![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Naftalinin bu kadar zararlı bir madde olduğunu bilmiyordum. Kokusu rahatsız ettiği için evde kullanmıyordum... Fen derslerinde(Süblimleşme deneyi yaparken) öğrencileri zehirlediğimizi de öğrenmiş olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Sn. denizakvaryumu, Yazınız sayesinde naftalinin ne kadar zararlı ve kanserojen bir madde olduğunu öğrendim. Peki, Sağlık Bakanlığı, İnsan sağlığı üzerinde bu kadar zararlı etkileri olan bir maddenin kullanılmasını neden yasaklamıyor? Bu bir ihmal değil mi? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik...
|
Bu sıralar sadece Naphtalyn kullanılmamaktadır. p-dichloro benzol gibi kimya sanayinin bir üretiminde yan ürün olarak açığa çıkan bu maddeyi de kullandırtılıyoruz. Pisuarlarda üre taşı önleyici koku giderici gibi 'olmıyan' özelikleri de yüklenerek atık olacak bu ürünü de pazarlıyorlar. Asıl tehlikeli olan bu halojenize benzol çekirdekli ürünlerdir. Ha konu açılmışken limon portakal hemen kurumasın diye de para-nitro-biphenol ile de kaplanmakta. Asla portokal limon kabuğu yemeyin. ![]() Bu gibişle naphtayln gibi "zararsız" bir aromatı çok arıyacağız... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu madde ile kaplı limon-portakal vs.yi almayın derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|