![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum, ama şu an kaldığım odamda uzun süredir sirke sineği bolluğu var. Bir kaç ufak saksıda Habenero ve Thai fideleri var. Sirke sinekleri muhtemelen onlardan kaynaklanıyordur. Normal uçuşsalar sorun olmaz da, resmen taciz ediyorlar, bana karşı atak yapıyorlar ve dikkatimi dağıtıyorlar. Odayı daha sık havalandırmam dışında bu konuda en iyi çözüm yolu sizce ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Kaynağını tahmin edilen bölgeye elektrik süpürgesi ile yavaş yavaş yaklaşılır, çalıştırıp uşuşanlar yakalanır. Bir elma-armut kabuğu bir kenara konur. Elektrik süpürgesinin hortumu bu bölgeye hazır tutulur. Kısa bir süre(5-30 dakika) sonra, kabuklarda toplanacaklardır. Süpürgeyi çalıştırıp, uçanlar kısa mesafeden yakalanır. Pencere ye yakın meyva kabuğu konur. Pencere açılınca bir kısmı dışarı kaçar. Pet şişenin içersine kabuk konur. Sinekler içersine girer, zor çıkarlar. Hiçbiri %100 değildir. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
![]() Alıntı:
Kabuklar işe yarayacaktır, Kabuklara az sirke mi döksek? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Elma kabuğuna da geliyorlar ama elma kabuklarına yapışıp kalamıyorlar. En iyi çözüm denediğim kadarıyla bir kavanoz kapağına şekerli su koyup, en sirke sinekli yerlere yerleştirmek. Bayağı bir sirke sineği birikti. Şekerli suyun cazibesine kapılanlar kendini suya yapışmış olarak buluyor. Nispeten bu sorundan kurtulmuş durumdayım. Denediğim bu tuzağı sizde deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu baş belası küçük sinekler, bahçeden geliyor ve içeride ışık yakmaya gelmiyor binlercesi girip yarım saat sonra ölüyor ama aynı zamanda sokuyor. Bunun bir çözümü yok mu, başına böyle birşey gelen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sirke sinekleri |
|
|