![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2012
|
İğne Yapraklı Çamda Kuruma Başlangıcı
Aşağıda resimlerini ilettiğim çamımda 1 haftadır kuruma belirtileri başladı. Alt dallardan üst dallara doğru yavaş yavaş kuruyor. Konuyla ilgili yardımcı olabileceklere teşekkür ederim. Acaba çamımın cinsi nedir? ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ZekAgac : 28-09-2012 saat 13:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Değişik bi Çam hatta çam ağacımı gerçekten |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Demir eksikliği olabilir.Dibindeki mevsimlik bitkiler nedeniyle verilen fazla su yapmış olabilir.Öncelikle yapı marketlerden iğne yapraklı ağaçlar için satılan hazır gübrelerden(Çam coşturan ya da vilmorin iğne yapraklı ağaç besini vs.) bir paket alıp (İz elementleri de içeren bir ürün olmasına dikkat edin)talimatlarına göre kullanın umarım sorun çözülür.Yoksa güzelim ağaç kurursa yazık olacak. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2013
|
Alıntı:
Bu Göknar ağacı. Yaptığınız gübreleme işe yaradı mı? Durum nedir? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2019
|
Lütfen yardım edin
Çam ağaçlarım kuruyor ne yapmalıyım |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2019
|
Lütfen yardım edin
Çam ağaçlarım kuruyor ne yapmalıyım |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2020
|
Sedir ağacım kuruyor
2 sene önce alınan sedir fidanım binanın içine koyulduktan sonra yavaş yavaş uçtan kurumaya başladı ağacın gövdesi yeşil ne yapabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2018
|
Çamım ölüyor mu
Merhabalar, Balkonumda ki çamım bir süredir sararmaya başladı. Güneş görüyor diye gölgeye aldım. Doğrumu yaptım. Ya da ne yapmam gerekir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla Not resim yüklenmiyor |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2020
|
çam agacımda sararma
Merhaba, Öncelikle simdiden tesekkur ederim yardimlariniz için. Bodur çamlarimda sararma oldu. Bilmedigim icin hergun suluyordum. Okudugum yorumlarda karınca da zarar verebilir demişsiniz. Karınca var terasta ama çam agaclarimda hiç denk gelmedim. Ne yapmam gerekiyor? Yardimci olabilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Alıntı:
Buradan faydalanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çam Tuzu kullandınız mı? İçeriği olan magnezyum sülfat çam türü tüm ağaçlarda yaprak sararmalarını engeller, yaprakların daha canlı yeşillenmesini sağlar. Ayrıca çam türü ağaçlar fazla su istemez ve her gün sulanmaz. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2021
|
Çam ağacım kuruyor, ne yapabilirim?
merhaba, dört aydan beri kapalı balkonumda olan çam fidanım alttan başlayarak (ama bir taraflı, tüm alt kısım değil) yukarı doğru kurumaya başladı. en geç 2-3 günde bir toprağı nemli kalacak şekilde 2 su bardağı kadar su koyuyoruz, su altındaki saksı altlığına ulaşıyor, toprağı nemli kalıyor. son dönemde balkon sıcak olabilir diye balkon camlarını açık bırakıyorum, hatta o kadar serin oluyor ki bazı şeyleri buzdolabı yerine balkonda saklayabiliyorum. danışmak için götürdüğüm bir bitki satıcısı susuz kalmış dedi. sizin düşünceniz nedir? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|