![]() |
|
|
|
#14 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Kardeş köy
Alıntı:
Alıntı:
Ceyhan'ın da belirttiği gibi kardeş bitkiler ve kardeş köy çalışmalarının ayrı yürütülmesinde fayda var. Hafta sonları vakit geçirmek için yeşilöze takılmak isteyenler, alınacak 10 dönüm arazide eko köy olmasa da mümkün olduğunca doğal bir ortamda yaşamak istemeyebilirler. Bundan 3-4 sene önce olsaydı zorlu bir yol var diyebilirdik ancak gerek Güneş köy gerek İmece Köyde gelinen son süreçlerle artık Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Örneğin kooperatif kurma olayında artık tartışma yok, kooperatif bu işin temeli. Kooperatif ana sözleşmesi ise bu işte birlikte olacak insanların Anayasası, alfabesi. Ben 5 kişi de olsa 10 kişi de olsa KARDEŞ KÖYÜN Anayasasının oluşturulmasına başlanmasından yanayım.İşte bu iş acele edilmemesi gereken en önemli süreç. Bu süreç Güneş Köyün ana sözleşmesi üzerinden gidilerek yapılabilir.Güneş köyün eksi yönleri varsa bu gözönünde tutulup Kardeş Köyün ana sözleşmesi oluşturulabilir. Bahçe meselesine gelince m2 si 3 TL ye de 10 TL ye de bağ bahçe var.Örnek olarak http://www.hurriyetemlak.com/real_es...1&mbchkchr=%C7 linke bakılabilir.Ama bu konu belki de bu işin en önemsiz yanı, çünkü oluşturulacak topluluk ve gidilecek amaç ana sözleşmede açık olarak anlatılamazsa sonuç hüsran olur. (ekoköy yahoo grupdaki mesajları da izliyorum , ama KARDEŞ KÖY için bu gruba -derin tartışmalara da girmek istemem, yazılanları izledikçe hiçbir insanın birlikte yaşayamayacağı fikrine de varabilirsiniz ![]() Benim fikirlerim bunlar, konuyu geliştirecek arkadaşlarla forum üzerinden görüş alışverişinde bulunalım, ana sözleşmeyi oluşturalım-tartışalım derim. |
||
|
|
|
|
|