agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (https://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Gül Hastalık ve Zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/5983.htm)

habibe 05-05-2009 10:22

2 Eklenti(ler)
Limonum sen bir de benim güllerin halini görsen. Ağlayasım geliyor inan. Her sene aynı. Mine hanımın sarımsaklı ev yapımı ilacından yaptım geçen yıl.
Tomurcuklar bile açamıyor bu böcekler yüzünden.
Hele yeni filizlerin üzerini bir gör simsiyah küme küme böcekler.. :(

limon 06-05-2009 19:01

Habibeciğim, seninkiler de berbat durumdaymış.

Bugün, hastalık başlayan sarmaşık gülündeki hastalık belirtisi olan tüm dalları budadım, aynı seninki gibi hastalık veya böcekten sağlıksız açan veya tomurcukken bozulan veya bozulmayan tüm tomurcuklarını da kestim. İki gün önce ikinci gübrelerini vermiştim. Böylece bitki çiçeklere enerji harcamadan kendini geliştirir diye düşündüm. Çok enteresandır yanında dikili olan diğer sarmaşık gülüm oldukça sağlıklı görünüyor, diğer yanındaki iki çeşit gülde de hiç sorun yok, sadece kokulu pembe sarmaşık gülü kötü durumda. Oysa geçen yıl tam güneş alan yere taşıyınca tüm sorunlardan kutulacağım sanmıştım.

İşin en sinir bozan tarafı terk edilmiş bir bahçede çam ağaçlarının altında kaybolmuş bir sarmaşık gülü deli gibi açıyor, hiç hastalanmıyor, ne gübre ne su, ne budama...

Acaba güllerimin cinsi mi kötü diye düşünüyorum bazen.

vedat11 06-05-2009 20:22

arkadaşlar selam şu güllere böcek sinek için ne kullanıyorsunuz veya elle ne ilaç hazırlıyorsunuz bana bildirirseniz sevinirim

mor papatya 11-05-2009 19:08

arkadaşlar ben gülümün saksısını değiştirirken bir iki tane beyaz kurtlar gördüm ama fazla yoktu bu nedir ilacı varmı ne yapmalıyım?

gurbik67 12-05-2009 22:02

arkadaşlar gül **** herhangi bir bitkinizin üzerinde hangi tür zararlı varsa benim kullandığım ve üzerinde safa tarım DEMOND ec 2.5 yazan ilaçtan kullanıyorum evlerde kullanılan boş sprey kutusunun içine bir kapak sulandırdığım ilacı püskürtüyorum kesinlikle yüzde yüz çözüm.çok etkili olduğundan dikkatli kullanmak lazım.

k0900 16-05-2009 21:38

3 Eklenti(ler)
Tüm güller yapraklandı.

Hatta goncalar açılmak üzere, 2 gülümüz 2,3 haftadır sankı durdu.

Kuruyorlar galıba, acaba neden?

vedat11 30-05-2009 21:22

arkadaşlar bana bu sene gül merakı sardı ama böçeklerden korkuyorum sineklerden ben 30 kadar gül aldım ve ektim. her renk ten kokulu sarmaşık her çeşit bana ilaç isimlerini ve evde yapma ilaçlardan bahsedermisiniz.

vedat11 30-05-2009 21:22

hemen bana yazarsanız sevinirim.

eser42 31-05-2009 14:47

merhaba

arkadaşlar konunun uzmanı olarak tarım ilacı konusunda yardımcı olmanın zamanı geldi sanırım. ülkemizin her tarafında yaprak bitleri ve diğer emiciler ortaya çıktılar. güller için verdiğim ilaçları genelde diğer süs bitkilerinde de kullanabilirsiniz. yalnız her türün ilaçlara karşı tepkisi farklı olacağı için önce küçük bir alanda ilaçlamayı deneyin sonra tüm bitkilere uygulayın.

ilacın aktif maddesi 10 litre su için dozu kullanıldığı böcekler

acetamiprid 1 çay kaşığı yaprak bitleri ve diğer emici böcekler
ddvp 15 cc yaprak bitleri ve toprak böcekleri
chlorpyrifos 15 cc kabuklu bitler koşniller
dimethoate 10 cc gül filiz burgusu için

aslan_k 01-06-2009 20:03

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim sorunum balkonumdaki minyatür gülümle, önce beyaz yaprak bitleri geldi arap sabunlu karışımı denedim tam onlardan kurtuldum diyorken bu seferde siyah renkli tam anlamıya canavar olan diğerleri geldi bunlara ne yapabilrim acaba. fotografları ekledim bakarmısınız

Yılmaz Yalçın 08-06-2009 17:50

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,

3 ay önce Mutlu Bey'den aldığım sarmaşık çardal gül ilk geldiğinde 6 adet kırmızı gül açtı ve sonra çiçekler döküldü yeni filizler vermeye başladı 3 adet sürgün verdi.

Bir ara yaprak bitleri sarmıştı ve arap sabunlu karışımla yok ettim ancak resimde de görüldüğü gibi yapraklarda bir hastalık başladı üstelik şimdi gülümün yaprakları sararıp dökülmeye başladı:(

Eski yaprakların dökülmesi normal mi?Ve bu resimlerde görülen bir hastalık mı,tedavısı için ne yapabilirim?

Yılmaz Yalçın 09-06-2009 12:42

Arkadaşlar,
Cevap verecek bir uzman arkadaş yok mu:(gülüm gittikçe kötüleşiyor:(

h_dogan 09-06-2009 13:19

kubat izmirli resimler net değil ama külleme olabilir mantari bir hastalık gibi görünüyor. Daha net fotoğraf ekleyebilir misiniz?

Yılmaz Yalçın 09-06-2009 13:30

Sayın H.Doğan,
Duyarlılıgın için çok sagol..eve gider gitmez hemen yeni net fotograflar eklicem.

Yılmaz Yalçın 09-06-2009 18:55

1 Eklenti(ler)
Sayın H.Doğan,
Gülümün tekrar fotografını çektim bu sefer gülümdeki sorun net görünüyor,bu ne tür bir hastalıktır ve tedavisi nedir?

h_dogan 09-06-2009 23:02

Biraz baktım semptomlara göre mildiyöye beziyor. Eğer yaprak arkasında yağ gibi lekeler de varsa mildiyödür. Küllemede yaprak üstüne un dökülmüş gibi görünüm olur, külleme olmadığı kesin.

Yılmaz Yalçın 09-06-2009 23:12

Sayın H.Doğan,
Acaba bu hastalık yaprak biti için aap sabunlu zeytınyaglı karısımı yapraklara püskürttügüm için olmuşl olabilir mi?Peki bu hastalıgı nasıl tedavi edebilirim?

ecz_esinti 10-06-2009 16:20

selam kubat kardeş senın güllün yaprakları kanser olmus aynısı benım güllerdede olmuştu ben vitamın ve demir kulladım geçti sanada tavsiye ederim

Yılmaz Yalçın 10-06-2009 19:38

Sayın Esinti,
Hangi ilacları kullandınız?

Bahar 11-06-2009 23:00

merhaba ben baharr aranıza yeni katıldım yeşil olan herşeyi seviyorum genelde güllerişu anda bahçemde 60adet gülüm var hepsi açtı onlara çocuk gibi bakıyorum hasta olucaklar diye ödüm kopuyor onların bakımını sizden sitenizden öğreniyorum bilemediğim konuları genelde güller hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yılmaz Yalçın 14-06-2009 10:47

Arkadaşlar,
Güllerdeki Mildiyöye hastalıgı için ne kullanmalıyız ve ilacın ismini söylermisiniz ve nerden bulabilirim?

h_dogan 14-06-2009 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 441796)
Sayın H.Doğan,
Acaba bu hastalık yaprak biti için aap sabunlu zeytınyaglı karısımı yapraklara püskürttügüm için olmuşl olabilir mi?Peki bu hastalıgı nasıl tedavi edebilirim?

Fazla dozaj uygulamışsanız yapraklarınız yanmış olabilir. Yaprakların arkasında kare kare yağlı lekeler varsa mildiyödür dedim var ı öyle lekeler.

Güler 14-06-2009 12:41

Bu linke de bakınız lütfen.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=74

Yılmaz Yalçın 14-06-2009 14:21

4 Eklenti(ler)
Sayın H.Doğan Kardeş,
Gülümün yapraklarının arka cephesinin fotoğraflarını yükledim.İnceler ve de sorunun ne olduğunu söyleebilirseniz sevinirim.

Yılmaz Yalçın 14-06-2009 15:06

Sayın H.Doğan,
Mildiyöye hastalığında süt su karışımını gülün yapraklarına püskürtsek bu hastalığın tedavisi mümkün mü,bir profesör sebzelerdeki bu hastalıgın bu karışımla tedavisinin mümkün olduğunu belirtmiş acaba güllere uygulasak aynı sonucu alabilir miyiz?

k0900 15-06-2009 11:56

3 Eklenti(ler)
156 mesajdaki güller düzelmedi, aksine bahçenin farklı yerlerindeki 2 güldede aynı hastalık başladı, bu konuda bir fikri olana varmı?

celalsungur 15-06-2009 12:29

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k (Mesaj 435187)
Arkadaşlar benim sorunum balkonumdaki minyatür gülümle, önce beyaz yaprak bitleri geldi arap sabunlu karışımı denedim tam onlardan kurtuldum diyorken bu seferde siyah renkli tam anlamıya canavar olan diğerleri geldi bunlara ne yapabilrim acaba. fotografları ekledim bakarmısınız

Bende de aynı problem vardı, 2.5 tl.ye Mosetam 20 sp aldım, 1 litre suya 1 çay kaşığı ilaç katıp 2 gün peş peşe püskürttüm. Şimdi hiç kalmadı bitlerden güller de gayet mutlu ve iştahlı açmaya devam ediyorlar.

habibe 15-06-2009 15:41

"Şimdi hiç kalmadı bitlerden "
şaka gibi :)
Peki şu minik şeyler ne?. Uğur böceği mi :p ;)

celalsungur 15-06-2009 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 445680)
"Şimdi hiç kalmadı bitlerden "
şaka gibi :)
Peki şu minik şeyler ne?. Uğur böceği mi :p ;)

Ölü onlar, ölü;)

k0900 15-06-2009 18:01

Celal bey, benim güllerim için bir fikriniz varmı? Hazıran ortasındayız, Mayıs başı sürgünü gibi sürgün vermeye başlıyor, 2 gün sonra bu sürgün kuruyor.

Mantar ve böcek ilacı kullandım bir değişiklik olmadı. Sitenin peyzaj görevlisi hanım, komşulardada olduğunu ve gülün kuruduğunu söyledi.

Bunlardamı ölecek yoksa:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025