agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2012, 12:22   #31
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Ooooo hepsini yaptırmaya kalkarsak sevgili denizakvaryumu ozaman bir de cep delik cepken delik şarkısını söyleriz, günümüz şartların da ciddi rakamlara yapıyorlar bu testleri malesef, karşılaştırma yapamayacağım sanırım. 1 yılla bana söyledikleri bu sürede vücut bu gıdaları tolere edeblmek adına çalışıyormuş, bence bu sonunda da yapılmalı bu test ama, bunu york testçilerin yaptırması gerek güvenebilme adına

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 13:17   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Sistemin dayattıkları

Ben bu tür testlerin bir pazarlama harikası olduğuna inanıyorum. Bazı şikayetleri olup da, günlük hayatında yaşam kalitesi sekteye uğrayan insanların normal sağlık kontrollerinde olumsuz birşeyler çıkmadığında, doktorunun tavsiyesi varsa, ve kendi içine de sinen bir durumsa bu tip testleri yaptırmasına söyleyecek bir söz elbette bulamam. Başvurulacak belki son çare olabilir yani fikrimce.

Fakat, ben şimdi evimde otururken birdenbire şöyle bir düşünceye doğru yöneliyorsam - benim farkında olmadığım sebeplerle hayatım tehdit altında olabilir, gidip testler yaptırmalıyım - o halde bu testler sadece pazarlama harikasıdır, tebrik etmek gerekir. T.V de çıkan sağlık yan ürünleri başlığı altındaki pazarlama ürünlerinden bir farkını göremiyorum.

Yapılan araştırmalarda dünya üzerinde çok uzun yıllar beden, ruh ve akıl sağlığı yönünden de sağlam olarak yaşamış insanların beslenme düzenleri incelendiğinde, bu kişilerin diyetlerinde fazla işlenmemiş, doğal ve temel besinleri tükettiği belirlenmiş. Bu kişilerin öğünlerindeki porsiyon miktarı da az olarak nitelendirilmiş.

Benim de inancım odur ki, tüketim toplumu olmamızın verdiği bir sonuç olarak, hızlı yaşamak zorunda kalmamızın da etkisi ile işlenmiş gıdaları tercih etmek zorunda kalan, içeriğini sorgulamaya fırsat bulamadan tükettiğimiz, damak tadını zenginleştirici katkı maddelerinin beynimizde oluşturduğu bloke edici etki(bir tür afyon etkisi yapıyor kanımca), bizi sürekli bu zararlı ve yapay maddeleri tüketmeye bağımlı hale getiriyor. Şayet tüketirsek.

Bütün bunlar sistemin işlemesi için birbirine bağlı dişliler kısaca. Önce zarar ver, tahrip et, hasarla. Sonra tedavi etmek amacı ile çözüm sun, çözüme götüren methodlar adı altında testler icat et, sonra da ilaç sektörü devreye girsin v.s..

Buyrun size çözüm sandığımız, kısır döngü. Her şekilde kaybettiğimiz beden ve ruh sağlığımız, ayrıca maddi olarak kayıp ve kazanan hep sistem.

Ben de kendi adıma insan bedenini en mükemmel makina olarak görüyorum ve bu makinanın işleyişi konusuna duyduğum ilgi ve merakla bu tip konuları dikkatle izliyorum. Ben de şimdi kalkıp bu testi yaptırabilirim pekala da, ya da bütün bedenimdeki damarları görüntületmek istiyorum, tıkanıklık var mı yok mu? Bütün bunları bu makinanın işleyişine duyduğum merakın bir parçası olarak anlamak istediğimin farkındayım. Bu sektörün pazarlama tuzakları, cebinde parası olanlara bu imkanları sunuyor zaten.


Hepimiz aslında birşeylerin farkındayız ama öyle ya da böyle bu konuyu şu anda burada konuşuyor olmak bile bu pazarlamanın başarılı olduğu yönünde.

Basit olan yaşama dönmemiz gerektiği gerçeğini, zaten doğanın herşeyi dengede tutmak için hareket eden döngüsü içinde bizim eninde sonunda çaresiz olduğumuzu, aklımızı kullanarak sistemin parçası olmamamız, beslenme konusunda da atalarımız gibi az, öz, doğal beslenmemizin gerekliliğini savunuyorum.

Sağlık sorunları ile mücadele eden herkese acil şifalar dilerim.

Lunlun ve gül- beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 16:41   #33
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
evet iyi anlatmışsınız elinize sağlık. yalnız toplumsal farkındalık yaratmak önem arz etmektedir. şunumu yesem bunu yemesemmi derken sağlığımız elden gidiyor. tükettiğimiz gıdaları güvenerek tüketebileceğimiz bir dünya için "doğaya ve tüm canlılara saygı" diyelim...

Lunlun beğendi.
gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024