agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz çimlendirme, ceviz fidanı yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/9897.htm)

Blacksoul1903 08-06-2012 20:56

Açıkçası biraz geç bir vakit ceviz dikimi için. Fakat kabuğu çatlatıp dikim yapıldıysa çıkma ihtimali de yok değil.

Çamtepe 09-06-2012 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn (Mesaj 981119)
Cevizi saksının birine ektim. Düzenli olarak suladığım halde bir kıpırtı yok. Çimlenmesini çok ama çok isterim. Ama çimlenmese bile ben sevgili kargaya hala teşekkür ediyorum. Cevizi gördüğümde gerçekten sevinmiştim :)

Ben de bir saksıya ekmiştim (sanırım biraz çatlatmıştım diye hatırlıyorum), çimlenmesi epey uzun sürdü, neredeyse 1.5 ay gibi hatırlıyorum..

Ya Sabır :)

Lilium 09-06-2012 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi leonfather41 (Mesaj 981763)
Haziran başında ektiğim cevizler çimleniir mi?

Poşette olmaları ve geç ekmiş olmanız cimlenmelerini de zorlaştıracaktır, poşetlerde yeterli nemliliği sağlayamayabilirsiniz bazen unutur kurutabilirsiniz.

Ceviz ekimi için en uygunu sonbaharda ekmek, en son mart ayına kadar ekilmeli.

mer.cann 09-06-2012 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 (Mesaj 981336)
Dut meyve vermediği için kesilecekse aşı yaptırın. Dut çok kolay aşı tutar. Şimdiden kesilirse yaz sonuna kadar göz aşıya gelecek sürgünler oluşturabilir. Aşıdan iki sene sonra meyve yemeye başlarsınız. Cevizin yeri değiştirilebilir, duta yazık olur. Zaten orası ceviz için sıkışık bir ortam.

Haklısınız ama Istanbul ve bina yönetimi.... Meyvesi sinek yapıyormus.

Lilium 09-06-2012 23:21

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim çüğürlerim.

Eklenti 306826

Eklenti 306827

leonfather41 11-06-2012 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BLaCKSouL1903 (Mesaj 981914)
Açıkçası biraz geç bir vakit ceviz dikimi için. Fakat kabuğu çatlatıp dikim yapıldıysa çıkma ihtimali de yok değil.

2 gün suda beklettim ve çatlattım cevizleri bakalım çimlenecekler mi? Hayırlısı...

Blacksoul1903 11-06-2012 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mer.cann (Mesaj 982414)
Haklısınız ama Istanbul ve bina yönetimi.... Meyvesi sinek yapıyormus.

Açıkçası iki ağaçtan birini seçecek olsam ben de cevizi seçerdim. Meyvesini falan geçtim, gölgesinde uyumak bile yeter.

bernacyhn 12-06-2012 19:06

Cevizim çürümüş. Ne var ne yok diye yerinden çıkarıp baktım. Üzerinde minik canlılardan vardı. Kırıp baktım ve çöpe attım. Taze ceviz bulduğum zaman yeniden deneyeceğim.

Blacksoul1903 13-06-2012 12:06

Sağlık olsun.

*değirmenci 18-06-2012 18:07

parmak kalınlığındaki ceviz fidanımın toprağa yakın kısımından kürdan inceliğinde yeni bir dal oluştu onu kesmem gerekirmi yoksa gelişmesine izin mi vermeliyim

Blacksoul1903 18-06-2012 20:11

Eğer parmak kalınlığındaki ana dalın ucu kuru ise yeni bir dal oluşumu için bırakılmalıdır. Ama ana dal yaşsa fidanın gücünü alacağından kesilmesi bana göre makbuldür. ****** bu benim görüşüm.

*değirmenci 19-06-2012 00:32

yok ana dal gayet sağlıklı ancak ince dalı kesersem ana gövde kurur mu diye endişeleniyorum

Blacksoul1903 19-06-2012 14:42

Kurumaz sanıyorum. Yani hiç görmedim daha önce.

*değirmenci 19-06-2012 16:13

tamam teşekkürler

*değirmenci 26-06-2012 23:43

Risk alıp dediğiniz gibi kestim ince dalı hiçbir kuruma olmadı. :)

Blacksoul1903 27-06-2012 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi *değirmenci (Mesaj 990294)
Risk alıp dediğiniz gibi kestim ince dalı hiçbir kuruma olmadı. :)

Sizin adınıza sevindim. Umarım meyve verdiği günleri de görürsünüz.

kayakartalı 05-07-2012 09:13

Herkes ceviz fidanı dikiyor yeni yeni ceviz bahçeleri kuruluyor bu durumda önümüzdeki yıllarda ceviz ceviz çok ucuz olacak diyebilirmiyiz. Yetişticiler için düşünülmesi gereken bir konu bu ne olacak ozaman bugün için belki cazip ama 10 yılllar içinde ne olur cevizin ithal edilmeden sadece yerli üreticiden talep edilmesini beklemek boş üreticiyi kim düşünecek ithal ederek çok para kazanan büyük tüccarmı ne olacak bunlar benim gibi yeni bir ceviz bahçesi yetiştirmeye çalışan bir arkadaşınız olarak kafamda kurduğum şeyler, benim için fikirleriniz önemli sayın ağaçlar net dostları siz ne dersiniz

bozy 05-07-2012 10:06

tarımsal ve bitkisel üretimin diger yatırımlardan daha riskli ve zahmetli oldugunu söyleyebilirim kendi adıma.bahcecilik tamamen sevgi ve ilgi işidir.eger bir bahce yatırımı sadece kar amacıyla kurulacak ise sonunun hüsran olacagını düşünüyorum..yüksek kar elde edip belli bir süre bekleyip zengin olma hayali ile ceviz bahcesi kuracak arkadaslara baska bir yatırım yapmalarını söyleyebilirim...

rise_com 05-07-2012 12:52

sn.lilium zaten sizin ceviz konusundaki marifetlerinizi bilmeyen yok. Yine cevizleriniz muhteşem olmuşlar

rise_com 05-07-2012 12:54

parmak kalınlığındaki ceviz fidanımın toprağa yakın kısımından kürdan inceliğinde yeni bir dal oluştu onu kesmem gerekirmi yoksa gelişmesine izin mi vermeliyim

sizin ağacınızı hangi formda büyütmek istediğinize bağlı. Çift gözdeli olmasını istiyorsanız kalsın ancak tek gövde daha sağlıklı ve gür büyümesini sağlayacaktır. Ben olsam keserim.

rise_com 05-07-2012 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kayakartalı (Mesaj 994338)
Herkes ceviz fidanı dikiyor yeni yeni ceviz bahçeleri kuruluyor bu durumda önümüzdeki yıllarda ceviz ceviz çok ucuz olacak diyebilirmiyiz. Yetişticiler için düşünülmesi gereken bir konu bu ne olacak ozaman bugün için belki cazip ama 10 yılllar içinde ne olur cevizin ithal edilmeden sadece yerli üreticiden talep edilmesini beklemek boş üreticiyi kim düşünecek ithal ederek çok para kazanan büyük tüccarmı ne olacak bunlar benim gibi yeni bir ceviz bahçesi yetiştirmeye çalışan bir arkadaşınız olarak kafamda kurduğum şeyler, benim için fikirleriniz önemli sayın ağaçlar net dostları siz ne dersiniz

her talep arzı doğurur. Şuan için talebi karşılayacak arz söz konusu değil ki uzun zamanda mümkün olmayacak düşüncesindeyim. Talepten fazla arzın olması halinde ise üretim fazlalarının yurt dışına pazarlanması söz konusu olacak. Yani sakın ümitsizliğe kapılmayın derim.

Safranlı 05-07-2012 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 994355)
tarımsal ve bitkisel üretimin diger yatırımlardan daha riskli ve zahmetli oldugunu söyleyebilirim kendi adıma.bahcecilik tamamen sevgi ve ilgi işidir.eger bir bahce yatırımı sadece kar amacıyla kurulacak ise sonunun hüsran olacagını düşünüyorum..yüksek kar elde edip belli bir süre bekleyip zengin olma hayali ile ceviz bahcesi kuracak arkadaslara baska bir yatırım yapmalarını söyleyebilirim...

ne de güzel yazdınız agzınıza sağlık

Lilium 06-07-2012 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 994355)

Bende bu gidişle sonunun hüsran olacağını söylüyorum, felaket tellalı oluyorum.
Planlama olmayan her şeyin sonu hüsrandır. Planlaması olmayan başka yatırımın da hüsrandır.

Lilium 06-07-2012 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rise_com (Mesaj 994410)
sn.lilium zaten sizin ceviz konusundaki marifetlerinizi bilmeyen yok. Yine cevizleriniz muhteşem olmuşlar

Teşekkür ederim sayın rise_com, iş marifette değil ki, öyle marifetli maharetli eller var ki, bizi sollar.

İş türkiyenin ihtiyacı olan plan ve programı hazırlayabilmek marifet asıl orda.

bozy 06-07-2012 15:10

Ben bahceciligin sadece kar amacli yapilamayacagini, sadece kar amacli yapilan bahcelerin bir sure sonra hayal edilen getiriyi saglamayinca ya terkedilecegini **** gerekli ilgiyi gormeyecegini, sonunun da tabiiki husran olacagini soylemistim aslinda... Bahceciligin diger yatirimlarla birebir ortustugunu sanmiyorum ornegin ben bahceye harcadigim paraya 3 sene once arsa alsam hic ilgilenmesemde bana belli bir sure sonra getirisi olacakti... Ornekler cogaltilabilir sevgi ve ilgi olmazsa bu is olmaz ondan bahsediyorum...Ayrica dunya bu hizla kalabaliklasmaya devam ettigi surece yiyecek ve gidanin degerinin dusecegini hic sanmiyorum butun Turkiye ceviz uretmeye simdi baslasa 10 sene sonra dunyanin en buyuk ceviz ureticisi ulkesi oluruz hepsi bu...

bozy 06-07-2012 17:05

Planlama konusunda haklisiniz lilium ancak bir bahce kurarken oncelikle hangi cesit,sulama ,bakim,bahcenin buyuklugu gibi seylerin planlanmasi gerekir diye dusunuyorum.. Kendimden ornek veryim ben yaz kis, yazin ozellikle her haftasonu, kisin mutlaka ayda bir bahceye gidiyorum..bakim onemli kim bakacak ben yanimda calisacak kimse bulamiyorum cogu zaman ,bulsamda yaptigi isi tekrar kendim yapiyorum ... budama ,otla mucadele gubreleme sulama... maddi manevi maliyetlere katlanma gucu bunlar planlanmali oncelikle yoksa okuyorum duyuyorum enkarli is ceviz yetistirme, ya da bi bahce kurduk ben filanca yerdeyim basinda filanca var gibi **** bilmem ne kadar ceviz diksen bilmem kac sene sonra su kadar kilo verir kilosu su fiyattan bukadar para yapar ... elinde uzaktan kumanda dugmeye bas capa yap dugmeye bas sulansin kumandanin pili bitinceye kadar agaclar buyur cevizleri sat dunya turuna cik ... boyle de planlama yapan var.... benim bahce boyle degil en azindan her dakka ilgim ustunde elim hep cebimden cikmiyor ayni cocuk yetistirmek gibi hele urun versinler de cevizler olsun sonra bakariz kaca satilacak ...planlariz..

metalgear 25-07-2012 16:11

bende balkona plastık bardakların içine toprak doldurup 20 tane kadar ceviz ektim ama ne törpüledim nede çatlatttım çıkarlarmı acep. en iyisi bir 20 tane daha çatlatıp ekeyim

metalgear 28-07-2012 01:34

bugün bir kaç tane ceviz çatlatıp bardak içine gömüp bu sefer lavabo altına koydum serin karanlık bir yer. ceviz çatlatma işin 15-16 numara anahtarla ustune tıklayarak tam ortadan çok güzel çatlıyor.

Blacksoul1903 31-07-2012 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi metalgear (Mesaj 1002197)
bende balkona plastık bardakların içine toprak doldurup 20 tane kadar ceviz ektim ama ne törpüledim nede çatlatttım çıkarlarmı acep. en iyisi bir 20 tane daha çatlatıp ekeyim

Sonuçtan bizleri de haberdar edersiniz umarım. Merakla bekliyorum. Umarım sonuç olumlu olur.

güldeste- 01-08-2012 01:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BLaCKSouL1903 (Mesaj 983202)
Açıkçası iki ağaçtan birini seçecek olsam ben de cevizi seçerdim. Meyvesini falan geçtim, gölgesinde uyumak bile yeter.

Hiç tavsiye etmem cevizin altında uyumanızı :( çünkü bunun felce neden olduğunu duydum.
CEVİZ | Şifalı Otlar - Bitkiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025