![]() |
|
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Havada bir top bulut olsam Ne güzel yurdumu dolaşırdım Sinop'a doğru gezinirdim Oradan Hatay'a süzülürdüm Ne güzel bir yurt Bu güzel yurt Denizi güneşi havasıyla .... .................... Sen ne güzel bulursun Gezsen Anadolu'yu Dertlerden kurtulursun Gezsen Anadolu'yu Billur ırmakları var Buzdan kaynakları var Ne hoş toprakları var gezsen Anadolu'yu ............... Yollar uzun dikenli taşlı olsa da... Bastığın yer üzüntülerle dolsa da... Sel çığ ateş önünde her ne olsa da... İzci gülerek yürür ![]() Haydi haydi haydi izci Şarkı söyle neşelen... ..... Kuş sesleri Ovalara yayılır İnsan buna Hayran olur bayılır. Bal yapanlar çiçeklere konarlar Kuzucuklar taze çimen ararlar Yeşillenmiş ağaçlarda yapraklar Amber gibi mis kokuyor topraklar ...... Sabahları erken erken Tarlalarda gün doğarken Duyarsın işte dinlesen tıkırtılar tıkırtılar Trik trak trik trak Olur mu hiç çalışmamak Trik trak trik trak Olur mu hiç çalışmamak ......... Benim adım kelebektir İşim gücüm eğlenmektir Kanatlarım tülden ipek Dolaşırım çiçek çiçek Kon kon kelebek Yaldızlı böcek Al işte sana Bir gonca çiçek Artık uyu ey kelebek Gir yuvana gülden melek Kış kapıyı çalmadı mı? Sen uykuya dalmadın mı? ...... Küçük kurbağa küçük kurbağa Kuyruğun nerede? Kuyruğum yok kuyruğum yok Yüzerim derede Küçük kurbağa küçük kurbağa kulağın nerede? Kulağım yok kulağım yok yüzerim derede ........ Ceviz adam şip şap şap Saçları rüzgar vuuuuvvv vuuuuvvv Kaşları keman gıy gıy gıy Burnu da düdük düt düt düt Karnı da davul güm güm güm Bizim çocukluğumuzun şarkı ve tekerlemelerinden küçük birkaç örnek. Orman ve doğayla ilgili tabi. Şimdi neler öğretiliyor bilmiyorum. Madem arşiv gibi birşey oluşuyor yavaş yavaş, küçük bir katkı da benden olsun... Eksiklerim varsa ve tamamlayan olursa sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|