![]() |
25 kg bana inanılmaz bir büyüklük geliyor. Mümkün değil benim kabağın o kadar olması :)
3 kg olsun benim olsun ne yapayım ;) (Züğürt tesellisi) |
Alıntı:
(Ha sende ha bende farketmez dimi nede olsa hemşeriyiz) |
Elbette ne farkeder ;) Ama keşke diyorum cins kabakla başlasaydım neyse seneye mutlaka :rolleyes:
|
25 liğin bir resmini görseydik :)
|
Alıntı:
Dereyi görmeden paçayı sıvamıyalım, sesizden gelenlere dikkat!!!!!!!! |
Bak sayın şahin iki kişi kumun altıntan kafalarını gösterdi, toprağın altındakilerini daha tahmin edemiyorum, onlarda bir öhü öhü yapsalar, ne bu gizlilik,yahu, hani yardımlaşma form'uydu?
Biz nede olsa çırak sayılırız daha, futbolun kuralları olduğu gibi, kabak yarışmasının da penaltısı var galiba. Bir yılda öğreniliyormu? bu futbol ! |
Alıntı:
|
Lilium, ben kabağın çekirdeğini daha yeni temin ettiğimde burada kabakları futbol topu büyüklüğünde olanlar vardı :rolleyes: Şimdi kimbilirkaç futbol topu büyüklüğüne ulaşmışlardır;)
|
Alıntı:
Çakal bunlar çakal. Bir görseydik diyenleride bir görsek. |
Bir taş geldi bizim buraya galiba sanırsam:)
Ben 2009 sezonu için yarışmaya katılmayı düşünüyorum. |
Benim kabaklaırm henüz çiçekte. Malumunuz epey geç çimledim. Bu sene ancak kışlık kabağı çıkartabileceğim, yarışma için bir adayım olmayacak galiba.
Bazı basit önerilerde bulunmak isterim; Meyvesi irileşmeye başlayan arkadaşların kalsiyum takviyesi yapması meyve kalitesi arttıracak, meyveyi sağlamlaştıracaktır. Meyvenizin altına strafor, tahta kasa gibi bir malzeme koyarak toprakla temasını kesin. Kök boğazını ve kolların kök saldığı yerleri doldurun. Kolların köklendiği yerleri sulamayı ihmal etmeyin. Meyvenizi güneş yanığına karşı korumaya alın. Üzerine gölgeleme yapın. her gün bir miktar döndürün. (Ama dikkat edin, benim gibi düşürüp kırmayın) Uzman arkadaşlarımızında bazı önerileri olacaktır muhakkak. |
En önemlisini unutmuşsun.
Alakasız misafirlerden uzak tutun. aaa ne güzel kabak derken orasına burasına basmasınlar veya nazar değdirmesinler. (Nazar boncuğu mu assak ne?) |
4 Eklenti(ler)
Tatangalar ın kilosunu tartmadım ama meyve çapı 25-30 cm. civarında yeni yetişen meyveler de var...
Fakat çok fazla ilgilenemiyorum ben istanbul da onlar adapazarında gidip gelmek zor oluyor tabi.. ve işte resimlerimiz :D |
resimlerimi nasıl gönderebilirim...ayrıntılı olarak açıklayabilirmisiniz lütfen ?
|
Dev amerikan kabaklarından yetiştiriyorum...Tahminim şuan 40 kg aşağı değil en irisi..
Türkiyedeki rekor nedir? Bilen var mı Acaba ? |
Foruma fotoğraf yüklemek ve fotoğrafları yazı içine yerleştirmek başlığında resim yüklemek için yapmanız gerekenleri bulacaksınız. Olmadı gene burdayız.:)
Bursa Tarım Fuarında 140 kg kabak vardı. Daha büyüğünü duymadım. |
Bizim de bir kaç balkabağımız (sanırım balkabağı; yuvarlak çünkü) var. Açık yeşil şu anda...
Dev mi değil mi bilmiyorum ama ben de büyüyebilirse bu yarışmaya katılmak istiyorum. Büyüdüğünü varsayıp katıldığımı da varsaydığımda iki ağaçlar.net üyesi nasıl bulacağım bilmiyorum ama neyse hele büyüsün de... :) |
Forumda son hareketlerine göre sıralanmış Kayseri'den bağlanan üye listesi
http://www.agaclar.net/forum/memberl...astvisit&pp=30 |
Sayın Todor, teşekkürler :).
Bu yarışma sayesinde foruma yeni arkadaşlar da kazandırabilirim; birlikte olmanın daha kolay olması için. Ama dediğim gibi inşallah sağlam büyürler. Bugün dedemin ektiği balkabaklarını sularken aklıma bu konu geldi :). Tüm bahçeyi suladık ama onları sulamak daha farklı oldu :). |
Alıntı:
Allah ağız tadıyla yedirsin :) (Babannem böyle der ben de öyle diyeyim) |
benim yetistirdiğim kbakada sarı renkli ilerki dnemlerde turuncu renkmi alıyor bu cesitler.?Birde simdiye kadar pisirip yiyeyen varmi?lezzet durumu hakkında bilgi verirmisiniz?
|
1 Eklenti(ler)
buda benim cektigim foto
|
Alıntı:
Bizimkiler de yeşilin tonlarında... |
Dev Kabak
1 Eklenti(ler)
Dev Kabağımın 16 gün önceki hali nedersiniz rekor kırabilirmiyim:)
|
Hasat Tarihi
Eylül sonu itibari ile kabağımı hasat etsem erken mi olur acaba? Nedersiniz arkadaşlar?
|
Alıntı:
Sevgili todor'un şu yazısını bir okuyun fikir edinmiş olursun. |
Bal Kabağı tatlısı
Arkadaşlar merak edenler için bal kabağı tatlısı tarifidir.
|
Kabak Tatlısı
BAL KABAĞI TATLISI
Cok sevdigim kabak tatlisini sizlerle paylastim.Kisin vazgecilmez tatlilarimizin arasinda yer alir.Biraz kabugunu soymakta zorlaniliyor ama buyuk marketlerde kabugu soyulmus dogranmis bulabilirsiniz.En onemli puf noktasi firinlanmasi .Resimlerini cekerken bir kismini mideye indirdim dayanamadim.Yapmasi cok basit ve kolay diyeceksiniz kabak tatlisida bukadar ovulurmu:)))denemenizi oneriyorum. Malzemeler: 2kilo bal kabagi 5su bardagi toz seker 1 su baragi dovulmus ceviz 10-15tane karanfil Yapilisi:kabagin kabugunu soyalim.kucuk plak sekilerde kesip,yayvan bir tencereye bir sira kabak ve uzerine seker serpelim. Bu islemi kabaklar bitene kadar tekrarlayalim.1 su bardagi su ve karanfil ilave edip tencerenin agzini kapatalim kisik ateste yaklasik 1 saat pismeye birakalim.eger aceleniz yoksa geceden yaparsak sabaha kadar suyunu salar su koymamiza gerek kalmaz. Ocaktan aldiktan sonra suyunu suzup firin tepsisine alalim.200-250 dereceli firinda yarim saat pisirelim.soguduktan sonra uzerine iri cekilmis ceviz serpip servise sunalim.arzuya gore uzerine kaymakta koyabilirsiniz.AFİYET OLSUN. |
Kabak Tatlısı
2 Eklenti(ler)
Tatlının fotoğrafları
|
Sayın Sercan1969,
Kabağınız baya turunculaşmış :) Bizim en büyük olan koyu yeşil diğerleri açık renkte. En yakın zamanda inşallah bir kaç fotoğraf koymayı düşünüyorum. Babannemle geçen gün sularken, sizin verdiğiniz malzemelerle kabağın tatlısının yapıldığını söyledi ama malzemeler içinde karanfil yoktu; tarifi ise sizinki ile aynı mı bilmiyorum... Bir de pekmez kaynatılırken içine kabak atılıp; öyle tatlısı yapılır ama o kabak, bal kabağı mı tam bilmiyorum lakin öyle sanıyorum :) ; ben sizin verdiğiniz tariftekini yediğimi hatırlamıyorum ama pekmez ile yapılanını yedim ve gayet hoşuma gider :) Sizin resimdekini de tadacağımı umuyorum :) |
Sayın Sercan,
Fındık veya cevizden önce üzerine tahin dökün bir de tadına öyle bakın... Babam, ramazan bayramında sadece tahinli kabak tatlısı yer. Üstelik çayı bile karıştırılarak eline verilen sevgili babam, kabak tatlısını kendi elleriyle yapar:) |
böreğide guzel olur kabagin.
|
Alıntı:
|
normal bildigimiz balkabagından yapılır.normal tatlisinki gibi haslanmis kabagi hamur yufkaya sararlar uzerine sekerli cevizli tat eklerler.anlatmakla olmaz tadmak lazim.
|
Dev Kabak
1 Eklenti(ler)
Dev kabağın 5 ağustos tarihindeki görüntüsü
|
Dev kabak yetiştiren arkadaşlar, yetiştirdiğiniz kabağın fotoğrafını gönderebilirmisiniz?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir 45 lik daha
|
Sevgili lilium resimlere bakarak kilo tahmin etmek çok kolay bir şey değil...Benim yetiştirdiğim Anlantic Giant kabaklarının en irisi sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki kabağın en az iki katı...Ama tartının üzerine koymadan hiç bir şey belli olmaz...Yetiştirme sezonunun bitmesine daha iki ay var...Benim merak ettiğim bu yarışmaya katılan kaç ağaçlar net üyesi var acaba? Hiç kimseden ses soluk çıkmıyor, ne fotoğraf nede yazı...
|
Alıntı:
burada yarışmayı görünçe dayanamadım yazışmalara katılıyorum. Resimlere bakarak ben bir tahmin yaptığımı hatırlamıyorum, ben tarttım ve kendi adıma fotoğrafladım, iki katıysa O halde 90 kiloluk kabak var sizde, İnşallah sizinki dört katı olur. Çok heveslenmeyin gizliden gelenler var. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025