![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yağmur Suyunu Biriktirmek
Dünya'da çeşitli örnekleri var ama İstanbul Samatya Sahili'ne yakın bir çıkmaz sokaktaki bir ahşap evde araba giremeyecek kadar dar sokağa konmuş çiçek saksılarını sulamak için kurulan düzenek kadar sıcak ve sevimlisi pek azdır heralde. Yağmur oluğuna bağlı spiral borudan inen su yeşil pet şişeden geçip beyaz plastik bidona doluyor, su seviyesi bidonun üstüne yaklaşınca da beyaz hortumla mavi sac varile iniyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn. Halit Togay Geçenlerde Bursa Tarım Fuarında, yağmur suyu toplayan bir proje ile karşılaştım. Proje herkesin becerebileceği kadar basit bir oluk sistemi ile yağmur suyunun Yönlendirilerek bir depoda biriktirilmesinden oluşuyor. 200 m2 lik bir çatıdan ortalama yağış alan bir bölgede mesela Marmarada yılda 220 ton yağmur suyu toplanabiliyor. Az bir miktar sayılmaz. Esasında kuraklığı beklemeden hepimizin başlaması gereken bir proje. Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de 2 m yüksekliğinde 100 metreküplük depo 50 metrekare saha kaplar. Sahayı geçin bunun beton vb masrafı da epice tutar. En pratik çözüm 5 metreküplük dikey depolardan kullanmak aslında o da ucuz değil. Zaten çok çirkin duruyor ve ancak sınırlı bir tasarruf temin eder. Sizin şirketin oluktan aktarma projesi heran kolayca yapılabilecek bir iş; aklıevvel bir olukçu hemen yapar ama depo, ek tesisat, yükseltme, yer temini, belki arıtma gibi konularda nasıl çözümler tavsiye ediyorlar , bunlar daha mühim. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu konu bir ara konuşulmuştu ikisi birleştirilirse konu dağılmaz sanırım http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6370 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Böyle bir sürü sorun var ama ben de kesinlikle bireysel su temini gerektiğine inanıyorum. Fakat problemler çok fazla ve ancak merkezi bir otoritenin kaynak aktarması ve rehberliği ile yaygın olarak kullanılabileceğini ve faydalı olacağını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Evimin olduğu site heyelan bölgesinde. Bir önlem alarak arazinin eğimine göre çok düşük eğimli tünelleri deniz seviyesinden başlayarak karaya doğru açmışlar ve dikey kuyularla arazinin suyunu bu tünellere indiriyorlar. Yaz kış berrak bir su en düşük olduğunda sn de 10 lt gibi tahmin ettiğim miktarda akıp denize karışıyor ve biz o sitede içme suyu ile bahçe sulaması yapıyoruz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Yağmur suyu toplama havuzu
Merhaba. Sn. Halit Togay, Benim oturduğum sitenin bahçesinin bir bölümü bu şekilde sulanıyor. 7 Bloğun yağmur oluklarını çiçeklere yönlendirdik. Esasında evler veya siteler inşa edilirken, bahçeye(toprak altına) bir miktar su havuzu yaptırmak çok pahalıya mal olmayacaktır. Bu suretle yağmur oluklarına döşenen borular bu havuza yönderilebilecek ve yazın bahçe sulamasında kullanılabilecektir. Suyun kıymetini daha iyi anlamamız gereken bu günlerde hatta yeni binalara yağmur suyu toplama havuzu yapmak zorunlu bile tutulabilir. bence çok işe yarayabilir. Saygılar |
|
|
|
![]() |
|
|