agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Daha İyi Bir Yaşam İçin (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/)
-   -   Atık Kağıt toplama (https://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/5169.htm)

SimoP 21-10-2009 17:58

Merhaba, daha önce belediyede böyle bir göreve sahip çevre mühendisi olarak size tavsiye edebileceğim bazı şeyler var:
1- Sadece atık kağıtlarınız var diye düşünmeyin. Atık kağıt, atık plastik, atık cam ve atık metallerinizi geri kazanabilirsiniz.
2- Bunun için lütfen ama lütfen sadece bu işi yapmaya yetkin kurumlarla irtibata geçiniz.
3- Şu aşamada sadece ÇEVKO ve bağlı bulunduğunuz belediyelerin bu atıklarınızı alma yetkisi vardır.
4-Bulunduğunuz apartman, site veya iş merkezinizi örgütleyip yöneticinizle beraber bağlı bulunduğunuz belediyeden bu atıkları almanızı isteyin.
5- Tek başınıza toplamanız ve belediyeyi aramanız bu iş yeterli değildir. Takdir edersiniz ki size kamyon gönderecekler ve sadece bir koli atık kağıt için çok verimli bir durum söz konusu değildir. Ağaçları kurtaralım derken daha fazla mazot tüketmek yanlış olur.
6- Geri dönüşebilir atıklarınızı belediyenizin tavsiye ettiği gibi biriktirin. Örneğin Kara Kartal'ın da bahsettiği gibi tek bir kutuda birden fazla atık çeşidi bulunabilir. Burada önemli ıslak çöplerinizle karıştırmayın.

Daha fazla bilgi isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

malina 06-10-2011 14:14

Bu konudaki bilgiler (adresler) güncel mi?

Çok sık atık kağıtlarını vermek isteyenlerden eposta alıyorum...

Tuba 15-10-2011 11:33

Merhaba,

Çankaya Gazi Osman Paşa'daki işyerimizde arşivimizi elektronik ortama aktardık, %80 oranında tamamlandı diyebilirim. Bir de ofis içinde zamanla oluşan müsveddeler vs. de hesaba katıldığında oldukça yüklü miktarda atık kağıdımız mevcut. 200 kg vardır kanaatindeyim. Bu atık kağıdı satmak istiyoruz, sonuçta yeniden kağıt almak gerekecek, ofis içinde bir döngü olmuş olur.

Öncelikle Ankara'da atık kağıt satabileceğimiz bir adres var mıdır?
İkinci konu da atık kağıdı sattığımızda **** bağışladığımızda güvenlik konusunda bir teminat alabiliyor muyuz? Arşiv elden geçiriliyor ancak yine de gözden kaçan bir durum varsa evraklarımızın başka amaçlarla kullanılmayacağından emin olmamız gerekiyor.

Önerileriniz bekliyorum.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba bu arada...

Tuba 16-04-2012 14:00

Merhaba tekrar,

Zaten cevap da gelmemiş de ben sonucu ileteyim dedim. Atık kağıttan kazanıp tekrar kağıt alma işinden vaz geçtik zira beceremedik. Kamyonet bul, taşı, boşalt, gazı, tuzu derken baktık ilgilenemeyeceğiz çağırdık Çankaya Belediyesini aslanlar gibi gelip aldılar herşeyi.

Daha güzeli yine aynı çevreye taşındığımız için telefonlarını aldık, bir de kutu bıraktılar bize sağolsunlar, 10 günde bir gelip kutuyu boşaltıyorlar ofiste geri dönüşüm adına herşey emin ellere gidiyor.

Bu arada kutular kağıt, cam, metal vs herşeye uygun olduğu için içimiz rahat artık, herşeyi biriktiriyoruz kutu yetmiyor. Belediyeden gelen arkadaşlar da hem bir çay içiyorlar hem kutuları boşaltıp gidiyorlar. Mutluyuz yani...

Yeşile_Özlem 06-10-2012 22:57

Okulumuzda atık kağıt topluyoruz toplamasına , bir de atık firması bunları gelip alsa:mad: 3 haftadır firmayı arıyorum. "Ekiplerimiz gelecek, okulları tarıyoruz" falan filan. Henüz gelen giden bir ekip göremedim. Okul içinde atıklar dağ gibi olunca, onları çöp poşetlerine toplatıp, boş bir odaya kaldırttım. Belediyeyi de aradım, onlar da firmadan şikayetçiler ama henüz yapılan bir şey de yok. Her şey sadece lafta. Özverili bir şekilde kağıt toplamamıza rağmen, atıkları alacak kimseyi bulamıyoruz. :(

Yeşile_Özlem 02-11-2012 22:23

En nihayetinde bugün topladığımız atık kağıtları firma görevlisine teslim edebildim. Pencereden bir ara baktığımda firmanın arabasının okulun girişindeki atık konteynerinin yanında olduğunu gördüm. Hemen dışarı çıkıp, yanlarına gittim. Aylardır okuldaki atıkların alınmadığını söyledim. Meğerse adam sadece kantindeki atıkları alıyormuş. Bundan sonra her geldiğinde benim çalışma odama uğramasını söyledim. Yazdan beri biriken atıkları da teslim ettik. Dağ gibi olmuştu :mad:

DogaSever34 12-04-2013 20:17

Merhabalar, okullarda ve diğer kurumlarda kullanılan kağıt atık kutusu için internetten biraz araştırma yaptım. Küçük bir meblağ karşılığında bir firmadan temin edebildim. Arayıp bulamayan arkadaşlar için umarım yararı dokunur ayrıca bölgemizde kağıt atıkları için belediye belirli günlerde araçla toplama işini yapıyor.

http://www.oluktas.com/wp-content/up...su-150x150.jpg

Hoşca paylaşımlar.

Gecekondu 05-03-2018 12:28

Geri dönüşüm atıkları

2 Eklenti(ler)
Ankara Keçiören'de ikamet etmekteyim. Yakın zamanda Keçiören Belediyesi geri dönüşüm atıklarını kaynağında ayrıştırmak için her apartmana bir adet mavi battal boy çöp poşeti vererek bu poşete apartman sakinlerinin geri dönüşüm atıklarını atmalarını istemektedir. poşet dolduğu zaman belediyedeki ilgili numarayı ya da watsap numarasına mesaj attığınız zaman gelip alıyorlar. Ben de daha önce edindiğim geri dönüşüm kutusunu apartmanın girişine koyarak apartmandakileri teşvik etmeye çalışıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025