agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Diğer İller Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/diger-iller-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,1.Balıkesir Bonsai Atölye Çalışması (28 Şubat 2010) (https://www.agaclar.net/forum/diger-iller-bonsai-atolye-calismalari/18690.htm)

Lilium 26-02-2010 17:27

Oh oh kafam karışmaya başladı, pikniğe mi gidiyoruz, bonsai çalışmasına mı ?

Sakın şimdi biri de ballı karides demesin. :p Akşamdan orda yatarım :p

Güler 26-02-2010 17:32

Kulaklarıma su mu kaçtı ne? Pek de iyi duyamıyorum nedense.....:p

Lilium 26-02-2010 18:45

Ahh be güler abla gözüne çubuk batar kulağına su kaçar,:p ne olacak senin bu halin.

Neyse şaka bir yana allah korumuş, iyisin dimi bir proplem yok. Benden başka tabi

Vallah burayı kahveye çevirdik zılgıtı yemeden ben tüyüyorum.:p

amatör hobici 26-02-2010 19:25

[QUOTE=köknar;586531]1-köknar
2-tekin
3-Sebahattin Sargın
4-A.Şahin
5-sagdil
6-erdek
7-Lilium
8-zelish
9-kasap94
10-İSMAİL H.
11-Mehmet Ç.
12-reyem
13-Bonsaisan
14-Güler
15-aslihanalaca
16-amatör hobici

Haydi gayret yirmi kişiyi tamamlıyalım.
NotHanım şimdiden kek hazırlamaya başladı.

bonsaisan 26-02-2010 19:53

Saksıları getiricicem örnek değil çeşit şeklinde oluçak
Özel bonsai macun rafya konkav ve budakmakasıları gübreler gibi taşıması rahat olan tüm bonsai mazleme ve temel gereçleri getireye çalışaçağım.

Bu arada son sayı 16 gibi ama eşimde katılmayı düşünüyor.

Yani sayı artmaya başladı.

köknar 26-02-2010 20:14

Listede olmayan yeni üye olmuş bir arkadaşım var o da gelecek. Ayrıca Tekin Bey ile birlikte gelecek olan arkadaşlar da var.

zelish 27-02-2010 09:54

Herkese kapımız açık, başımız üstüne.
Net olmamakla birlikte arkadaşım ikbal71 (agaclar net üyesi) de eşi ile katılacak.
Şu pastaları börekleri eşim Uğur duyarsa kesin oda gelir. :D

bonsaisan 27-02-2010 11:07

Şimdi sizden bir ricam var İzmir' den malum geleceğim, Bandırma'ya girdiğimde kimi cep telefonu ile rahatsız edeyim de çalışma yapılaçak yere ait doğru adrese ulaşayım.

Bu konuda farklı şehirleren gelmekte olan üyeler için yere ait bir harita veya plana ihtiyaç var.

köknar 27-02-2010 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 586895)
Herkese kapımız açık, başımız üstüne.
Net olmamakla birlikte arkadaşım ikbal71 (agaclar net üyesi) de eşi ile katılacak.
Şu pastaları börekleri eşim Uğur duyarsa kesin oda gelir. :D

Buyursun gelsin sevgili zelish. :)

Lilium 27-02-2010 14:58

Sayın bonsaisan, izmir istikametinden sanırım balıkesir üzerinden bandırmaya gelicekseniz, şehrin içine girmeden çanakkale yolunu takip ediniz, Şehrin çıkışında sağda renault servisini göreceksiniz Kalın sarı çizgi ile işaretledim farenizi sarı çizginin sonuna getirin renault servisi yazısını göreceksiniz

http://www.wikimapia.org/#lat=40.340...&z=15&l=36&m=b
Başka bir yönden gelecekseniz adım adım anlatabilirim.

cemo 27-02-2010 15:17

Arkadaşlar
Yarınki toplantınızın güzel geçmesini diliyorum.
Ehh aklımız da kalmadı sanmayın:))

Sebahattin Sargın 27-02-2010 19:00

Bu arada şehir içi otobüslerden hangisi o tarafa gidiyordu Sevgili Köknar, İİBF'ne giden otobüsler seranın önünden geçiyormuydu?

Sevgiler ;)

köknar 27-02-2010 19:41

Evet sevgili Sebahattin. Seranın hemen önündeki durakta ineceksin. Özel Hastaneden sonraki ilk durak olsa gerek.

bonsaisan 27-02-2010 19:48

sera nereye denk geliyor renault servisinin yakıındamı?

köknar 27-02-2010 19:57

Sera ile renault servisi arasında bir cadde var sadece. Yanyanalar...

kasap.94 27-02-2010 20:04

Arkadaşlar yarın simit ve peynir benden .başka isteği olan varmı?

Lilium 27-02-2010 20:05

Uydu haritasını yakınlaştırabilirsiniz, sarı çizginin bittiği üçken işaretlerin olduğu yer seranın olduğu yer (uydu haritası çekildiği zaman sera yokmuş) ilerisinde görünen bina reno servisidir.

bonsaisan 27-02-2010 21:02

1 Eklenti(ler)
Ozaman doğru tahmin yaparak aşağıda ki haritayı sunuyorum sanırm doğru olmuştur...


Yanlış ise bildiriniz.



Saygılar.
Eklenti 127423

Güler 27-02-2010 21:07

Bence doğru, ben de buradan gideceğim.

Lilium 27-02-2010 21:22

Bence değil tam isabet

Gülşen 28-02-2010 01:02

Orada bir toplanti var uzakta

Gitmesek de, gormesek de

Gonlumuz sizinle...;)



Aranizda olamasak da, buradan izliyoruz sizi arkadaslar. Cok sicak bir ortamda; egitici, verimli bir toplanti olacagindan eminim.

Bir bonsai toplantisina; bende denk gelirim belki :D Butun bonsai gonullusu arkadaslarima, iyi dersler diliyorum. Fotograflarinizi bekliyoruz...

A.Şahin 28-02-2010 16:38

Toplantıdan ilk siteye dönen ben oldum sanırım. Geç te olsa katılmak güzeldi. Eğitici, güzel zaman geçirdim. Kendi adıma katılan herkese teşekkür ederim. Fotoğrafları akşama yükleyen arkadaşlar olacaktır mutlaka. Bu arada Tekin beyin kaya üstü olarak hazırladığı harika bir bonsai adayı arkadaşım ZyNL' e çıktı çekilişle. :)

Güler 28-02-2010 17:07

Sevgili arkadaşlar!
Bugün Balıkesir gurubunun tertiplediği toplantıya katıldım. İlk defa katıldığım bir toplantıdaki izlenimlerimi eksiksiz nasıl anlatacağım diye kuşkuya düştüm.

Sevgili Köknar seni gönülden tebrik ederim. Bu kadar güzel ve başarılı bir organizasyon yapabileceğini düşünememiştim. Her şeyi en ince noktasına kadar düşünmüşsün, sağ ol.

Sevgili Bonsaisan ve zarif eşine, değerli arkadaşımız Tekin'e de çok teşekkür ederiz.
Hiç yorgunluk belirtileri göstermeden, bıkmadan anlattılar, öğrettiler, tatbikat yaptılar.

O kadar çok ve güzel şeyler öğrendik ki burada anlatmama imkân yok.
Ben bonsai konusundan ne kadar uzak durmaya çalışsam, eğer bir iki toplantıya daha da katılırsam eminim ki hızlı bir bonsai takipçisi olurum. Ahhh vakitsizlik.....sabırsızlık.....

Toplantı saat onu biraz geçe başladı. Köknar, katılan arkadaşlarımızın isimlerini not etmiş, kendisi biraz sonra yazacaktır.
Hem Bonsaisan hem de Tekin Bey harikalar yarattılar. Masa üstüne gelen bitkinin işin sonuna gelindiğinde aldığı şekli görmeliydiniz, inanılmayacak kadar güzeldi.

Her bitki bittiğinde alkışlamamak için kendimizi zor tuttuk ama nihayetinde dayanamadık.

Saat bire doğru kısa bir mola verdik. Soframızın zenginliğini anlatacak kelimeler bulamıyorum. Zeytinyağlı yaprak sarmasından tutun da neler vardı neler.
Maşınganın üzerinde mis gibi tereyağlı börek " benim de tadıma bakın" diyordu ama kek çeşitleri, tuzlu çeşitleri, simitler, peynirler, salatalar....
Devamlı çay ve nescafe, soğuk içeçek servisleri hiç durmadan devam etti.

Aradan sonra yeniden toplantıya devam edildi.
Tekin Bey'in hazırladığı şimşir bonsai kuraya konuldu. Çekiliş neticesinde bu güzel sanat eseri üyemiz Zynl (Zeynel Bey'e) çıktı.
Sevgili Zynl'in yüzünde hem mutluluk hem de biraz mahçubiyet gördür gibi oldum. Sanırım mahçubiyeti işlerinin yoğunluğundan sitemize sık sık giremeyişindendi.

Arkadaşların çalışmaları daha devam ediyordu ama saat dört olmuştu ve ben karanlıkta rahat araba kullanmadığımdan veda edip ayrılmak zorunda kaldım.

Uzaktan, yakından toplantımıza gelen bütün arkadaşlara ve serasını çalışmalarımız için açan Özüm Süs Bitkileri'nin sahibi sayın Osman Bey ve eşine de teşekkür ederim.

malina 28-02-2010 17:15

Güzel ve verimli bir eğitim çalışması daha yapmışsınız :)
Öğretenleri de, öğrenenleri de kutlarım...

Sevgili Köknar, organizasyon için teşekkürler :)

Fotoğraflar için:

Balıkesir Bonsai Atölye Çalışması (28 Şubat 2010)

amatör hobici 28-02-2010 18:56

Arkadaşlar bugün Arkadaşımız köknarın organize ettiği Bonzai çalışmalarına katıldık çok yararlı bilgiler aldık. Ufkumuz ve bilgimiz genişledi bize verdiği bilgiler için Bonsaisan ve Tekin'e ve organizasyon için Sevgili Köknara çok teşekkür ederiz. Benimle sırf vakit geçirmek için gelen eşimde öyle gaza geldiki eve gelir gelmez evdeki, bütün bitkileri bonzai yapmaya kalktı. Bu gidişle evde çanak çömlek kalmayacak.:)) Bu arada arkadaşlarımızla dostluğumuzu tazelemek fırsatı da yakaladık. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum..

köknar 28-02-2010 19:08

Şimdi girdim evden içeri, hemen bir koşu forumu açtım.
Sevgili Güler Hanım övgü dolu sözleriniz için, rahatsızlığınız rağmına bizi yalnız bırakmadığınız için ve mis gibi Kalanchoe için,
Sevgili Tekin Bey, sabaha karşı saat 03:00'de yanınızda onca malzemeyi, işlenmemiş bonsai adaylarınızı ve tanımaktan çok memnun olduğum arkadaşlarınızı alarak İstanbul' dan katıldığınız, bütün gün ayakta bizlere bonsaiyi öğretmek ve sevdirmek için didindiğiniz, bilgilendirdiğiniz, güler yüzünüz için,
Sevgili Bonsaisan, İzmirden sabaha karşı yola çıkıp zarif eşinizle birlikte bizleri şereflendirdiğiniz, bizlerle paylaştığınız değerli ve nadide bilgiler ve yapmış olduğunuz inanılmaz güzel pratik çalışmalar için,
Seralarını bizlere açan Osman Bey ve Melek Hanım’ a güler yüzleri, içtenlikleri ve konukseverlikleri için,
Toplantımıza gerek Bandırma' dan gerekse yakın / uzak il ve ilçelerden katılan arkadaşlarım Sevgili İsmail H., Fatoş Akan, aslihanalaca ve eşi Şafak, Mustafa Bey ( Tekin Bey' in damadı ), Adnan Sertel, Özlem Sertel, reyem ve arkadaşı Mehmet Bey, Bonsaisan' ın eşi sevgili Saliha Hanım, OSMAN45, Sebahattin Sargın, Lilium, Ümran Esen, sagdil, Amatör hobici ve sevgili eşi, Erdek ve misafiri, gulkurusu, A. Şahin, Zynl, Selçuk Kurt, kasap.94, ikbal.71 ve eşi, zelish,
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Toplantımız önceden belirlendiği üzere saat 10:00’ da başladı. Tekin Bey ve Bonsaisan bonsai konusunda teorik bilgilendirmelerde bulunup bu eğitimi fidanlar üzerinde çalışmalar yapmak suretiyle pratiğe de döktüler ve böylece görerek, duyarak ve dokunarak öğrenmenin salt okuyarak öğrenmekten ne kadar farklı olduğunu hissettirdiler her birimize. Bonsaisan bonsai’ nin tarihçesi ve üzerine kurulu olduğu felsefe hakkında temel bilgiler verdi, bilmediğimiz onlarca şey öğrendik bugün sayelerinde.
Tekin Bey beraberinde getirdiği ve budamış olduğu limon servi ağacının çeliklerini her birimize dağıttı ve Bonsaisan ile birlikte dal dizilimi ile ilgili kuralları ve temel telleme kurallarını uygulamalı olarak gösterdi, her birimiz elimizdeki örnekler üzerinde budama, dal dizilimi sağlama ve telleme denemeleri yaptık. Velakin sonunda birkaç tanesi sevgili Tekin Bey’ in ellerinde bir orman çalışmasına konu oldu.
Tekin Bey bana armağan olarak getirdiği bir köknar fidanını ve yine beraberinde getirdiği bir şimşiri budadı, telledi ve nefis iki taş üstü çalışması yaptı, köknar şu anda balkonumun en baş köşesini süslüyor.

Taş üstü şimşir ise aramızda yaptığımız çekiliş sonucu sevgili Zynl arkadaşımızın yanında yaşamaya devam edecek. Yine Tekin Bey’ in çok güzel bir Acer çalışmasına şahit olduk bugünkü toplantıda. İleri bonsai teknikleri uygulanan fidana hayranlıkla bakıyordu tüm katılımcılar.

Sevgili Bonsaisan sadgil’ in ardıç fidanı üzerinde harikalar yarattı. “Olmayacak işleri oldurmak” olarak tanımlıyorum ben yaptıklarını. Dallarda burkma tekniği uyguladığı fidanı çelebi tarzında şekillendirdi. Forum üyelerimizden sevgili reyem’ in hazır bonsaisi Çin karaağacı üzerinde geri budama ve şekillendirme uygulaması yaparak kök budamasının püf noktalarını anlatıp saksı değişimi yaptı, o sırada bonsai saksılarının özelliklerini ve fidana uygun saksı seçiminde dikkat edilecek hususları anlattı. Ayrıca sagdil' in ağacı üzerinde jin uygulamasını gösterdi.

Çay ve yiyecek molası verdiğimiz sırada ( kekler pastalar simitler peynirler her şey harikaydı ) üyelerimiz bonsai adayı fidan seçimi yaptı ve sevgili aslihanalaca ile zelish’ in seçtiği fidanlar Tekin Bey tarafından budanıp tellendi, bonsai saksısına alındı ve sahiplerine verildi.

Toplantının sonunda sera sahibi Sevgili Melek Hanım için Tekin Bey tarafından seçilip şekillendirilen yayılıcı ardıç tek kelimeyle Muhteşem oldu. Sergilik, yarışmalık bir eser çıkardı ortaya Tekin Bey.
Balıkesir Bonsai Atölye Çalışması oldukça verimli bir etkinlik oldu her birinizin katkısıyla. Sizleri, her birinizi tanımış olmaktan nasıl mutluyum anlatamam.

Son olarak belirtmek isterim sevgili dostlar; Bu sadece başlangıçtı, devamı olacak… ;)

yasemin 28-02-2010 20:14

Yazılanlardan ve şu ana kadar yüklenen fotoğraflardan çok verimli ve keyifli bir toplantı olduğu anlaşılıyor. Bende aranızda olmayı çok arzu ettim fakat lanet olası astım atağım buna müsade etmedi. Emeği geçen herkese ve özellikle organizasyonu düzenleyen sevgili Köknar paylaşımlarınız için teşekkür etmek istiyorum...

köknar 28-02-2010 20:20

Geçmiş olsun yasemin hanım, haberinizi aldım çok üzüldüm aramıza katılamayışınıza. Bir sonrakine İnşaallah. Çok verimli bir toplantı oldu gerçekten, öyle ki bonsai konusunda bugüne dek bildiğimi sandıklarım aslında bilmem gerekenlerin yanında okyanusta bir damla kadarmış, öğrendim. En basit dal kesimi, budama, telleme ve dal dizilim kurallarından tutun da saksı biçimi, seçimi, yapısı, bonsai tarihi, felsefesi, jin uygulaması, yakma oyma gibi ileri bonsai teknikleri, taş saksı uygulaması, daha neler neler öğrendik.

ikbal71 28-02-2010 20:52

Tek kelime ile mükemmel,mükemmel,mükemmeldi.
Eşim ile minik bir zaman yaratıp katılabildik toplantıya, her ikimizde hayran olduk. Tekin bey ellerinize emeğinize sağlık, müthiş görsellikler yarattınız.Çok üzgünüzki sizleri tebrik edip vedalaşmadan ayrılmak zorunda kaldığımız için, o an fotograf çekiniyordunuz ve acil gitmemiz gerekti, bunun için ise özür dileriz.
Yarın ilk işimiz eşimle seraya gidip çeşitli bitkiler alıp bizde acemi olarak bonzai yapmaya başlayacağız.Verdiğiniz bilgiler için ise çok teşekkür ederiz.
Bandırma'ya en kısa zamanda tekrar bekliyoruz.

Adnan Sertel 28-02-2010 21:14

Köknar'ın düzenlediği Bandırma çalıştayına bizde İzmit'ten üç kişi katıldık ve mükemmel bir gün geçirdik. İki yılda öğrenemediğimiz pek çok şeyi Tekin arkadaşımızın harikulade sunumu ile tam bir görsel şölen havasında öğrendik. Teşekkürler tekin hocam, teşekkürler Köknar bizi bir araya getirdiğiniz için....Adnan Sertel


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025