![]() |
sercan bey kardeşim şu an antlantik dev kabagı ekdim ama anlayamadıgım normal kestane kabak bundan daha fazla gelişim saglıyor acaba bu kabak daha geç oluyor birde bir kökde birden fazla olursa alacakmıyız selamlar
|
Dev Kabak
Dev kabak yetiştirmek istiyorsanız sadece bir kabak bırakmanız gerekiyor.
Yalnız bırakacağınız kabak kökün hemen dibinden olmasın.Benim tavsiyem kökle arasında en az 1 metre mesafe olmalı. |
Alıntı:
|
kabak fidelerini toprağa geç diktiğim için çiçekler kabak vermeden kuruyor..
ne yapmalıyım...? |
Bence bitki daha küçük diye tutmuyordur. :)
|
Diğer yarışmacıların resimleri nerede?
Teşekkürler h dogan, A.Şahin.
Diğer yarışmacıların kabaklarını da görebilseydik iyi olurdu. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir hafta sonraki durum
2 Eklenti(ler)
Moral bozmak için değil, sadece bilgilendirmek amacıyla. :D
|
41X41 kere maşallah sevgili indomie. Ama beni geçemediğinizi de belirtmek isterim bu arada:p:p:D
|
Teşekkürler sayın malbman,
Ne de olsa ben amatörüm. Sizin gibi ustalarımız sayesinde geliştireceğim kendimi. Bu yıl olmazsa kısmetse seneye. ;) Topraksız tarımdaki başarılı çalışmalarınızı takdir ve kıskançlıkla izliyorum. Ben de ay başında ilk mahsüllerimi toplamadan önce resimleyeceğim sayfamda. Selam ve saygılarımla. |
indomie; kabağınızın meyvesi ana gövde üzerinde mı yoksa yan kollar üzerinde mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Köke bir metre mesafede ve ana dal üzerinde. |
Alıntı:
Merakla fotoğraf bekliyoruz. Sevgilerimle |
41 kere maşşallahhh
Alıntı:
Ben dev değilde, deve yetiştiriyorum galiba:) |
Arkadaşlar merhaba,
68kg kabağı , bir çok arkadaşıma dağıttım, tatlı yapma konusunda,bir çok farklı yöntem uygulandı.Benim yaptırdığımda, bol şeker oldu ve tadı ve aroması çok iyi idi.Lokum gibi oldu. Bazı arkadaşlar ise sütte bekleterek yaptılar. Onlardan da aldığım izlenim iyi idi. Hangi kabak olursa olsun, yetiştirme döneminde yapmış olduğunuz bakım(sulama,güneş,gübre(inek gübresi, güvercin,vs) ) önemlidir. |
1 Eklenti(ler)
Sercan1969
2-Serdar1 3-Alimallah 4-Todor 5-lilium 6-Tekin 7-Kudret 8-A.ŞAHİN 9-odemis35 10-emrecin 11-Snowman77 12-Balıkcı 13-Yolac 14-Feridun usta 15-Berkants 16-egetropical 17-tatarbeyi 18-Cumhur Tonba 19-Amazonn 20-Agozce 21-stulu 22-indomie 23-capitano 24-adem_09 25-omertufekci12 26-ihyetim 27-Hexus 28-Baldaş 29-cihan_as 30-Serazad 31-Derya Özen 32-Semih Çetin 33-Hüseyindeniz 34-Korhan - darkfriairs - coşkun 35-aral 36-ugur0548 37-nehiryilmaz 38-kemal türkoğlu 39-h_dogan 40-balbay 41-demir66 42-BalıkcıSerdar 43-Harun45 44-kartalbaba34 45-mrcengel 46-fkarsli 47-Chotanaq 48-Kandıralı 49-satsuma 50-N.Hel 51-yusufaycan17 52-Svlscorpion 53-enginnaz 54-tamaşa 55-ialp32 56 -YONAL 57 -erdogancihann bu yıl yine ben de varım. |
Kabaklar büyüyünce mi resim ekleyecez :)
Nazar değmesin diye henüz eklemiyorum... |
Bu yıl yarışmacı olarak değilde bende bu zevki tatmak istiyorum güzel bir şeyler yapmak için.
|
Alıntı:
|
Orjinal Mesaj Sahibi alimallah
Bunları gördükten sonra yarışmadan çekiliyorum. Ben dev değilde, deve yetiştiriyorum galiba. Alıntı:
Gerçi sayın malbman hala meydan okuyabiliyor ama, çok sıkışırsam dayarım hormonu haaa. :mad: Not: henüz hormon falan kullanmadım. |
Yazılanlara, resimlere bakıp oyuna gelmeyin; yarışmaya katılın :)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1192638513 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1192716388 |
arkadaşlar bu yarışmanın süresi nekdar..ölçümler nezaman yapılacak nekadar vaktimiz kaldı..?
|
|
tarih
Arkadaşlar yarışma süresi bitimini bence kasım sonu yapalım.Geç ekim yapan arkadaşların kabakları anca ortaya çıkar.
|
Alıntı:
|
Yarışıyor muyuz?
Sahiden yarışıyor muyuz? Resimler nerede?
Yarışmacı adayları 57 kişiyi buldu, 57 tane resim yok. Yok bu böyle olmayacak. Diğer yarışmacıların kabak resimleri yayınlanmadığı müddetçe, ben de, bu hafta çektiğim resimler dahil bundan böyle herhangi bir resim yayınlamayacağım. :mad: Zaten, Çeşmealtı'na gelen yerli ve yabancı turistler gruplar halinde kabağımı görmeğe ve önünde resim çektirmeğe geliyorlar. Yani kabağımın yeteri kadar resmi çekiliyor. :D:D:D Öneriyorum; yetkili arkadaşlarımız yarışma kuralı olarak, yarışmacılara "en az 15 günde bir resim koyma mecburiyeti" getirmeliler. Selam ve saygılarımla. |
25.06.2009 tarihinde yağan dolu nedeniyle dev kabak bağlarım oldukca zarar görmüş olup hafta sonu resimledikden sonra yarışmaya devam edip etmiyeceğime karar vereceğim .
|
merhaba
arkadaşlar yarışmanıza sonradan katılmaya karar verdim. resim konusunda ısrarınızı anlıyorum ama resim koyacak cesaretimiz yok. henüz kabaklarım 4 yaprak. ilerleyen tarihlerde resim koyabilirim. |
arkadaşlar
formun baş taraflarını tam okuma fırsatım olmadığı için kuralları tam olarak bilmiyorum. organik mi yarışıyoruz yoksa konvansiyonel yöntemler geçerlimi? gerekirse hormon **** BGD kullanabilirmiyim. selamlar |
ben katılmayı pek düşünmüyordum ama diktiğim kabak fideleri acaip hızlı gelişme gösterdi en büyük olmasada en hızlı olabilirler. şu anda kabaklar oluşuma başladı meyveler kendini gösterdi.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
diyarbakır karpuz usulu nasıl acıklar mısın? |
Alıntı:
Önerimi geri alıyorum. |
Alıntı:
demekki arkadaşlar süpriz yapmayı seviyorlar.. :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
kabağın büyümesi için yeterli süremiz olmayacaksa boşuna umutlanmayalım...ilgimizi alakamızı balka konulara yöneltelim... |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025