![]() |
Bulaşık makinesinde 2 ürün aynı zamanda kullanılmıyor sanırım,
Yani önce deterjanla bulaşık yıkandıktan sonra, parlatıcı (sirke) en son devreye giriyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
2. Süt şişeleri üç aşamalı yıkama işlemine tabi tutuluyor. Önce soğuk su ile ıslatma. İkinci aşamada 45 derecede sodalı su(kostik soda-NaOH) ile yıkanıyor. üçüncü aşamada 70 derecedeki sodalı su ile (suyun içerisinde %3 NaOH) yıkandıktan sonra durulama işlemi ile yıkama tamamlanıyor. Bu işlem şişe yıkama makinesinde gerçekleşiyor. > Arkadaşlar Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikasından gelen mailler. Bilgilerinize;) |
çaydanlıklardaki kireci gidermek için
Çaydanlığınıza su doldurun içine bir miktar limon tuzu koyup bekletin (ben hep gece koyup sabaha kadar bekletiyorum) sonuç harika oluyor. lavaboları yıkamadan önce ıslatıp limon tuzu serperseniz yıkadıktan sonra daha da parladığına şahit olursunuz. |
Yerli sermaye ile üretim yapan doğa dostu ürünler de işimizi kolaylaştıracaktır.
http://www.berceste-cc.com/main.htm |
Arkadaşlar arayışlarım sonucunda henüz denemediğim organik bir ürüne ulaştım.;) Bu ürünün tanıtımı aşağıdaki linkte yapılıyor. Ersağ bitkisel temizlik ve kişisel bakım ürünleri. Ürünün organik sertifikası ve Pamukkale üniversitesi tarafından yapılmış analiz raporu yayınlanıyor.Yerli temizlik ürünlerimizin organik sertifikası alması çok hoşuma gitti. Ürün network marketing sistemiyle satılıyor. İsterseniz ücretsiz üye olup ürünü deneyip zehirsiz maddelerle temizlik başlığına uygun kullanımını yaygınlaştırıbilirsiniz. ERSAĞ CLEAN BALL adı kullanılmış ürünlerde.
Bende yeni üye oldum deneyip paylaşmak istiyorum. Sizlerde denemek isterseniz http://www.bizcokkisiyiz.com/modules...showpage&pid=9 |
2 Eklenti(ler)
Bulduğum linkle yetinmeyip yazdığım maile cevap olarak arayan Ersağ üst direktör Sn Ömer Faruk bey ile yaptığım görüşmeler sonucu bu ürünün Ritha Sapindus mukorossi ağacının taneleri kullanılarak yapıldığını öğrendim.
Ritha tıpta ve temizlikte kullanılıyor |
Temizleyici ve kokulandırıcı olarak limonyağı,limonotu özü,karbonat,adaçayı yağı ve adaçayı tozu,biberiye yağı,lavanta yağı gibi pek çok yağ, hem antiseptik hem de aromatik özelliği nedeniyle kullanılabiliyor..
Ayrıca saçları temizlerken,kil,doğal peyniraltı suyu,yoğurtsuyu ,(durularken sirke veya limonsuyu ile)işe yarayabilir. Ev temizliğinde boraks,çam yağı,sedir yağı ,sirke,sodyum karbonat(çamaşır sodası) az miktarda arap sabunuyla kullanılabilir. Bulasık makinasında greyfurt _limon kabukları bulasık deterjanı miktarını azaltmanıza imkan verir |
İmeceevi'nin doğal temizlik malzemesi ile ilgili önerileri.
Alıntı:
|
Alıntı:
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten bir insan olarak değil de "ANNE" olarak hemen yarın bu verdiğiniz tarifleri uygulamaya başlayacağım. Çünkü ileriki nesiller bizden ne görürse onu uyguluyor.Ben de kızıma iyi bir örnek olmak istiyorum ve hemen yarın başlıyorum, çaydanlıklardan;) Hatta bu işlemi kızımla yapacağım ki kalıcı olsun. Malum damacana su kullanıyorum.Ancak pompasının yeterince dezenfekte olup olmadığı sorusu aklıma takılıyor.Yukarıda verdiğiniz elde yıkama tarifini bu tür pompalara uygulayabilir miyiz, kimyasal bir bileşim ortaya çıkar mı? (pompanın malzemesinden ötürü) |
Sn.malina,
Diğer merak ettiğim bir konu da; acaba çamaşır ve bulaşık makinaları için verdiğiniz deterjan tarifleri kireçli sulara karşı da etkili oluyor mu? Yani kaş yapayım derken göz çıkarırmıyım bilemiyorum.:) Çünkü suların kireçli olması bir süre sonra makinaya zarar verir reklamlarda deniliyor ya "KİRECE KARŞI ETKİLİ deterjan vs". o sebeple:)) |
Alıntı:
Aşağıda yazacaklarım belki tartışılabilir ama ben kararlıyım; Tekirdağ'ın sularıda serttir yani kireçli sular sınıfına göre ikinci derecedir. Ben sekiz yıllık evliyim ve yeni evliyken kirece karşı etkili maddeler kullanıyorduk. Hani şu reklamlarda özene bezene gösterilen kirece bulanmış makine rezistansı varya işte o markayı kullanıyoduk. Bir gün bir arkadaşım bu maddeleri hiç kullanmadığını ve zararda görmediğini söyledi. O günden beri yani tam 7 senedir bizde kullanmıyoruz ve makinede herhangi bir sorun yaşamadık. Başka bir arkadaşım da 6 senedir kullanmıyor ve oda bir sıkıntı yaşamadığını söylüyor. Hesap yaptım o meşhur markalara 6 yılda verilen paralarla yeni bir makine alınıyor. Dolayısı ile biz şu anda kardayız. Ancak zamanla rezistansın kireçlenmesi elektrik tüketimini artırıyor fakat o miktarı ölçemedim. Takip ettiğim kadarı ile zaman içinde elektrik faturalarımda ciddi artış olmadı tabi zamlar dışında :) Tabi yukarıda ifade ettiğim husus bilimsel bir açıklama olmamakla beraber, bizzat uygulanmış ve olumlu sonuç alınmıştır.O bakımdan burada bunu paylaşmak istedim. Saygılarımla |
Rezistans değiştirmek, bahsettiğiniz, makinanızın uzun yaşaması zırvalı üründen çok daha ucuza geliyor.
|
Ormancık, ben yazıyı alıntıladım, yazmadım. Yani soruları ortaya sorun, bana değil :)
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim... |
Çamaşır/Bulaşık makinelerinde kullanılan rezistansların üreticideki maliyeti taş çatlasa 5 Euro'yu geçmez. Servislerin parça değişiminde bu maliyet bize belki 10 katı civarında yansıyabilir.
Rezistans değiştirme süresi; örnek olarak 5 yılda bir olsa, bu süre içerisinde piyasada satılan kireç çözücülere ödenen paralarla bir değil bir kaç yeni çamaşır/bulaşık makinesi alınabilir. Ev temizliğinde kullanılan zehirli maddelerin yanı sıra kişisel temizlikte kullanılan zehirli ve kanserojen malzemeler de insanı düşündürüyor, özellikle bugün bilinen bir bebek şampuanında kanserojen madde bulunduğu iddialarını okuyunca. Kişisel temizlikte şampuan yerine arap sabunu veya kalıp sabunlar mı kullanmak gerekir? Arap sabunu kullansak, hijyenik ortamlarda mı üretiliyor sorusu aklıma takılıyor. Saygılarımla, |
Temizlik maddeleri genel olarak hepsi petrol türevli olduğu için kanserojen riski taşımakta
ve denizlerimiz ve doğamız kirlenmekte ne kullanmalıyız derseniz alternatifler var araştırmalıyız çünkü bu doğa bizim |
Dünyadaki yeni trend artık deterjan yerine doğal ürünler kullanmak..
|
Sözünü edeceğim deterjan değil, sabun. Tamamen doğal. Hammaddesi de Siirt fıstığının ana bitkisi olan Menengiç. Saç dökülmesini önleme özelliğiyle öne çıkıyor........
|
Ben piyasadaki deterjanların kanserojenliğiyle bir ara kafayı bozmuştum. (niye geçmiş zaman kullandıysam?). Yani tam soup nut'ım denebilir.
Son olarak (reklama girer mi bilmem) Frosch marka içerisindeki maddeleri tek tek araştırdım ve hemen hemen hepsinin doğada çözünebilen maddeler olduğunu gördüm. Gizledikleri maddeler var mı bilemem tabi. Bu konu ayrı tabii, asıl konu doğal maddeler. Yabancılar kül durusunu çok seviyor çamaşır deterjanı olarak. Ben yapmaya çalıştım, pek birşeye benzemedi. Şimdilerde çamaşır sodasını ağırlıklı kullanmaya çalışıyorum. Umarım bu başlık altında yeni birşeyler öğrenebiliriz... |
Eskiden annem bir bidona koyduğu bir miktar külün üzerine suyu ekler ve öylece bekletirdi. Zamanla külün dibe çöktüğü bu suyu beyazlarda kullanırdı. Beyazlatıp yumuşatsın diye...
|
Birde tespi çalısı var. Bizde en çok onun yaprakları kullanılırmış. Latince adını bilmiyorum. Çok güzel kokan beyaz çiçekleri olur. Yaprakları kuru olarak dokunulursa kaşıntı yapar. Tohumlarından tesbih yapılır.( Tesbih ağacı değil)
Toroslarda çok olur. |
Alıntı:
Çamaşır makinesinde yumuşatıcı yerine sirkeyi ben de deneyeceğim. Sevgilerle.. |
Alıntı:
Dr-ozden, Ben de parlatıcı olarak elma sirkesi kullanıyorum uzun zamandır. Ancak arap sabunu ile hiç de iyi sonuçlar almadım. Sırrınız nedir öğrenebilir miyim. Bu arada tuz bölmesine de turşu yapımında kullanılan kaba tuzdan koyuyorum. Biraz hızlı bitiyor sadece. 2-3 yıldır makineme henüz birşey olmadı. Buradan reklam olur diye yazmaya korkuyorum ama isteyen olursa özeline organik sertifikalı bulaşık ve çamaşır deterjanları, çamaşır yumuşatıcılarının markalarını verebilirim. (Kafayı bununla bozduğumu söylemiştim yukarılarda..!). Hatta 8 yaşındaki kızım için yine organik şampuan kullanıyorum. Ben internetten topluca ısmarlıyorum, İstanbul'da olanlar doğrudan da alabilirler. |
Sevgili Didem;
Özel bir sırrım olsa paylaşacak daha iyi bir dost ortamı bulamazdım zaten :) Ama özel birşey yapmıyorum. Klasik yarı-sıvı arap sabunu. Tuz konusu makinede yeterli temizliği sağlamak için deterjandan daha önemli gibi geliyor bana. Dediğim gibi uygun bir alternatif olmadığından şimdilik normal makine tuzlarından kullanıyorum. |
Çöven otu
Alıntı:
|
Deterjan yerine alternatif temizleyici
Alıntı:
|
Alıntı:
bu arkadaşın bahsettiği %100 organik bitkisel temizlik ve kozmetik ürünlerinin satışını yapıyorum. tamamen yerli bir firmadır. kimyasallara göre çok ta hesaplıdır. ilgilenenler lütfen göz atsın.. cevahirbursa[dot]com |
Bu konunun açıldığını görünce yazmadan edemedim. Benim de geçen seneden beri aklımda kendi deterjanımı yapmak. İlgilenenler varsa evimizde yapıp sonuçlarını buradan yazabiliriz, yaptıklarımızı başkalarıyla paylaşabiliriz.
İşin aslı şu, yurtdışında Garbage Enzym ( Çöp Enzym) denilen ve evdeki sebzelerden ve meyve artıklarından yapılan çok etkili ve yaygın olarak kullanılan doğal bir deterjan var. Yalnız fermente olmasını beklemek biraz zaman alıyor, 3 ay. Ama bir kere yapınca yaptığınızdan bir miktar ayırıyorsunuz ve onunla tekrar yapıyorsunuz bu sefer yanlış hatırlamıyorsam 1 ayda oluyor. Paylaşımın önemi burda ortaya çıkıyor. Deterjanınızdan bir miktar arkadaşınıza veriyorsunuz, o da kendi deterjanını yapıyor bu sayede 3 ay beklemek zorunda kalmıyor :) Linkini veriyorum, ingilizce bilenler buradan okuyup şeker, su ve meyve kabukları kullanarak hemen yapmaya başlayabilirler. http://www.o3enzyme.com/enzymeproduction.htm İngilizce bilmeyenler merak etmesin sizin için çeviri yapacağım :) |
Evet, işin özünü anlatan çeviri aşağıda. Yalnız bunu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var, nasıl kullanacağınız , kullanım alanları ..vs.'yi de yazmadan olmaz, eksik kalır. Bir kere kullanım alanı o kadar geniş ki şaşırıp kalmamak elde değil. Onları da yazıcam bir sonraki mesajda...
Garbage Enzym (Çöp Enzim) Nasıl Yapılır Gerekli maddeler. 1. Kahve rengi şeker. Herhangi işlem görmemiş şeker veya kahve rengi şeker işinizi görecektir ama asla beyaz şeker kullanmayın. 2. Mutfak artığı. Mutfak artığından kastı sebze ve meyveler. Artan yemeklerinizdeki sebzeleri de kullanabilirsiniz ama kullanmadan önce sebzeleri suya sokup üstlerindeki sosların gitmesini sağlamalısınız. Et ve et ürünleri asla kullanmayın. ( Bence en iyisi meyve kabukları kullanmak. Yapanların çoğu meyve kabuğu kullandığını yazmış yorumlarda ve güzel kokması için limon ve portakal kabuğu atıyorlarmış. ) 3. Su 4. Plastik şişe Nasıl Yapılacağı: 1 ölçü şeker, 3 ölçü meyve kabuğu 10 ölçü su Örnek oran: 300 gr. Şeker + 900gr meyve kabuğu + 3 litre su , karıştırılarak 5 litrelik pet şişeye konur ve kapağı kapatılır,şişenin üstüne tarih yazılır ve 3 ay bekletilir. Oda sıcaklığında serin ve kuru biryerde bekletilir. İlk ay, günde bir kere kapağı açılır ve oluşan gazların dışarı çıkması sağlanır.Gazlar çıktıktan sonra kapağını kapatmayı unutmayın. 2. ve 3. aylarda sadece gaz oluştuğunda kapağını açın ve gazın çıkmasını sağlayın sonra tekrar kapağı kapatmayı unutmayın. Fermantasyon süresince bazen üstte beyaz bir tabaka oluşabilir, normaldir. Eğer solucan veya kurt gibi birşey görürseniz panik olmayın, 1 avuç kahve rengi şeker katın ve karıştırıp kapağı kapatın. 1 gecede yok olduklarını göreceksiniz. 3 ay dolunca organik deterjanınızı süzgeçten geçirin, meyve kabuklarını toprağa gömebilir veya çöpe atabilirsiniz. Deterjanınızı su ile karıştırıp kullanın. |
Sn. aycicegi;
İlginç geldi paylaşımınız, küçük ölçekli olarak deneyeceğim. Siz deneyip sonuç aldınız mı? |
Alıntı:
Bahsettiğiniz konu forumda aylardır tartışılıyor ve çevirisi de yapılmış durumda. Enzim (Enzyme) başlığını okumanızı tavsiye ederim. |
Alıntı:
Bu konu açılınca forumda yok zannedip araştırmadım. Teşekkürler, inceleyeceğim. |
Alıntı:
Henüz denemedim ama geçen seneden beri aklımda bir türlü denemek kısmet olmadı. Dün formda bu başlığı görünce bir hevesle yazdım, belki bu hevesle haftaya ilk enzimimi yaparım diye içimden geçirmiştim hatta ama forumda bu konu varmış. O kadar çok kullanım alanı var ki, her türlü temizlik işlerinde, leke çıkarmada, araba temizleme, toprak gübreleme, deodorant olarak, böcek ısırmalarında antiseptik olarak, yüz toniği olarak ...vb. liste uzun anlayacağınız. İsterseniz ordakileri bir okuyun önce. Çünkü bazı püf noktalar var, mesela kapağı açarken dikkat olmalısınız kendinizi yaralayabilir veya etrafı batırabilirsiniz şiddetli gaz çıkışından dolayı. Daha kısa sürede sonuç olmak için kısa yollar var ayrıca, yapanlar yazmıştır eminim forumda. Bizim bu yazışmalarımız ve benim alttaki çevirim daha önce bunu duymayanlara ışık tutsun diyelim. Bende bu gazla bugünden itibaren meyve kabuklarını saklamaya başlıyorum:) |
Tamam bir deneyelim :)
Forum gerçekten çok geniş, ben de enzim başlığını görmüştüm ama içeriğinin böyle olduğunu düşünmemiştim, bu vesileyle okudum :) |
ben bu konuyla ılgılı ıyı bır arastırma yaptım dogal bır urun astım hastasıyım ilk defa bır temızleyıcıden etkılenmeden rahatsız olmadan kullanabılıyorum
|
ellerinize emeginize sağlık arkadaslar..gerçekten çok yararlı bilgiler vermişsiniz..ben de anneyim ve en çok bebegimi düşündüğüm için zehirli kimyasalları kullanmak istemiyordum..
|
odun külü çamaşır suyundan çok daha etkili.Odun külünün bulaşık ve çamaşır temizliğinde kullanıldığını öğrenince fırın ve tencere temizliğinde denedim ve şaştım kaldım.Sizlerede öneririm
|
evt dediğiniz gibi ucuza gelsin diye daha farklı kmyasal maddelerin kullanılmadığını nerden anlayacağız.
|
Alıntı:
|
Prof.Saraçoğlu,
bulaşık makinesi tableti ile çamaşır makinesi tableti çıkarmış. ______________ %100 Zeytin- ve Defne yağından üretilmiştir. Fosfat ve Sülfat içermez. Sentetik kimyasal içermemektedir.Bu ürünün doğallığı İstanbul Teknik Üniversitesi onaylıdır. http://www.saracoglu.at/bolum.php?na...id=deterjanlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025