![]() |
|
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: GDO'lu besinler tüketmek ister misiniz? | |||
| GDO'suz olduğunu bilmek istiyorum |
|
243 | 98.38% |
| Binde dokuza kadar GDO'lu içerik benim için sakıncasızdır |
|
2 | 0.81% |
| Benim için olmuş, olmamış farketmez |
|
2 | 0.81% |
| Oy Verenler: 247. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Alıntı:
Elimdeki 50'den fazla atalık domates tohumunun (ki bazılarının 300 yıllık tarihi var) en vasatı hibrit tohumlardan çok daha lezzetli domates verir. Hepsinin farklı özellikleri vardır. Bir yerde iyi ürün vermesi için önce orada yerelleşmesi gerekir. Yerelleşenler herhangi bir hibridden daha da verimli olur. Her birinin farklı aroma, lezzet ve dayanıklılıkları vardır. Söz gelimi, bendeki bir çeşit sertliğini bir ay muhafaza edecek kadar dayanıklıdır. Hepsinin farklı toprak, besin, su isterleri vardır. Hibrid tohumlar, bana göre GDO endüstrisinin tohum tekelleştirmesindeki bir önceki aşaması. Yine az sayıdaki şirketin, yine gıdaya hakim olma ekonomisi içinde hibridler yaratıp, yine çiftçiyi her yıl yeniden tohum satın almaya mahküm etme taktiği idi. Oysa, her ihtiyaca göre ve her ortama göre yerel tohum var (hibridlerle tohum ıslahını biribirine pek karıştırmamak gerekir). |
|
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
|
Alıntı:
Alıntı:
Peki neden hibrit tohumlar bir tehdit olarak algılanmıyor. Bunu çeşitli kereler dile getirdim. Siz de ilk kez bu konuda yorum yaptınız. Alıntı:
Ama ıslah da tohum genetiğini değiştirmenin bir yoludur. Evrim sürecini hızlandırmak ve doğada kendiliğinden var olamayacak bir cins oluşturmaktır. Yöntem tamamen farklı ama sonuç aynı. |
|||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|