agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Kerestelik ceviz yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/36561.htm)

Abbass 18-02-2015 17:57

Kerestelik ceviz yetiştirme
 
Kırklareli Pınarhisar'da dere kenarı(taban suyu problemi yok, PH 7,4), yarı kumluk ve yaklaşık 50 dekarlık tarlada kereste amacıyla tohumdan ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum.

(5*5 dekara 40 adet, toplam yaklaşık 2000 adet)

Emekliliğime daha 12 yıl olması ve mesafeden dolayı bakımını yapamayacağımı düşündüğümden meyve için ekmeye cesaret edemedim.

Tarla boş duracağına **** yıllık dekarı 50 tl'den icara vereceğime kızım belki ama torun/torunlar kesin duacı olacaktır 40-45 yaşındaki ceviz ağacı kerestesine...:o

Selami BAYRAK'ın Kitabı'nı okudum, orada;
Paradoks melezi
Anadolu cevizi ve Kara ceviz melezi
Royal melezi
Diye üç ceviz çeşidinden bahsediyor.

Fakat

Bu Çeşitleri hiçbir yerde bulamadım ve Selami bey ile telefonda görüşmemde;
Bu çeşitler için kendisine talep gelmediğini, Türkiye'de bulunmadıklarını, Fransa'dan temin edilebileceğini söyledi.

Ekimi Ekim veya Kasım 2015'te yapmayı düşünüyorum.

Her türlü Öneriye açığım, fakat tarla ile yılda en fazla 5-6 seferde toplam 10-12 gün ilgilenebilirim. Yaz izinleri hariç.

Bir de mesela Çapı 40-45 cm olan ceviz kerestesinin metreküpü yaklaşık kaç liradır. Sonuçta 40 yıl beklesem 40*2500=100.000 icar parasından vaz geçiyorum...

tarku 18-02-2015 21:18

Bu yazıları inceleyin isterseniz. Ceviz yerine tercih edebilirsiniz.

paulowniaci.com

EN HIZLI BÜYÜYEN AĞAÇ 'PAULOWNİA' Bİr PALAVRA MI?-YabanTV

Abbass 22-02-2015 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1357547)
Bu yazıları inceleyin isterseniz. Ceviz yerine tercih edebilirsiniz.

paulowniaci.com

EN HIZLI BÜYÜYEN AĞAÇ 'PAULOWNİA' Bİr PALAVRA MI?-YabanTV


Ilginize çok teşekkürler.

Bu yaz
2-3 ay boyunca araştırdım. Siteyi inceledim ve ilgilileri ile mesajlaştım ama net bir piyasa bilgisi ve fiyat veremediler. Türkiye için.
Yani Türkiye de piyasası yok.
Lüleburgaz'da fidancığı var dere kenarında Un fabrikası yanında ( belki bilirsiniz) onlar ekmiş zamanında (7-8 sene önce galiba) 20 dekar civarı.
Elde patladı, satmak için müşteri bulmayı bırak Tarlayı nasıl temizleyeceğimizi düşünüyoruz dedi.

karabuz 23-02-2015 08:01

Kerestelik ceviz yetiştirmek paulownia yetiştirmekten farksız, 20-30 yıl sonra satılıp para kazanılacak diye garantisi yok.

yok illyaki ekilecek ise kara ceziz tercih ediniz ( j.nigra ) , paradox agaci souk sevmez eksi -9 görürse souk alır.

Safranlı 23-02-2015 12:09

meyvesi altın değerindeki en özel meyvemiz varken kütükle uğraşmak niye...
hiç bir mantığı yok...asla yapılacak iş değil...
etmeyin eylemeyin ne olur

tarku 23-02-2015 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1358721)
meyvesi altın değerindeki en özel meyvemiz varken kütükle uğraşmak niye...
hiç bir mantığı yok...asla yapılacak iş değil...
etmeyin eylemeyin ne olur

İlk mesajı okursanız, meyve amacıyla yetiştirmekle uğraşamayacağını belirtmiş arkadaşımız. Sulama, budama, gübreleme, ilaçlama yapmayınca özel meyve ağaçları ne hale gelir acaba? Ya 50 liradan dekarını icara vereceğim ya da gelecekte torunlarım için bir yatırım yapacağım diyor. Sapla samanı karıştırmayalım.

Abbass 27-04-2015 23:39

Galiba Fıstık çamı ekeceğim, biraz araştırma yapıp bu işi yapan birkaç kişi ile görüştüm.

Sonuçta;
Tarlada fidanı yabani otlar boğmasın yeter, eğer bakım, gübre ve su olursa inkar etmez daha çabuk ürün verir. ****** ilk kozalakları 12-13 Yaşında yapmakla birlikte ekonomik olarak 18-20 yaşında anlam ifade etmeye başlar ve 35-40 yaşında en yüksek verime ulaşıp çok rahat 100 yaşına kadar verim verir.

diye öğrendim kısaca...

Geriye kalan sorunlarım;
Trakya'nın ortasında 150 metre rakımda verimi nasıl olur ve kozalakları nasıl toplayıp işler/satarım. Bildiğim kadarıyla Trakya'da böyle bir sektör yok, Koru Dağları hariç.

Abbass 27-04-2015 23:54

Ama hala aklımda ceviz ekmek olmakla birlikte, hastalık ve zararlılara önlem almak için yeterli zamanı ayıramayacağımdan korkuyorum.

Gerçekten
Çoğu internet sitesinde yazdığı gibi, yılda 8-9 defa hatta duruma göre daha da fazla sayıda ilaçlama yapmak gerekiyor mu ?

Bir de tarlada ağaçları 3-4 günde bir hastalık ve zararlı için sürekli kontrol edip önlem almak, bu kadar çok ilgi göstermek gerekiyor mu ?

Sonuçta Köyde evin bahçesinde, komşuların bahçelerinde üçer beşer tane de olsa çeşit çeşit ( elma, armut, badem, ceviz, şeftali, zerdali, vs....) bir sürü meyve ağacı var ve kimsenin ilaçlama yaptığını görmedim, duymadım. Ben mi çok büyütüyorum.

Selami BAYRAK beyin Ceviz Yetiştiriciliği ve Hasad Yayınları'nın Kitaplarını okudum, hastalık ve Zararlı konularında uçtukça uçuyorlar. Açıkçası kızıma bile o kadar dikkat etmedim ;)

Sonuçta budanmaları, suları ve beslenmeleri yeterli olduktan ve yabancı otları temizlendikten sonra daha ne istiyor bu cevizler.

Yardım....

Abbass 28-04-2015 00:02

İlkbaharda uyanmadan bordo bulamacı yapıp, leonardit ve yanmış hayvan gübresi versek, otlarını temizlesek,

15 Mayıs-15 Ağustos arası iki haftada bir sulasak, ayni zamanda damla sulamadan gübrelerini ve humik asitlerini versek,

Sonbaharda yaprak dökmeden önce (hasattan hemen sonra) bor'lu ve çinko'lu yaprak gübresi verip yaprak döktükten sonra tekra bordo bulamacı yapsak. En sonda da bi diskaro çeksek yetmez mi ?

Rtanyel 28-04-2015 13:20

O kadar olsa ormanlarda kendi başına yetişmezdi, illaki aşılı olunca daha hassas olur ama sonuçta ceviz bu her yönden dayanıklı olduğuna inanıyorum, birde gübrelemeyi en kolay hale getirmek için düşündüğüm bir yöntem var, onuda buradan sormuş olalım, bütün ağaçların dibini tek tek, taç gölge iz düşümünden kazıp gübreleyip kapatmak hem çok vakit alıyor, hemde yoruyor, diyorumki ağacın dibine küçük kazık çakıp, döndüre döndüre çıkararak, köke doğru çapraz delik açsak, gübresini atıp kapatsak, hiç bakım yapamamaktansa bu şekildede besleyici olmazmı, tutarmı tutmazmı, tecrübeli üstatların yorumlarına açığım, denemekte fayda var diye düşünüyorum...

salih84salih 27-02-2016 02:27

ceviz bir çocuk gibi


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025