![]() |
Yani 3 işlem yapacağım :-)
Mevsimi gelince de arada kalan boşluklara yonca ekeceğim sorun yaratır mı? |
Alıntı:
Dap gübresinde fosforun yanısıra azot da vardır. Evet, her iki gübre de köklere temas etmemelidir. |
Alıntı:
Daha iyi araştırmanızın faydası olacaktır. Ben, içeriğinde azot da bulunduğundan dolayı hep DAP kullanmışımdır. |
Alıntı:
Geçen sezon hümik asiti 20 litre almıştım, her sulamada farklı farklı organik gübrelerde kullandığım için 3-4 sulamada bir dönüme 5 lt gelecek şekilde vermiştim. Bu sezon daha fazla vermeyi düşünüyorum. 60-80 litre ihtiyacım olabilir. 110 civarında ağacım var. Dikim çukurlarına 2 el arabası (toplamda çukurlara 2 traktör dolusu) keçi gübresi kullandım. Arazinin tümüne de sanırım 27 traktör keçi gübresi sermiştim. Ben biraz fazla kullandım, ama dikim çukuruna 3-4 kova, dönüme de yaklaşık 2 ton gübre yeterli olacaktır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Size gübre uygulaması için bir tavsiyede bulunmaları gerekirdi. |
İl özel idareden aldım.
|
Alıntı:
1 yaşındaki kapama ceviz bahçesi için gübre tavsiyesi de istiyorum diyeceğim. Sanırım, oradaki bitki besleme uzmanlarına sonuçları iletiyorlar ve onlarda bir gübreleme programı tavsiyesinde bulunuyorlar. http://www.agaclar.net/forum/attachm...13-12-2013.jpg Buradaki analiz raporunu inceleyin. Bakın, analiz sonuçlarının yanında, değerlendirmemiz için 5 tane gübre tavsiyesi ve uygulama şekli de var raporda. Hangisini seçersen onu kullan diyorlar. Sizin rapor biraz sade olmuş. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025