![]() |
Alıntı:
|
Pazar günü bahçedeydim.Yaptığım işlere gelince
1.Kazayağı ile işleme yapıldı. 2.Fidan dipleri tek tek çapalandı. 3.Fidanların dibindeki gereksiz çıkan kollar alındı. 4.3 tulumba ilaç atıldı.(böcek ilacı,yaprak gübresi) 5.Deponun en son sıvama işi bitti. Fidanların yarısından fazlasında 15-20'şer tane çiçek gördüm.Küçük fidanlarda 3-5'er tane vardı. bunları fidan gelişimini durdurmaması için koparttım. Bunları yaparken de acayip bir sıcak vardı.İzmir den balıkesir'e beyaz gittim.Geri zenci olarak döndüm :) |
1 Eklenti(ler)
Herekleri fidanlardan uzaklaştırırsanız iyi edersiniz, sürtünmelerden yaralar açılıyor ve bu yaralar ağaç gelişimine etki ediyor yaraları beslemek için fidan büyük enerji harçıyor.
Eklenti 496887 |
Nail abi belirttiğin gibi herekleri kontrol edeceğim.Gerekli düzeltmeyi yapacağım.Aklıma gelmişken köyde bir kaç bahçe sahibi geyiklerden şikayetçi :) ceviz fidanlarının dış kabuğunu komple boynuzlarıyla soyuyorlarmış.Böyle onlarca ağacı kurutmuşlar.Sanırım hayvanların boynuzları kaşınıyor.Ağaca boynuzunu sürerek rahatlıyorlar.Benim de yüreğim ağzıma geliyor.Mazallah bir gün benim bahçeye de uğrarlarsa diye :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Geyikler 5-6 sene önce devlet tarafından üremesi için doğaya salındı.Üremesine ürediler de olan üreticiye oluyor.Domuz yetmiyormuş gibi bir de bunlar çıktı.Vurulmasının yasal açıdan büyük cezası var.O yüzden köylünün eli kolu bağlı :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
selamlar |
Alıntı:
Doğanın dengesi için devletin kurt vs. yetiştirip salması da gerekli! |
@ibas06 @Lilium bunu benimde öğrenmem gerekiyor ne yazıkki böyle yaratıklar son zamanlarda çok, yasal mı öğrenmek istiyorum başımıza bela almayalım, şunu söyleyim bahçe tel ile çevrili; elektriği belli voltta tellere versek olurmu :D ben çok düşündüm bunu ama annem "delirdinmi oğlum" diyor, bahsettiğimiz 2 ayaklı aynıdır umarım :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Anneniz haklı, normal tel örgüye elektirik verilmez, elektirikli çitlerdeki elektirik sadece tellerde vardır yani teller bağlanırken toprakla temas etmemesi için fincan kullanırlar, insan ya da havan temasında da toprak teması olduğu için çarpar. |
Alıntı:
Annem bilmeksizin haklı ama işin o boyutunu bilmiyordur tabii bende bilmiyordum öğrenmiş oldum, bilgilendirme için teşekkürler ;) |
Elektrikli tel konusu biraz sıkıntılı;çünkü arazi dağın başında bir yerde.Elektrik alma olasılığım yok.Akü ile olur mu teknik olarak bilmiyorum.Beton veya taş duvarla 10 dönümlük bir alanı çevirmek hem maliyet hem de zaman açısından büyük bir sıkıntı.Aslında benim aklıma bir şey geliyor.Köylülerimizden birisi çam ağaçlarının gövdelerini çaltı dikeni ile komple sarmış,yabani hayvanlardan bu şekil kurtardım diyordu.Bana en pratiği bu geliyor
|
olabilir mesela kırşehirde bazı bölgelerde ağaçlar ve gürler yapılandırılmış arazi sınırları var özellikle yabani iğdeler çok işe yarıyor, Allah nasib eder bir bahçe filan saihib olursam ileriye dönük böyle bir çevirme planı düşünüyorum, yangın sıkıntısı olabilir yalnız ilerki yılda geri aynen kaplar. TAbii bu doğal ve zaman alan bir iş yabancı kişilerin girmesini özellikle engeller.
|
Merhaba arkadaslar yine Burda gördügüm dogal bir domuz savardan bahsedeyim size belki sizin geyikler icinde etkilidir agaclarin dallarina asacaginiz insan saci domuzlari uzaklastiriyor burdaki ciftcilerin uygulamasi bu sekilde. Saclari koymak icin özel hepimizin evinde bulunan tül perdeye benzer bir torba kullaniliyor. Insan sacinin kokusunu cok uzaktan Alan domuzlar insan var korkusuyla bölgeye yaklasmiyor. Burda domuzlara bu yöntem etkili oluyor. Belki geyiklerede etkili olabilir. Sahsen denemedim eger deneyecek arkadasta varsa paylasirsa sonuclari hep beraber ögreniriz.
|
Alıntı:
Belirttiğiniz doğal domuz savar çok ilginç ve mantıklı.Hemen bir kaç berbere haber verip,gerekli mühimmatı hazırlatıyorum :) |
Buraya yazdiktan sonra tekrardan burdaki ciftcilerle görüstüm insan sacinin yapisinda insanin DNA yapisinin sakli oldugunu ve budada domuzlarin kmler öteden koku olarak algiladiklarini söylediler. Tül perde gibi bir torbaya koymalarinin sebebininde saclarin dagiliminin rüzgala gerceklesmesi oldugunu söylediler. Direk bahceye serpilse olmazmi dedim kisa vade de olur rüzgarla Ucar dediler. Tül perde yerine bayan coraplarininda kullanabilinecegini söylediler. Gelismeleri paylasirsaniz sevinirim. Ürününüz bol Kazanciniz daim olsun.
|
sayın arkadaşlar 5 dönüm yaklaşık benimde 90 cevizim var ancak yapraktan hiç gübre vermedim damlama sulama ve su tankım var aylara göre hangi gübre ve yaprak gübresi verilir aydınlatırsanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler
|
toprak tahlili yapılır ve toprak tahlilinde önerilen gübreler önerilen zamanlarda verilir.
|
teşekkür ederim iyi çalışmalar
|
Alıntı:
Toplam 8 dönüm arazinin maliyeti 380 tl. elektriği kendi güneş panelinden alıyor box+panel+tel 330 tl arkadaşım yaptırdı domuz keçi koyun inek gibi hayvanlar için birebir. geyiği bilmem kutusunda geyik yoktu :)) |
1 Eklenti(ler)
Kullandığım Yaprak gübresi ve böcek ilacı.
|
2 Eklenti(ler)
Yabancı ot mücadelesine devam edildi.Sabanlaması yapıldı.Dipler tekrar çapalandı.
|
2 Eklenti(ler)
depoya su dolmaya başladı
|
3 Eklenti(ler)
İşler bitince çay ve mangal olmazsa olmazım.O yorgunluğun üzerine çok güzel gidiyor :)
|
merhaba
3 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra ağaç dostlarına merhaba.Geçmiş mübarek kurban bayramınız kutlu olsun.işlerimden dolayı ağaçlar net'e yazmayı ihmal ettim.Ama yoğun bir dönem geçirdim.Neyse ilk olarak bahçeme yaptırdığım havuzun resimleri
|
2 Eklenti(ler)
ayrıca bahçeye 3 adet kestane,1 adet erik,1 adet çam fıstığı,2 adet ıhlamur da dikildi
|
5 Eklenti(ler)
benimkilerin son halleri büyümüşler mi :)
|
5 Eklenti(ler)
devamı
|
3 Eklenti(ler)
bu şekil gelişemeyen de 10 civarında fidanımız var
|
1 Eklenti(ler)
bu sene beklediğimden çok az ceviz aldım.resimde görülenler tamamı.sanırım sincaplar çoğunu yemiş :)
|
MaşaAllah güzel bakımlı bir bahçeniz var. Allah bol bol ürün versin size de bize de :)
Bir sorum olacak tepe vurmalarını ne zaman yaptınız? |
inşallah seneye daha verimli bi yıl geçirirsiniz ben bu siteyle ilk sizin paylaşımlarınızı görerek tanıştım resimleri gördükçe ceviz bahçesine olan hevesim ve heyacanım artıyor. maşallah çok güzel bi bahçeniz var. Size çok yakın olmasada bende alacaatlı köyünde bahçe kuruyorum. müsait bi zamanda bahçenizde sizi ziyaret etmek isterim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Umarım bereketini görürsünüz. :)
|
Merhaba.Kamil bey yeni resimlerinizi bekliyoruz.Sizin yaptıklarınız ve bahçeniz çok güzel olmuş.Bu azminiz hiç bitmesin.
|
Bu hafta sonu bahçedeydim. makineyı evde unuttuğum için resim çekemedim.bahçede yaptığım işlere gelince:
1-çok fazla yabani ot vardı.otlara karşı ilaçlama yaptım. 2-her ağacın dibinin otunu biçtim. 3-Ağaç başı Bir çay bardağı 20-20-20 gübre attım 4-diplerini hem gübrenin karışması;hem de havalanması için çapaladım. 5-her ağacın gövdesini güneş yanıklığına karşı kireç ile boyadım Bir günde yaptığım iş bu kadar :) Bütün arkadaşlara sevgiler,saygılar diliyorum. |
Alıntı:
otlara karşı nasıl bir ilaç kullanıyorsunuz? birde faydalı oluyor mu? Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025