![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-10-2007
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-10-2007
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Burada son iki yildir bir simsir hastaligi yayildi. Ne yazik ki tüm bahcelerden simsirleri söküp imha etmek zorunda kaliyorlar. Biz fungusit uyguladik ancak ise yarar mi bilemiyorum. Benim asil sorum su. Ilaci uyguladiktan sonra resimde görülen hastalikli bölümleri kesmek gerekir mi? Bu hastalik bahcedeki diger bitkilere de sicrar mi? Simdiden tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Merhaba Arkadaşlar, Benim şimşirlerime de zaman zaman musallat olan milimetrik bir zararlı var. Aşağıda resimlerde de görüleceği gibi gibi toplu iğne başından küçük yaratıklar. Hareketsizler. Ancak bir dalı tamamiyle sarıp nerdeyse beyaza çeviriyorlar. Hem dallarda hem yapraklarda görülebiliyorlar. Tahminim koşnil cinsi şeyler bunlar ama tam olarak ne olduklarını merak ediyorum. Daha once karşılaşan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın musk Bitkiniz şimşir değil, Euonymus japonicus 'Microphyllus' ('Pulchellus') - Çıtır taflandır. Kronik, Euonymus zararlı etkisinde... Zararlının adı, Pamuklu koşnildir. Bu mevsinde kullanabileceğiniz; İnsektisit ve akarisit özellikte yazlık yağdır. Bitkiniz için tavsiye edilen ilçlama aralığında üç doz kullanılması gereklidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Sayın Nuri Murvet, Öncelikle verdiğiniz cevap ve sorunun çözümü için çok teşekkür ediyorum. Bunca yıldır türünü yanlış bildiğim bu bitkinin ne olduğu hakkında da bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|