![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Nuri Bey, Cevabiniza cok tesekkur ederim. Cok fazlalar, butun yapraklari sarmis durumdalar. Defne henuz fidan boyunda, Butun dallari budama yapsak fidani oldurur muyuz ya da bir faydasi olur mu? Zira zirai ilac bayiini Istanbul'da nerede bulabilirim bilemiyorum. Saygilar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Ozlem A, Defne ağacınızda bu yoğunlukta koşnil istilası oluşmuşsa ilaçlama kaçınılmazdır. Budamada çözüm olabilir fakat bu yoğunlukta zararlı etsinde olduğu için gözden kaçan zararlılar olacaktır. Bu süreç, tekrar devam edecektir. Ziraii ilaç bayilerini bölgenizde, bir araştırın... Bulamazsanız sizi yetkili bayilere yönlendiririm. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu zararlıyla yaz sonu ben de karşılaştım bahçemde. Çok sevdiğim ilex'imi sarmışlar ben fark etmeden. Supracid adlı ilaçla 2 kez ilaçlama yaptım. Şu anda ağacım gayet sağlıklı gözüküyor. (Ama ağacı gözlemlemeyi kesmedim ve baharda havalar ısınmaya başlayınca bir kez daha ilaçlama yapmayı düşünüyorum önlem olarak ) Umarım sizin de defneniz kurtulur ![]() Bir de şu sıralar çok yağmur yağıyor. İlaçlamayı yağmursuz bir günde yapmaya özen gösterirseniz iyi olur. Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| beyaz bocek, defne |
|
|