![]() |
Hem tatil yapın hem yardım edin.
4 Eklenti(ler)
Bugünlerde yeni bir projeye başlamak istiyorum ancak, daha verimli olması anlamında öncelikle sizlerin de görüş ve önerilerinize açmak istedim.
Projem özetle şöyle; Yaşadığım yer Antalyada orman içinde 1600 m2 lik alanda limon ve diğer ağaçlardan oluşan bir bahçe. Kendi evim ve misafirhanem mevcut. Etrafım çiftçilikle uğraşan ailelerle çevrili ve maalesef içlerinde Muratpaşa belediyesinin aş evinden yemek alarak geçimini sürdürmek zorunda kalan aileler de var. Benim bütçem gereği sınırlı imkanlarla yardım edebiliyor bir çocuğumuzun da okul masraflarını karşılıyabiliyorum. Geçen gece otururken aklıma bu proje geldi. Yaşadığım yerde tatil amaçlı misafir kabul ederek, yetiştirdiğim çiçekleri bu sitede pazarlıyarak, arazimde hobi bahçeleri oluşturarak, çadır kurdurarak, elde edeceğim para ile daha çok aileye daha çok çocuğumuza ulaşabilme imkanı bulabilirim diye düşündüm. Yaşadığım yer: Lara plajlarına 3 km Havalimanına 15 dk Alışveriş merkezlerine 2 km Şehir merkezine 15 km Eklenti 147690 Eklenti 147691 Eklenti 147692 Eklenti 147693 Vereceğim hizmet ise özetle şöyle: Şimdilik dört yatak kapasitesi,Çocuk için ilave yatak konabilir. Banyo WC (24 saat sıcak su) Mutfak, Çamaşır makinesi, Ekip biçebilecekleri alan, Kablosuz internet ve internet Sadece kuş sesleri içinde huzur dolu yemyeşil bir ortam, Kahvaltı, Klima, Uydu yayınları -Türksat-Hotbird-Thor-Dört adet Discovery ve üç N.Goegraphic kanalları Arzuya göre her tür yemek ve mangal, Köy yumurtası ve taze inek sütü, Taze sebze ve meyve imkanı,.....vs... Daha pek çok imkan ama özetle böyle. Şimdi nasıl bir uygulama yaparsam daha doğru olur ücreti nasıl belirlemeliyim vs..diye sizlere sormak istiyor yorumlarınızı bekliyorum. Hepiniz davetlisiniz :) |
güzel bir düşünce serdar bey
sahinden com gibi sitelere ilan verilip antalyaya kısa süreli iş amacıyla gelenlere de kiraya verilebilir diye düşünüyorum. en güzelide bunu yardım amacıyla düşünmeniz. |
Alıntı:
İlginize teşekkür ediyorum. Site adını tam anlıyamadım.Sahibinden.com mu demek istediniz. |
evet dikkat etmemişim yanlış yazmışım
ayrıca tatil amacıyla gelenler için denize de yakın sayılır bulunmaz fırsat bence fiyat konusunda bi bilgim yok ama yine aynı sitede benzer ilanlara bakarak fiyat tespit edebilirsiniz |
4 Eklenti(ler)
|
ta-Tu-ta organizyonuna başvurun
|
Sanıyorum tatuta nın amacı farklı.Onlar ücretsiz işgücü bulmak amaçlı bir organizasyon.Bense kaynak bulmak amacındayım.
|
Bu haliyle değil ama içine bir kaç tane bungalov ev koyarak daha kapsamlı bir proje yürütülebilir.
|
Alıntı:
Henüz misafirlerin kalacağı evin detayları ile ilgili resimleri ekliyemedim.Bir de çok büyümek değil de elimdeki şu anki imkanları en verimli şekilde değerlendirmek amacındayım. İlgileriniz için teşekkür ediyorum. |
ta-tu-ta projesini inceleyin derim kapsamlı olarak,bu projede ister gönüllü ister ücret karşılığı misafir kabul edebiliyorsunuz
|
Sn Karavan, amacınız için sizi kutlarım. Hayran olmamak elde değil. Ama amaca ulaşmak için izlenen yol ve yöntemler iyi hesaplanmalı ki başınız ağrımasın. Konaklama, yeme -içme hizmeti verebilmeniz için sanırım turistik tesisler katagorisinde bir belgeye ihtiyacınız olacak. En azından bu işi yapmak için bir işyeri ruhsatınız olmalı. Bunun içinde işyeri kaydınız olmalı. Bu da size şirket kurulumu, vergi, denetimler için gerekli olan masraflar gibi giderler çıkaracaktır. Bu konuda bir alt yapının varlığından söz etmemişsiniz. Ama turizmci olarak hizmet sektörünün risklerini hatırlatmak istedim.
Eğer bu şekilde bir yol izleyemem derseniz alanınızla ilgili farklı bir düşüncem var. Onu tartışabiliriz. |
Alıntı:
Öncelikle yakın ilginize teşekkür ediyorum.Ben açıkçası bu konuları bilmiyordum çünkü ticaret amaçlı düşünmediğim için.Misafir ağırlasam da bu tür sorumlulukları yerine getirmem gerekiyorsa zaten bu işin altından kalkmam mümkün olmaz ayrıca şu anki imkanlarımı da arar hale gelirim.Ben kendi misafirhanemde misafir ağırlama amaçlı düşündüğüm için böyle riskler aklıma gelmedi açıkçası. Bu yüzden diğer düşüncenizi öğrenmek isterim. Saygılar. |
Sn. Karavan,
Bahçenizin ekilebilir alanlarında sebze yetiştiriciliği yapmak, bu ürünlerin çapa, sulama, hasat gibi bakım işleriyle uğraşma karşılığında evinizi ücretsiz olarak bir dar gelirli çiftçi ailesine kiraya verebilirsiniz. Elde edilen sebzeleri ya direkt ücretsiz olarak çevrenizdeki dar gelirli insanlara verir ya da yol üstünde bir manav standı açıp satıştan kazanılan parayı değerlendirebilirsiniz. |
Merhaba.
Sn. karavan, Çok güzel düşünmüşsünüz. Projeniz harika. Düşündüm de ekleyecek hiç bir şey bulamadım. Sizden esinlenerek, Çanakkale ve Altınolukta benzer projeyi hayata geçirmeye karar verdim. Saygılar |
Proje gerçekten çok güzel düşünülmüş inşallah amacına ulaşır başarılar dilerim.
|
geçenlerde başka bi forumda derslik açmak isteyen biri vardı ona da vergisinden meb bağından bahsettiler çözüm önerisi bi vakfa bağlı olmak diye gösterildi yani beldeniz adına bi vakıf varsa onunla iş birliğine gidebilirsiniz sanırım bu konuda da bi hukuk sitesine danışmanızda fayda var düşüncenizden ötürü sizi tebrik ederim umarım başarılı olursunuz
|
yoksullara yardım bızım oldugu kadar aslında sosyal devletın ısıdır bu dusuncenız guzel ama en ıyısı o bolgedekı beledıye ve kaymakamları haberdar edıp onlara gorevlerını hatırlatmak gerekır aksı taktırde yapılan yardımlarla sadaka toplumunu yaratmıs devletıde gorevını yapmaktan alıkoymus oluruz hos bu alınacak yenı gemıcıkler ıcın ıslerıne gelır ama once kulagını tıkayan devletın kulagını acmayı deneyın derım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025