agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni69Beğeniler
  • 6 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen cemal.S
  • 3 Gönderen YeniGine
  • 2 Gönderen Cymbelina
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-01-2013, 06:35   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar...!

Çoktandır uğramamıştım sayfaya. Merak ettiğim sınırları değiştirilmek istenen ŞİŞLİ nin durumu ne oldu. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. Şişlide ikamet eden ve Sn. SARIGÜLÜN çalışmalarını takip eden kimse yok mu aramızda. Birilerinin bu tür konuşmalardan paylaşımlardan rahatsız olduğu ortada. Nerde bir hak ihlali ve haksızlık varsa konuşup gündeme getirmek insanlık görevi diye öğretmedilermi bizlere. Yoksa bizde değiştikte farkındamı değiliz..

Gündem o kadar çabuk değişiyorki takip etmek çok zor. Ben şaşırıp kaldım sizleri bilemem. Gündemde olması gereken en önemli konulardan birisinin KENTSEL DÖNÜŞÜM olduğunu düşünüyorum ne dersiniz?

Saygıyla.

YeniGine beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 02:32   #2
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S Mesajı Göster
Merhabalar...!

Gündem o kadar çabuk değişiyorki takip etmek çok zor. Ben şaşırıp kaldım sizleri bilemem. Gündemde olması gereken en önemli konulardan birisinin KENTSEL DÖNÜŞÜM olduğunu düşünüyorum ne dersiniz?

Saygıyla.
Sayın Cemal.S ben pek anlamam rant dedikleri olaylardan. Fakat bildiğim şudur ki Kentsel Dönüşüm içimi acıtır. Kentsel Dönüşüm; derimki sefertasları, taş yığınları, yeşil alanların yok olması, ağaçların katledilmesi, hava akımlarının, güneşin katlidelmesi, rüzgârın katledilmesi... Adına Kentsel dönüşüm demişler: Dere yataklarında, ormanlık alanlarda kurdukları sefertasları, beton yığınları. Vermişler 2-3 kişinin eline al senin olsun yap kentsel dönüşüm. Görüntüler hem içimi acıtır, hem de korkutur beni. Gördükçe 'Yazık yazık çok yazık, şu çirkinliğe bakar mısınız, beton ormanları' derim bir metrobüste bile olsam yüksek sesle.
Bu gece haberlerde duydum memur kamplarını da kapatacaklarmış. Yaparlar artık onların yerlerine de sefertası otellerini. Sonra da reklamlarda derler 'Bakın işte inşaatlarımızın yüzde 80'i yeşillik alanlarla dolu.' Sen yok et CAnım yeşil alanları ondan sonra balkonlarında yetişeceğini sandığın 2-3 bitkiyi yeşil alan, bahçelerinde yapacağın peyzaj diye iki üç suni görüntüyü sat millete.'
Hem hiç sevmiyorum onları, hem de çok üzülüyorum çok.

cemal.S, selis ve Cymbelina beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 03:23   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sevgili Yeni Gine, ağzınıza sağlık.

Rüzgar dediniz aklıma geldi, o bile başlı başına birşey. Yanlış hatırlamıyorsam, New York şehrinde onca devasa bina, gökdelen olmasına rağmen hava akımı - rüzgar her daim varmış çünkü şehri planlarlarken ve binaları inşa ederken buna dikkat edilirmiş. Bize gelirsek, bizde pek çok üniversitede Şehir- Bölge Planlama bölümleri var. Buradan her yıl pek çok yetenekli - donanımlı insanın mezun olduğuna inanıyorum. Ne var ki, onlar da büyük ihtimalle KPSS saçmalığı ile cebelleşmek zorunda bırakılıyorlar. Size bir örnek vereyim: Yıllar önce bir tanıdığım ODTÜ Şehir- Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Kaç kez KPSS'ye girdiğini bilmiyorum, benim bildiğim en az bir kez girdi. Tercihlerini de bilemiyorum ama sonuç alamadı.

Yukarıdaki mesajlarda gözüme ilişti, planlanlamadan bahsediliyordu. Evet, bizde malesef ne Şehircilik ne de planlama önem verilen konular. Oysa, bunlara önem verilseydi pek çok soruna çözüm bulunmuştu, pek çok sorun da yaşanmamış olurdu. Ancak diyeceksiniz ki "Bizde hangi konuda ülke ve vatandaş çıkarı gözetilerek plan yapılıyor?". Doğru, öyle bir mefhumdan kimsenin haberi yok. Elalem Ay'a çıktı, evet ama adamlar herşeyi planladıkları ve yöneticiler değişse bile kendi çıkarları için o planlara sadık kaldıkları için yapabiliyorlar bunu.

Bizde ise durum şu: Rant için haritadan beğendikleri bölgeyi seçip orayı yerle bir etme, ardından şehrin dışında dağ başına bir avuç son derece kalitesiz lego gibi binalar dikip insanları oraya doldurmaya deniyor Kentsel dönüşüm - şehircilik anlayışları budur. O insanlar o dağ başına nasıl ulaşım sağlar, sosyal uyumları ya da mutlulukları nice olur gibi konular kimsenin umrunda olmaz.

Ranttan kastım çıkar, ihale ve akçeli işler.

Son olarak şunu not düşeyim: Benim hep duyduğum Kentsel dönüşüm yapıyoruz diye kakaladıkları o TOKİ evleri hep dökülüyormuş. Boyası, sıvası, doğal gaz borusu vb hepsi insanın elinde kalıyormuş. Zaten iki kuruşu bir araya zor getiren insanların evini al, elindekini al, dağın tepesinde ne hali varsa görsün diye düşünüyorlar.

cemal.S ve YeniGine beğendi.

Düzenleyen Cymbelina : 18-01-2013 saat 08:38 Neden: düzeltme
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025