agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz Hüsran Bahçeleri (Nedenler ve Çözümler) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/41947.htm)

Feijoa 06-03-2019 16:12

3 Eklenti(ler)
2 yaşında bir bahçeden budama ...

shagdiy 26-03-2019 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa (Mesaj 1530996)
2-)arazi killi ya da kireçli yapıdaysa Dekara 5 ton ham Leonardit (ton fiyatı 50-100 lira aralığında)

geçen sene ton fiyatının 50-100 tl arası olduğunu söylemişsiniz. Nereden tedarik edebileceğimiz konusunda yardımcı olabilir misiniz? Çünkü internet üzerinden satılan leonarditlerin ton fiyatı 700-800 tl civarında... Kaçırdığım bir şey varsa kusura bakmayın.

Feijoa 26-03-2019 22:11

Madenlerle irtibata geçebilirsiniz....internettekiler işlenmiş,katma değer eklenmiş,dolayısıyla bizim önerdiğimiz arazi ıslahı için değil,anlık gübre olması için kullanılır.

shagdiy 27-03-2019 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa (Mesaj 1564038)
Madenlerle irtibata geçebilirsiniz....internettekiler işlenmiş,katma değer eklenmiş,dolayısıyla bizim önerdiğimiz arazi ıslahı için değil,anlık gübre olması için kullanılır.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Feijoa 27-03-2019 16:09

Rica ederim

burak555 17-05-2019 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa (Mesaj 1557257)
Tepe vurması ocak şubat ve öncesinde değil de mart nisan aylarında yapılmalı ve su tut sürülmeli ki sizdeki problem olmasın....hatta mayıs ve haziran da da duruma göre müdahaleler yapılır....Köylü mevzusuna gelince...maalesef bizde köylü zihniyet olarak köylü...Çiftçi moduna,modern çiftçi moduna,çağı yakalayabilen ve çağın ilerğsğne bakabilen bir anlayışa geçmemeye de kararlı gibi....avrupa ve Amerika 2019 a göre tarım yapıyorsa biz 1980 lerdeyiz...Halbuki dışarıdan birinin gelip arazi alıp ceviz dikmesi hem köy için hem ülke için ne kadar önemli...bilselerdi....Tabi bütün köylü böyle değil...Dönüşüm noktasında gayretkâr olanlar da epey var...ama genel maalesef zihni çağ atlamaya muhtaç

hocam öncelikle teşekkür ederim çok fazla bilgilendirme mesajınız mevcut forumda. Budama konusundaki mesajınız üzere yer çalısı görünümündeki ağaçları lider dal şeklinde budadım bakalım neler olacak :)

el_turko 23-05-2019 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shagdiy (Mesaj 1563968)
geçen sene ton fiyatının 50-100 tl arası olduğunu söylemişsiniz. Nereden tedarik edebileceğimiz konusunda yardımcı olabilir misiniz? Çünkü internet üzerinden satılan leonarditlerin ton fiyatı 700-800 tl civarında... Kaçırdığım bir şey varsa kusura bakmayın.

Balıkesir Balya İlçesi Mancılık Köyünde bulunan kömür madeninde yanlış hatırlamıyorsam tonu 150 TL. demişlerdi. Görevli damperli kamyonlara 20 ton sarabiliyoruz demişti.

xoc 25-01-2020 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa (Mesaj 1557257)
Tepe vurması ocak şubat ve öncesinde değil de mart nisan aylarında yapılmalı ve su tut sürülmeli ki sizdeki problem olmasın....hatta mayıs ve haziran da da duruma göre müdahaleler yapılır....Köylü mevzusuna gelince...maalesef bizde köylü zihniyet olarak köylü...Çiftçi moduna,modern çiftçi moduna,çağı yakalayabilen ve çağın ilerğsğne bakabilen bir anlayışa geçmemeye de kararlı gibi....avrupa ve Amerika 2019 a göre tarım yapıyorsa biz 1980 lerdeyiz...Halbuki dışarıdan birinin gelip arazi alıp ceviz dikmesi hem köy için hem ülke için ne kadar önemli...bilselerdi....Tabi bütün köylü böyle değil...Dönüşüm noktasında gayretkâr olanlar da epey var...ama genel maalesef zihni çağ atlamaya muhtaç

kasım-aralık gibi dikilen bir fidanın 3. göz üstünden tepe vurumunu ne zman yapmalıyız?

SÜLEYMAN İNAL 05-02-2020 08:19

Merhabalar. Ceviz dikiminde Perlit kullanmak nasıl olur acaba.

SÜLEYMAN İNAL 07-02-2020 11:00

ŞEBİNKARAHİSAR' da 45 dönüm arazide ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Desteklemeler, çeşit, leonarditi ton olarak kalitelisini en uygun nereden bulabileceğim ve genel konu hakkında bilgi rica ediyorum.

Feijoa 16-02-2020 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi xoc (Mesaj 1580824)
kasım-aralık gibi dikilen bir fidanın 3. göz üstünden tepe vurumunu ne zman yapmalıyız?

Nisan 20 den sonra yapıyorum...hatta geç kalanları haziran sonuna kadar yapıyorum ...

Laji 22-04-2020 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vosvos17 (Mesaj 1550639)
Resimlerdeki ağaçlar 3. Yılında sıra üzeri 4 m olan yerleri kapattı.
Sıra araları da 7.5 m ve 7. Yaşında onlarda bu mesafeleri kapatacak.
Ancak hala 10 kg ortalamalı kuru ceviz alamadık.
Ağaçlarında çaplarının 20 cm civarı olduğunu,arazinin kumlu tınlı ova toprağı ve milli bir yapısı olduğunu belirteyim.
Kapalı sistem baraj suyuyla gırtlağına kadar her hafta **** 10 günde 1 sulanmakta.
Gübreler toprak tahlilleri toprak analizine göre atılıyor.
Her yıl numune alıp bakıyorum.Bu sene 20 23 26 kg yaş ürün veren bir kaç agaç oldu.
Onlarda kuruyunca % 35 40 arası kuruma firesi veriyorlar.
Yani 26kg ürün veren ağacın kuru meyve ağırlığı 16 kg civarı.
Ve bu gün itibariyle yaş ceviz bizim bölgemizde 20 TL gibi bir paraya satılıyor.
Kurusu ise parekende 30 TL civarı.
Gelelim dekardan 600 700 kg ürün almaya.
Bu rakamı tutrurmak için en az 10 yaşına gelmek gerektiğini düşünüyorum.
İstisna bir iki bahçe olabilir.
Ancak bilimsel çalışmalarda bile o rakamlar için 10 yaş veriliyor.
Yani 8*4 olan bir bahçede şu an dönüme 40 ağaç dikip 700kg ürün almanız için yaş olarak 30 kuru olarak 17.5 kg ürün almanız lazım.
Ve bu rakamı her şey mükemmel olarak bile yapsanız kuvvetli topraklarda en az 6/7
Zayıf topraklarda en az 10 yılda alabilirsiniz

Velhasıl umutsuz değiliz tabi.Olabilir ihtimaller dahilinde.
Ancak 5/6 yaşlarında 3 kg bile ceviz alamayan ve bu işe girdiğine pişman olan o kadar çok kişi var ki.
Herşey söylendiği gibi olmuyor malesef....

youtubeda fidecilerin videolarını izleyip gaza gelen "nolacak ya ayda iki su verdik mi tamam" kafasıyla verimsiz bahçeler yapılıyor sonuç hüsran ve kazanan insanları gaza getiren fideciler ..

Nedir Bu 26-04-2020 12:57

video izleyip ceviz dikilirse ülkenin sonu ceviz çöplüğü olacak

erdal1970 16-11-2021 10:09

Çok rüzgar alan bahçelerde taçlandırma.

Genelde taçlandırmayı 135 -160 cm den yapın diye önerilir.Aşırı rüzgara maruz kalan bahçemde ağacın mukavemeti artsın diye daha aşağıdan taçlandırıyorum, ileride altta kalan yan dalları çıkartıyorum.Diğer türlü ağaç saplı bir süpürge gibi rüzgarda dans ediyor. Sırıklamaya rağmen ağaç yamuluyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025