![]() |
Denizli'de 23 dekar ceviz bahçem
Değerli dostlar...
Siz değerli dostlarımın yardımınızı esirgemeyeceğinizi bilerek bu forum'u açmaya karar verdim.Cevizlerimi dikmek için birkaç aşaması kalan bahçemden bilgiler vereceğim. Öncelikle 23 dekar arazimin toprak analizini 30-60-90-120 olarak il tarım müdürlüğünde yaptırdım. Sonuçlar ph ın biraz yoksek olması dışında gayet güzel. Daha sonra tarlam toplulaştırma kapsamında olduğu için tarla sınırlarındaki yığıntıları ve çalılıkları kaldırttım, ve tesviyesini yaptırdım. Çevre tel örgülerini de çektirdikten sonra yaklaşım 90 cm derin patlatma yapılan tarlam şu an fidan yerlerinin ayarlanması, fidan çukurlarının kazılması ve fidan dikimi yapılması olarak 3 aşaması kaldı. |
3 Eklenti(ler)
tarla tesviyesi ve direk dikimi
|
çekmiş olduğum videoları yükleyemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
saygılarımla... |
Hayırlı olsun. Allah kolaylık versin.
|
Hayırlı olsun kardeşim.Çukurları kepçe ile kazdır saatte 70-80 çukur kazıyor.Birde kaliteli fidan aldınmı tamam.İnşallah ilk baharda mangalımızı yakarız.Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hayırlı olsun
maşallah darısı başımıza :) |
Alıntı:
|
Yazmayı unuttum çukurları açmadan önce mutlaka benim bahçeye uğra öyle çukurları açtır.Kararanı değiştireceğini düşünüyorum.4 m aralık ağaçlar en fazla 2 m gidecek çok az.Benim bahçedeki mesafeyi gör 8x6 ya karar verirsin. Ceviz dikiyoruz sonuçta 6x6 vişne bile kurtarmıyor.Bekliyorum her zaman.
|
Şimdiden başarılar dilerim. Fotoğraflarınızı bekliyorum.
|
Beton direk ve teli kaça aldınız öğrenebilirmiyim ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bu arada çıktığınız yolda başarılar diliyorum, allah utandırmasın. |
Sayın npc1963 teşekkürler.
|
|
|
|
Hemşerim hayırlı olsun, başarılı olmanı bol verim almanı dilerim. Ceviz konusundaki üstadlar da katılır mı bilmiyorum ama cevizin en büyük sıkıntılarından biri dikildiği arazideki taban suyu yüksekliği diye biliyorum. Taban suyu yüksekliğini de ölçmenizde yarar görürüm. Çünkü sonradan ceviz kökleri taban suyu içinde kaldığında koca koca ceviz ağaçları kuruyor. Onca yatırım ve emeğin karşılığını bulması için baştan alınabilecek bir önlem olarak önemli..Kolay gele..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar t0ozlayıc0ı yerleştirme planını bu şekilde yaptım. Daha farklı bir yerleştirme yapılabilirmi 0yoksa bu düzen iyimi?
|
Alıntı:
|
yakınımda profesyonel bi bahçe kurulması güzel
şimdiden hayırlı olsun... |
Alıntı:
|
benim bahçem çavdır da oluşmaya çalışıyo kendi çapında :)
|
Sayın doğa64 bahçenizin son hali nedir? piketajı nasıl yaptınız? sulama işini nasıl hallettiniz? Bu ve benzeri konularda bizi aydınlatırsanız benim gibi bu işe niyetlenenlere çok yardımcı olursunuz. Saygılar
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tarlaya gittiğimizde kalacak biryerimizin olması tarlaya ulaşmada sıkıntıyı giderecek bir araç öncelik oldu ve yerimizi ve aracımızı aldık. Çukur kazma işlemimiz de tamamlandı şimdi Allah (c.c) izin verirse haftasonu fidan dikimimizi gerçekleştireceğiz. Birkaç foto paylaşayım dikimden sonra tekrar fotoğraf ve bilgi paylaşacağım. Mutluluk paylaştıkça çoğalır üzüntü paylaştıkça azalır düsturuyla yola çıkalım İnşaallah. |
5 Eklenti(ler)
fidan yerlerinin ayarlanması
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025