![]() |
ceviz bahçesi (malkara)
1 Eklenti(ler)
Yeni bahce kurdum
|
Bahçe 21dekar 560 adet cendler ve tozlayaci ektim
|
selamlar
Alıntı:
dostum bu çukurda hazine mi arıyorsun yoksa su mu arıyorsun :) şaka bir yana iki metre çukur çok ceviz fidanı için. 560 adet çukur kepçeyle kaç günde kazıldı masrafı nedir. traktörün arkasına takılan burguyla kazılıp kenarları kürekle açıldığında uygun çukur oluşuyor. ceviz gibi kazık köklü bir ağaç türü için bu kadar masraf ve uğraş gereksiz bence. bahçeniz hayırlı olsun. kaça kaç dikim yaptınız. |
Alıntı:
|
Cukurlar fidanlar için açıldı 3gun kato çalıştı. 1,5 gunde Cukurlari kapatmak icin çalıştı
|
7/5dikim yaptım
|
Alıntı:
|
Cukurlarin yarısı 2m diğer yarısı1,5m olarak açıldı
|
Alıntı:
Sn kuzetbatılı, Diktiğiniz fidanların boyu nedir? Bu kadar derin çukurda nasıl bir fidan dikiyorsunuz? İyi örnekmi öğrenmek için soruyorum? |
Fidanlar 1 yaşında. Cukurlarin derin olmasi fidanin kökleri rahat ve cabuk gelişmesi icin
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
fotolar
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf
|
foto
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf
|
sn kuzeybatılı ilk önce bahçeniz hayırlı olsun. ALLAH utandırmasın. çukurlar için derinlik çok fazla ama toprak yapınızı bizden daha iyi bilirsiniz.
mesleğim gereği merakımdan toprak yapısı, su tutma oranı ve bölgenizin yağış durumu ilk ve sonbahar kırağı ve don olayları hakkında bilgi verebilirseniz. |
foto
3 Eklenti(ler)
Fotoğraf
|
Alıntı:
|
Bahçeniz Hayırlı olsun ..
Bende kepçe ile açtım çukurları (150 cm derinlik 120 cm genişlik ) Yüzeyde ki yanmış toprağı kepçe ile sıyırdım . toprağı hayvan gübresi ile karıştırdıktan sonra çukuru dodurdum fidanın en altınada florovit gübre attım (250 gr) kepçeyle kazılan fidanlar inanın diğer fidanlar arasında en az 2 yıl fark eder. |
Sağolasın. Yaptığım araştırmalarda en iyi gelişme bu şekilde çukur açmakla olduğunu gördüm. Biraz masraflı olmasına rağmen en doğrusu bu sekilde
|
fidanlarin son durumu
3 Eklenti(ler)
Foto
|
hayırlı olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025