 14 dekarlık ovada çeltik ekilen 3 parça yerimi nasıl satacağım kara kara düşünüyorum..
Evvelki gün bu ovadaki 14 dekarlık bir tarlama müşteri çıktı..
ama diğer tarlaların tamamını da onunla birlikte satmam gerekiyor..
Onları nasıl satacağım, ucuz pahalı demeden başkasına mı bağışlayayım onları ?

Mal benimse, beni kimse sınırlandırmamalı ve serbest piyasa koşullarına göre ben en iyi fiyatı bulduğum zaman toptan değil, parça parça satabilmeliyim tarlaları..

Köyde bir iki toprak ağası var..Diğer tarlaları da size satayım deyince mal mundar olur..öldüm fiyatına almak isterler diğer tarlaları..

Davulun sesi dışardan hoş gelir ama içerde yaşayanlar bilir sıkıntısını..

Bu kanun mülkiyet hakkını ihlal eden bir kanundur tek kelimeyle.
Sayın Pria,

10 dekarın altındaki arazileri de satmak kolay değil. Benim bahçemin içinde bir arazi parçası vardı. Arazimin üst tarafından büyük bir drenaj kanalı geçiyor. Bu kanal geçerken istimlak olmuş ve araziler ikiye bölünmüş. Yaşlı bir amcanın tarlası da burada yok olup gitmiş. Kala kala 450 metrelik bir parça kalmış. Adama tapu vermişler, adamın haberi yok. Kadastro'dan harita çıkarttım, adamın ismini buldum. Araştıra araştıra adamı buldum. Kapıya gittim adamın ödü patladı, tarla tapu deyince. Velhasıl kelam, yaşlı adamı zar zor ikna ettim. Tapuya gittik. 1 gün önce bu kanun çıkmış . Allahtan adamın başka tarlası falan yok. İlçe tarım müdürü ile tapu müdürü baya bir konuştular, sonunda ikna olup yazıyı verdiler. Bu adamın başka bir yerde 1 metre kare tarlası olsaydı, ya o 1 metreyi de alacaktım ya da satış yatacaktı.

Tarlaların bütünleşmesi çok iyi, yalnız bunun da bazı kuralları olmalı. Toplulaştırma denen bir uygulama var. Her tarlanın mevkisi **** toprak yapısı aynı değil. Buna masa başında oturan biri nasıl karar verebilir? Duvar örerken 20 cm fazla içeri girdi diye insanların birbirini öldürdüğü ülkede çok canlar yanar bu zihniyetle. Ben yaptım oldu, demekle bu işler olmuyor ve de olmadığını görecekler. Umarım can yanmadan görebilirler.

pria, zeyve ve neşecan beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025