![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bugünün eğitim çıkmazlarının temellerini, o gün o kurumları kapatan zihniyet atmıştır. Bugün eğitime getirilen ve bilimi de, çağdaşlığı da karartan, tasfiye eden, yok sayan gericiliğin, dünya klasiklerini müstehcen bulan bağnazlığın temelleri, o gün o adımla atılmıştır. O nedenle o gün, Köy Enstitüleri’nin kapatılmasını öneren ABD’nin ve onun himayesinde, güdümünde gelişip, “Bir örümcek sabrıyla sistemin kılcal damarlarında dolaşacaksınız” diyenlerin gelinen noktada payı büyüktür. Köy Enstitüleri?nden Bugüne - Gerçek Gündem “Köy Enstitüleri, Cumhuriyet’in kesilmiş şahdamarıdır. Kaybedilen sadece bir eğitim sistemi değildir. Kaybedilen, dik durmasını öğrenmiş Anadolu insanıdır” “40 bin köye 40 bin okul Savaş bitmiş halkım yoksul Anam kalmış yetimle dul Yürü Kızılçullum yürü Harçlar kardık kürek çektik Akça binalar yükselttik Yüz binlerce fidan diktik Yürü Pazarören yürü Bu yerlerde güller biter Göz ağrım gözümde tüter Kula kulluk artık yeter Yürü Cilavuzum yürü Arap at, tiftik keçimiz, Dersliğimiz çiftliğimiz Ruhi Su’yla, Veysel’imiz Yürü Hasanoğlan yürü Boz giysiler kazma kürek Karlı toprak devirerek Karanlığa tükürerek Yürü Kepirtepem yürü Savaş açlık kıtlık demek Günde 70 gram ekmek Karanlığa ışık gerek Yürü Savaştepem yürü Bu Yazıyı Yutkunarak Yazdım - Gerçek Gündem |
![]() |
![]() ![]() |
|
|