![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
Selam arkadaşlar, yeni üye oldum ve bu siteyi gezerken ilginç konulara rastladım. Tamamen doğa severlerin yer aldığı çok güzel bir site. Doğayı koruma adına yapılan çalışmalar ve yazıları okudum. Ben de destek veriyorum, Anadoluyu Vermeyeceğiz. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2009
|
Anadolu’yu Vermeyeceğiz… (2) Anadolu’nun dört bir yanından geldiler… Yürüyerek… Her birisinde bin yürek… Yanlarında develeri, kuzuları, köpekleri… * Dağdan inen dere adına… Yayladaki toprak adına… Ormanın ağacı… Dağın karı… Gölün sazı… * Cumhuriyet tarihimizin en büyük “çevreci” hareketi bu… Trakya’dan, Karadeniz’den, Doğu’dan, Güneydoğu’dan, Toroslar’dan, Ege’den, Türkiye’nin dört bir ucundan başlayan ve haftalar süren yürüyüşün adı: “Anadolu’yu vermeyeceğiz…” Amaçları çevre katliamını Ankara’ya anlatmaktı… * Ama Ankara’ya sokmadılar onları… Gölbaşı girişinde polis yollarını kesti… Bir tarlada bekliyorlar, etrafları sarılı… * Niçin?.. Çünkü yağmacı açısından sıra; Anadolu’nun deresini, ormanını, koyunu, dağını, yaylasını, suyunu, toprağını, altını, üstünü çalmaya gelmişti… Talan çoktan başladı… Bu yüzden zaten o yoldan; fırsatçılar, vurguncular, soyguncular, hırsızlar, hatta caniler, katiller geçip gidebiliyor da Ankara’ya… Ama “Anadolu’yu vermeyeceğiz” diyen… Ve sadece suyunu, toprağını, havasını, yurdunu geri isteyen insanları sokmuyorlar… Mülteciler gibi sürüldükleri bir tarlanın ortasındalar… Etrafları sarılı… * Dün onları görmeye gittim… Bana çay ikram ettiler… Onlara canımı vermek istedim… Yorgun ve uykusuzlar… Çaresiz… Ama kararları var: “Anadolu’yu vermeyeceğiz…” Bekir Coşkun - 29 Mayıs 2011 ---- BM'den Türkiye'ye insan hakları ihlali uyarısı Açlık grevi yapan eylemcilere gözaltı!.. Dünya için tehlike çanları Geçenlerde 100. doğum günü kutlanan Rıfat Ilgaz'ın Aydın mısın şiirini de ekliyorum. Lakin Koca Çınar ne kadar güzel anlatmış: Kilim gibi dokumada mutsuzluğu Gidip gelen kara kuşlar havada Saflar tutulmuş top sesleri gerilerden Tabanında depremi kara güllelerin Duymuyor musun Kaldır başını kan uykulardan Böyle yürek böyle atardamar Atmaz olsun Ses ol ışık ol yumruk ol Karayeller başına indirmeden çatını Sel suları bastığın toprağı dönüm dönüm Alıp götürmeden büyük denizlere Çabuk ol Tam çağı ise başlamanın doğan günle Bul içine tükürdüğün kitapları yeniden Her satırında buram buram alın teri Her sayfası günlük güneşlik Utanma suçun tümü senin değil Yırt otuzunda aldığın diplomayı Alfabelik çocuk ol Yollar kesilmiş alanlar sarılmış Tel örgüler çevirmiş yöreni Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende Benden geçti mi demek istiyorsun Aç iki kolunu iki yanına Korkuluk ol |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Anadoluyu kim nereye götürüyor, size mi aitti? Kime kimden miras kaldı, bu mirasa kötülük mü ediliyor? Anadolu size ait ise bu periaşnlık neden, üzerindeki kötü kullanım nedeniyle yabancıları derhal denize dökün! Ya Allahınızı severseniz insanın moralini bozmayın, bunu eğer bu iktidara karşıyız sırf bunun için yapıyoruz diyorsanız memleket bunlardan önce şu anki Yunanistan pozisyonundaydı! Gidin adalardan neresinden isterseniz satın alın ama küfretmeyin... Mecburlar satmaya, Almanlar musluğu tıkaç vurdu. Bizde öyle olacaktık varsa yalan buyrun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2009
|
Yukarıda ilk mesajlardan birinde bu yürüyüşü yapanların hazırladıkları manifesto vardı. Kim oldukları ve neden bu işe giriştiklerini anlatmışlar ayrıntılıca... Nükleer santral sızıntısı resmi olarak doğrulandığı sıralarda bir muhabir caddeden yürüyen bir Japon vatandaşına soruyor: - Korkmuyor musunuz? - Biz Japonuz, evimiz burası. Ne olursa olsun burada yaşamaya devam edeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben yıllarca sendikaya üye olmadım, sebebi adamlar ağzını açtığında ısıracak gibi dişlerini gösteriyordu! Hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi batarsa hep birlikte batacağız. Eh aynı gemide olunca gezinirken mutlaka birbirimize rastlayacağız, ayaklarımız toslaşmamış mümkün mü? O yüzden iyi geçinmek, memleketimizi temiz, güzel kılmak için elimizden geleni yapmalıyız. Sevgiyi büyütmk varken nefreti büyütmenin alemi var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu yürüyüşün doğa sevgisinden değil, siyasi sevgiden, siyasi hırstan tertiplendiğine, gerisinin sadece makyaj olduğuna inanıyorum. Doğa sevgisinin, siyasi sevgilerin önüne geçmediği, siyasi amaçlara kurban edilmediği günlerde buluşmak dileği ile. Şen kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Lise yıllarımda bir halk konseri düzenlemiştik... stand denilen bir masa iki sandalye...ayakta duran arkadaşlar... masanın üstünde konserde şarkı,türkü söyleyecek abiler,ablalar...bazıları tanınmış... Abinin biri geldi bu konserde şarkı söyleyenlerin neden hepsi solcu gibi dedi... Benimde aklıma İbrahim Tatlısesin 'Urfa da oxford vardı da biz mi okumadık 'cümlesi geldi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
Alıntı:
Kimbilir, belki de sevgili Barış Manço gibi kendimi hıyar gibi hissediyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Anadolu'nun İsyanı Kısa film izleyiniz....
Tarafıma gelen bir e maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Doğayı, yurdunu seven herkesin izlemesi gereken bir film.. Lütfen izleyiniz ve görüşünüzü bizimle paylaşınız.. Anadolu'nun İsyanı (Kısa Film) Aslında olayın özeti filmde bir dağ köylüsünün söylediği bir tek cümlecik : "Suyun kullanma hakkını satmışlar, bu balığın, ayının, doğanın, benim kullanma hakkım ne olacak !" Çekimleri aylarca Anadolu'nun dört bir yanında süren Anadolu'nun İsyanı kısa filmi tamamlandı. Filmin linkini paylaşarak Anadolu'nun sesini duyuralım. Film herhangi bir kar amacı güdülmeden, konuya duyarlı insanların gönülden destekleriyle tamamlanmıştır. Amacı Anadolu da HES lere karşı yürütülen mücadeleye destek olmak yeni bir soluk katmaktır . HES mücadelesi içerisinde bulunan herkes, bu çekimlerin yapıldığı bölgelerdeki bütün canlılar, bu filmin dolaylı ya da dolaysız destekçisidir. Bu nedenle film, herhangi birinin isminin öne çıkartılamayacağı bir anonim çalışmadır. Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' diyenler hakkında karar çıktı.. 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' diyenler hakkında karar çıktı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|