![]() |
yarın fidan aldığımda marketten 2 tane hindistan cevizi alıp çimlendiricem çimlendirme yöntemi şöyle;
Her hindistan cevizi olmuyor, çünkü kısır tohum sayısı fazla ve türe göre değişiyor. Tohum ekilmeden önce 1-2 hafta suda şişiriliyor. Alt tarafında 3 göz gibi nokta var. Şişirmeden önce, o üç noktayı hafiçe, bir aletle dürtüp kazıyorsunuz. Kumlu bir toprağa 2/3 ü toprak üzerinde kalacak şekilde yanlamasına yani üç göz bir tarafa gelecek şekilde yerleştiriyorsunuz. Gece gündüz yüksek nem ve çok yüksek sıcaklıkta, 4-5 ayda çimleniyor. |
mine hanım'ın önerisi:)
|
o bitkiyi bulamadım ama babam bir washingtonia filifera buldu acaba onu yerinden kaldırmak için hangi zaman seçilmeli???
|
yerinden kaldırmaktan kastın sökmekse 1 ay içinde yapman iyi olur.
bu olaya biz "transplantasyon" diyoruz. yalnız dikeceğin yerin drenajının iyi olmasına dikkat et. sonra resim de ekle. |
hami bey şu tohum işinde bir şey sormak istiyorum. acaba şu Arcontophoenix alexandra tohumu bulabildiniz mi??:)
|
Bana gelecek.ama sonbaharda.(ekim -kasım)gelince haber veririm sana.
Türkiye'de bulamazsın |
teşekkürler şimdiden hazırlık yaptım seralar yaptım en güzel torfu saksıya koydum pipetlerle damla sulama yaptım:):):rolleyes:
|
hami bey o kadar hayırlı bir iş yapıyorsunuz ki...:p;)
|
arekaya benziyor. eskiden bendede vardı çok sık yeri değişti kurudu.
|
Newyorker,
11 yaşında biri olarak bitki yetiştirmek üzere öğrenmek isteme çok güzel. Ama ister istemez, çok fazla yazıyor ve soru soruyorsun. Bu da daha farklı bir yazışma içinde olan konunun akışını bozuyor. Bu yazıları Palmiye başlığından taşıdım. Senin yaş civarındakileri örnek olması açısından yazışmalarına burada devam eder misin? Malum burası genç arkadaşlara özel bölüm :) Hami Bey burada da sana uygun cevapları verecektir. Aradığın fidan ve tohumların mutlama forumun alışveriş bölümündeki uygun başlıkları kullanmalısın. Aklına gelen başlık altında bunları istemek, forum kurallarına aykırı... |
Evet Gerçekdende Gözlerim yoruldu Bu Yazdıklarını Bi araya toplayıpda Yazsan daha iyi olacakdı.Kesinlikle Malina'ya katılıyorum..
|
Merhaba newyorker,
Yetiştirdiğin palmiyelerin nasıl oldu? Ravanea Rivularis ve jubaea chilensis tohumu bulabildin mi? Kolay Gelsin |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025