![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
Sayın Capitano, Maşallah kabakları gzel yetiştirmişsiniz. Acaba yetiştirirken ön hazırlık,sulama ve ek besleme ve gübreleme aşamalarında neler kullandınız.Bilgi verebilirseniz seviniriz.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
Çok özel bir yetiştirmem yok. En baştan bilhassa döllemede dikkatli olmak gerekiyor. Bunuda elle yapmakta yarar var. Damlam su veriyorum. Jiffy e dikip 2 yaprak olduğunda toprağa dikiyorum. Kırmızı örümceğe çok dikkat ediyorum. Mart ayında yetiştirme klavuzunu hazırlıyacağım. Çünkü benim bir başka Dev Kabak Grubum daha var orası için. Ama tabiiki sizlerle de paylaşıcam. Bir noktayıda belirtmek istiyorum, ki ben Ziraat Mühendisi değilim, hoby olarak ilgilenirken birden üretici oldum. En büyüğünden tohum isteyenlere ancak 1 adet yollıyabilirim ve buraya toplam 30 adet ayırdım. Diğerlerinden daha fazla adet olabilir. Sevgiyle Kalınız |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Kabak tohumları
Alıntı:
Bir de; kabak tohumlarınızı paylaşacaksanız, sanırım paylaşım sayfasında bir başlık açmanız iyi olacaktır. Böylelikle yalnızca bu başlığı takip edenler değil, diğer arkadaşlar da haberdar olabilir, ve kim bilir, belki de kendinize yeni dev kabak rakipleri yaratırsınız ![]() Eğer öyle bir paylaşım açarsanız ben de (en büyük kabağın 1 adet tohumu da dahil olmak üzere,) kabak tohumlarına talibim. Şimdiden kendimi sıraya yazayım dedim ![]() Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ara çekirdeğini ben de aradım, fakat bulamadım, bulduğum bilgiler, baraj yapımından sonra, nehir taşması olmadığı için, karpuzlar eski iriliğine gelmediği için toğumlar eski özelliğini kaymetmiş, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Kabak yetiştirenlere, küçük bir ip ucu vereyim, nehir yatağı gibi bir yeriniz varsa kabaklarınızı oraya ekin. İyi bir cins toğumum yok, olsa çok iddialı bir şekilde yarışmaya gireceğim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|