![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 43
|
Serdar1 Merhaba, Diyarbakır kabuzu usulü nasıldır? neler yapılır? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır karpuz usulü 60-70 cm eninde 50 cm derinliğinde bir kuyu hazırlanır, kabak büyüdükce hayvan gübreli toprak doldurulur. Her 15 günde bir hayvan gübresi bir tenekede ıslatılmış bekletilerek çimlere zedelemeden toprak açılıp cimlere dökülür bu arada kök çürümesi olmasın diye gövdeye yakın sulamaya dikkat edilmeli yani 10 cm kadar gövdede boşluk bırakılarak sulama yapılmalı, ana kök kısmına su deydirilmemeli sadece kabağın çimleri sulanmalı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2009
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 43
|
Arkadaşlar merhaba, 68kg kabağı , bir çok arkadaşıma dağıttım, tatlı yapma konusunda,bir çok farklı yöntem uygulandı.Benim yaptırdığımda, bol şeker oldu ve tadı ve aroması çok iyi idi.Lokum gibi oldu. Bazı arkadaşlar ise sütte bekleterek yaptılar. Onlardan da aldığım izlenim iyi idi. Hangi kabak olursa olsun, yetiştirme döneminde yapmış olduğunuz bakım(sulama,güneş,gübre(inek gübresi, güvercin,vs) ) önemlidir. |
|
|
|
![]() |
|
|