![]() |
2 Eklenti(ler)
Dev Balkabağın son durumu İkinci resimde Dev balkabağımın geçen yıl yerli kabaklarımı tozlaşma yoluyla daha iri çesit haline getirmiş bir örneği.
|
2009 yılında yarışmaya katılıpta 20 kg.da kalıp gereğince yetiştiremediğim dev bal kabaklarını, bu yıl katılamadığım yarışmada bilgi için, yetiştirdiğim dev balkabağı resimlerini yayınlayacağım. şu anda ortalama 40 kg.mın üzerinde.
|
İki iddaalı kabağımdan birini kurutmayı başardım :( fazla hayvan gübresinden yaprakları öldü iki günde. Diğeri de meyve sapının dala bitiştiği yerden yarılma yaptı. Tahminimce 40kg. kadar var. Ama rengi turunculaştı büyüme durdu sanırım.
|
Üzülme hemşerim, kışa tatlı yapar yeriz.
|
2 Eklenti(ler)
Balkabağını yarışma için yetiştirmenin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Gözüne baktıkça ya çürüyor, ya da birileri tarafından galiba hoşuna gittiği için koparılıyor. Ama sonuna kadar devam....
|
Alıntı:
|
Herkes sessizce mi ilerliyor? :)
|
1 Eklenti(ler)
Benimkinin durumu bu şekilde. Sanki artık büyümesi durdu, rengi koyulaşmaya başladı. Ama diğer kabaklarım atağa geçti. Onlar da hızla büyümeye başladılar.
|
5 Eklenti(ler)
Dev Balkabakların son durumu.;)
|
3 Eklenti(ler)
Devam.;)
|
Aydın'da yaşadığımız aşırı sıcaklar nedeniyle kabaklar kuruduğundan, yarışmayı 14.9 Kg.lık kabakla tamamladım. Benden bu senelik bu kadar.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni fark ettim yarışmaya buradan katılabilirmiyim.
Dikkatimi çeken bir şey var. Bal kabağı yarışması deniyor ama her çeşit var ! |
1 Eklenti(ler)
Yarışma dışı bir resimde benden.
İnşallah seneye bende katılacağım. Resim 10 gün önce çekildi. |
Bal kabağı
2 Eklenti(ler)
Bu da benim yarışma kabaklar ımdan ikisi. Daha büyümeye devam ediyorlar. Umarım dereceye girerler.
Her şey gönlünüzce olsun. |
Benimkilerin gövdeleri tamamen kurudu, tartılmayı bekliyorlar.
|
A.Şahin, ne kadar büyüdüler? Fotoğrafı yok mu?
|
Malesef çok büyütemedim. Yanlış ekim yeri, düzensiz bakım ve havaların da çok sıcak gitmesiyle sezonu biraz erken bitirdim :) Tahminimce 40-50kg arasında. Tartıp fotoğraf çekip yuklerim bugün yarın.
|
İyi büyümüş. Benim kabaklardan yukarıdaki tamamen turuncu renge döndü. Diğerleri büyümeye devam ediyor.
|
Havaların aşırı kurak ve sıcak geçmesi sonucu tüm kabak bağlarının bu yıl erken kurumaları nedeniyle kabak hasadı bu sene erken olacak gibi. Bu hafta ilk döken kabakların hasadını yapacağım.
|
Dev Kabak
2 Eklenti(ler)
2 adet dill's Atlantic kabağı yetiştirdim. Yaklaşık 50 Kg. civarındalar. Ekte resimleri var. Bu kabakları nasıl tüketeceğim. Tatlısımı, reçelimi yoksa yemeğimi oluyor. Bilen varsa beni bilgilendirebilirmi?
|
Herkese başarılar seneye bende katılacağım şimdiden söyleyeyim
|
Tüm doğa dostlarına iyi bayramlar....
|
Herkese iyi bayramlar. Benim Atlantik yerinden dolayı hiç büyüyemedi, 10,5 kg'da kaldı. Acaba seneye bunun tohumlarını kullanmam yine kabağın küçük kalmasına neden olabilir mi? Malum kabak yeterli derece kuvvetli büyüyemedi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sezonki...
|
Bununla katılabilirmiyim
1 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar. geçen sene kabakları kirpiye yedirmiştim. bu sene farklı bir cins ektim. bununla katılabilirmiyim yarışmaya.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl köyümüzde yeni bir bahçe oluşturduk. Bahçe hazırlıkları tahminimden çok uzun sürdü. Tohumlarımı ancak Haziran sonu ekebildim. Tam eyvah ürün alamayacağım; gitti tohumlar derken. Gizlice bir köşede büyüyüp bana sürpriz yapmışlar.:D Fotoğraflarda görünmüyor ama kabağımın büyüdüğü yer, bahçe tel örgülerini aşarak komşu bahçedeki nar dallarının arası.:cool: Bu yıl için yarışmada iddaalı değilim. Tek amacım tohumları elde etmek.
|
bende katılacaktım ama maalesef kabak hiç kabak tutmadı nedendir bilmiyorum 2 kere tuttu onlarda çürüdüler
|
4 Eklenti(ler)
Dev bal kabağımı hasat ettim. Henüz tartmadım. Boyutunu görmeniz için fotoğraflarını yüklüyorum.
|
Sayın Sakagun,tatlı ve bereketli olsun,yarışmada başarılar.
|
Teşekkürler zafersu. Biraz önce el baskülüyle tarttık. Doğru tarttı mı bilmiyorum ama 31,5 kg çıktı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025