agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Balıkesir, chandler ceviz bahçem (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/31323.htm)

Hayat ve Doğa 01-01-2015 16:30

Karaçepiş Allahtan hayırlısiyla devam ettirmeni niyaz ederim.Bahçelerin maaşallah çok güzel olmuş.Bende aralıkta chandler diktim bakalım bahara göreceģiz tutanlarını.Tüm ceviz severlere selam.Birde toprak derinlik analizi yaptırabildinizmi acaba.1.2 metre sonra nasıl bir toprak yapısi var dıye.Kolay gelsin.

Çamtepe 01-01-2015 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1175764)
Merhabalar Çamtepe ;Bu aşılı mikroorganizma taşıyan yonca tohumlarını nereden temin edebilirim?Birde Eylül gibi dikmeyi düşündüğüm ceviz fidanlarımın arasına yoncayı ilk seneden ekmeli miyim?Birde yoncanın ekim zamanı hangi aydır?Şimdiden teşekkür ederim.

Pardon, bu mesajı kaçırmışım.

Şu linklerde çeşitli alternatifler var: (kaliteleri hakkında bir fikrim yok)
YONCA
Yonca Tohumu 8.50 TL Yonca Yetiştiriciliği Kaliteli ot Yüksek Protein Alfaalfa Medicago Sativa Yonca tohumluk fiyatı, yonca-tohumu, yonca-tohumluğu, yonca-yetiştiriciliği,yonca-balya, medicago-sativa Ürünü, Yonca Tohumu 8.50 TL Yonca Yetiştiriciliği

Bir diğer yöntem de kendiniz yonca tohumu alıp TGAE'den aşıyı tedarik edebilirsiniz. Daha zahmetlidir ama göreceli olarak daha ucuza gelebilir. Aşılı tohumların etrafının gübreyle kaplı olduğunu da göz ardı etmemek gerekir, yani aradaki tek fark aşı farkı değildir.
Enstitü Ürünler

Araya yonca ekimini eğer aşırı boylanan yoncaların fidanları boğmayacağından eminseniz hemen yapabilirsiniz. Lütfen yonca ektikten sonra bahçeyi sürdürmeyeceğinizi göz önünde bulundurun. Toprak işlemesiz tarım (no-till) prensiplerini anlıyorsanız yonca ekin.

Toprak işlemeyi düşünüyorsanız fiğ/yulaf gibi tek senelik kombinasyonlar daha uygun olabilir.

Sinspire 20-01-2018 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1143616)
Yonca bitkisi atmosferdeki azotu kendisi alıp bağlamaz, simbiyotik bir yaşam içinde bulunduğu Rhizobium meliloti bakterileri bu görevi üstlenirler. (Her baklagilin simbiyotik yaşam içinde olduğu bakteri farklıdır, aşağıdaki linklerden görebilirsiniz)

Yani, aşısız yonca ekildiğinde bir sebepten ötürü bu bakteri ile yonca bitkisi buluşamazsa azot bağlama işlemi de gerçekleşmeyecektir.

Bu riski ortadan kaldırmak için ya aşılı yonca tohumu tedarik edilir (Bu tohumlar bu bakteri kültürü ile kaplanmış olarak satılmaktadırlar) ya da aşısız tohumlar bu bakteriler ile sonradan "aşılanır".

Eğer elinizdeki tohumlar aşılı değilse bu durumda Toprak ve Gübre Araştırma Enstitüsü'nden ekeceğiniz baklagile uygun aşıyı tedarik edebilirsiniz.

Fidanlara ne kadar yakın ekebileceğinizle ilgili elimde literatür bilgisi yok. Ben olsam ağaçların dibine çok sokmazdım. Çapalamak, gübrelemek ve de malçlamak için biraz mesafeye ihtiyaç var bence. Eğer fidanlarınız daha ufaksa bu tür örtü bitkileri zaten fidanlarınızı boğabilir. Ancak Sn. Karaçepiş'in durumunda delikanlılar boylanmış. Taç izdüşümüne kadar bence yaklaşılabilinir.

Bu arada İngilizce'si olanların aşağıdaki "Cover Crops for Walnut Orchards" yazısını okumalarını rica ederim. Her zaman söylediğim gibi, en doğru bilgi sizin araştırıp okuyup bulduğunuz ve aklınıza en çok yatan bilgidir ;)

İlgili linkler:
TOPRAK GBRE VE SU KAYNAKLARI MERKEZ ARATIRMA ENSTTS MDR
rasthayat / Bakteri Aşılaması
Cover Crops for Walnut Orchards
Simbiyotik,Simbiyoz,Azot fiksasyonu,Rhizobium bakterileri,fiğ | Doğanın ve Toprağın Dostu

Kaynak muthis aydinlatti cok tesekkurler

Sinspire 20-01-2018 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1175393)
yoncayı ikinciye biçtik

Konuyu guncel tutalim si anki durum nedir, agac gelisimi nasil vede 8x4 ten hala memnun musun, gonendeyim yerini gorup tecrubelerini dinlemeyi cok isterim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025