agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-04-2011, 13:43   #25
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın MeyveliTepe,
Yakın olsak hemen mayalık almaya gelirdim.

Yoğurtda mayalanma ve ekşime süreleri ters orantılı. Ne kadar çok sarılı tutarsanız ekşimeside daha çabuk oluyor. Yaz haricinde 5-6'den günden fazla ekşimeden yoğurdu saklayabiliyorum.

Ekşimesini geciktirmenin bir yoluda 1-2 günlük ihtiyacınıza karşılık gelen kavanozlarda mayalamak. Mayayı kattıktan sonra kapağını kapatıp mayalandırıyorum. Kapağını hiç açmadan dolaba kaldırıyorum. 3 hafta sonra bile ilk günkü gibi bir yoğurtla karşılaşıyorum. Bu yoğurdun ekşimesi daha çabuk olduğu için 1-2 günlük ihtiyacımızı karşılayacak kavanozlarda yapıyorum. Bu yöntem seyahat esnasında mayayı kaybetmemi de önlüyor.

Süzme yoğurt bizde çok tüketilir. Süzme işini dolapta yapıyorum; yoğurt oda sıcaklığında beklememiş oluyor. Süzme yoğurdu saklama kabına alırkende daha uzun süre dayansın diye az miktarda tuzluyorum. Tuz ekşimesini önlemiyor ama süzme yoğurt daha uzun süre dayanıyor.

Bir gün karşı karşıya gelirsek yoğurt mayasından isterim, vermesi size kalmış.


Düzenleyen üzüm : 23-04-2011 saat 13:44 Neden: harf hatası
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025