![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Madem ki "pilanlı" ve örgütlü olmakla suçlanıyoruz, gücümüz yettiğince savunma yapalım.. Önemli gördüğüm bazı konuları tekrar özetleyelim: 1. İsteyen, istediği kadar alıp Altay Cevizi dikebilir, deneyip görebilir.. (Hatta istediği dikim aralığı ile). Bunun ancak faydası olur, zararı olmaz. Ancak, bu forumu okuyan birisi kendi alın teriyle 40 yılda zar zor biriktirdiği 3-5 kuruşunu bir hayal uğruna buraya bağlayacaksa, dikkatli olmasını ve (itidalli ya da ateşli yazılmış) endişelerimize kulak kabartmasını tavsiye ederiz. 2. Bu başlıktaki yazılarımı okursanız, ortaya ikinci çıkan Altay Cevizci üyeye "lütfen Altay Ceviz hakkındaki bilgi kirliliğini düzeltin" diyorum. Ben dahi deneme amaçlı fidan alırım diyorum. İkinci Altay Cevizci üye de, her ne kadar daha ayakları sağlam basarak yola çıkmış da olsa, birinci Altay Cevizci arkadaşın "kamuoyunu yanıltmaya yönelik" yazdıklarını açıkça düzeltmediği için benim gözümde puan kaybetmiştir. Mahkemeler oluyor olabilir, ama bunu magazin basını gibi dedikodu şeklinde öğrenmemeliyiz. (Bu arada belirteyim, bu başlık bir forum takipçisi olarak beni gerçekten yoruyor ve artık ilgimi çekmiyor. Dolayısı ile okumadığım dönemlerde arada ikinci Altay Ceviz kalkıp düzeltme yazdıysa gerçekten çok özür dilerim) 3. Internet ortamında sadece yazıyla bir derdi anlatmak çok güçtür. Internet sizin bugün kullandığınız halini almadan çok önceden beri internet mecralarında bir şeyler tartışan birisi olarak bunu söylüyorum. Bir söylersiniz, iki söylersiniz kendinizden geçersiniz siz de kalp kırabilirsiniz.. Kalbi kıran kim olursa olsun buradan kalkıp "abi bak bu yazı olmadı" deriz.. Ben yaparsam, siz de bana dersiniz. Daha önce birisi kalkıp beni vatan hainliği ile suçlamıştı. Yarın başkası da yazabilir "Çamtepe vatan hainliği yapıyor... Hâlâ..." diye.. Farketmez.. Ben yolumda devam ederim.. 4. Madem ki kişisel olarak üstünüze alındınız, size direkt vereceğim cevap şu olur: Sn. Lilium'un tarzını eleştirebilirsiniz, ama kalkıp "fidancı", "tekerine çomak sokuldu tabi", ve hatta "çiçekçi" derseniz kendisine hem ayıp hem haksızlık etmiş olursunuz. Gidip bir çayını içseydiniz böyle düşünmezdiniz. Elbette ki ceviz konusundaki bilgi birikimini ve el maharetini ufak tefek paraya dönüştürmek isteyebilir, ben de ihtiyaç duyarsam kendisinden zevkle hizmet ya da ürün satın alırım ama bahsettiğimiz rakamlar on binlerce fidan satanların yanında çok komik kalır. Çomak olsa olsa onun kalbine sokulmuş olur.. Şimdi diyeceksiniz ki, yahu Çamtepe amma hayranıymıyşın Lilium'un.. "Pilanlı" ve örgütlü şekilde savunuyorsun. Hayır efendim.. Eğer tüm forumu okuyabilecek zamanınız varsa zaman sırasıyla örneğin Sn. Lilium ve Sn. ncp1963 arasındaki tartışmaları okuyunuz. Cevizi çok seven ve hobinin ötesinde hayatlarını adamış iki abimiz. Bir ara atıştılar, ama taraf tutmadık. Bir de benim mesajlarımı taratınız, "Sn. Lilium bu sefer katılamayacağım..." diye başladığım mesajlar göreceksiniz. O da bana böyle bir anlaşmazlık durumunda "Lan Çamtepe..." diye hitap etmiyor cevaplarında, nasıl diyaloğu başlatırsanız o da aynı şekilde cevap veriyor. Dolayısı ile, Sn. nevşehirli, uzun lafın kısası, bu forumu canlı tutmak ve okunulur kılmak kolay değil. Herkesin emek vermesi lazım. Burası bir bilgi kaynağı olarak görülmeli. Facebook, Twitter ya da bir kıraathane ortamı değil. Dolayısı ile bir tartışma yapacaksak da genel forum üyelerine hitap etmeli ve fayda doğurmalı düşmanlık değil.. Sizi bu foruma neyin çektiğini hatırlamaya çalışın ve o cazibeye siz nasıl katkıda bulunabilirsiniz diye düşünün isterim.. Selamlar, saygılar.. Ç. |
Alıntı:
Sayın atmel.. Hepsini okudum forumun merak etmeyin..Okumadan yazmam.. Cevaplar var ama bir kısmı çelişkili. Bir kısmı abartılı. Bir kısmı ise tutarsız. Tutarlılığı ile sürekliliği olmayan bir şeyin cevap olarak kabul edilmesi beklenmemeli. Bu forumda her kesin kabul ettiği şey bu ceviz türünün verimli olması gerçeğidir. Bu forumda her kesin kabul etttiği ve sizlerin kabul etmediği yan ise bu cevizin sunuş şeklindeki tutarsızlık ve bilgisizliktir. Tekrar söylüyorum bir kaç ceviz ekmek başka bir şey..yüzlercesini binlercesini yatırım için dikmen başka bişey..Geçmişi bizde 4 seneye dayanan bir cevizi yatırım için önermek nereden bakarsanız bakın büyük vebaldir. Hedef şaşırtmaktan kastım. Forumu dikkatlice baştan sona okuduğumda şunu görüyorum..Altay cevizi ile ilgili bir takım sorular var..Onlara verilmiş bazı tutarsız, eksik, bazen sonradan düzeltilmiş cevaplar var..Ve daha sonra bakıyorsunuz ki tartışma şuna dönmüş.. Senin bahçende ne kadar ceviz var..? Fotosunu koysana..? Chandlerden kaç kilo alıyosun ki..?.. Sorulara cevaplar yerine hep bir mukayeseye girerek hedef şaşırtılmış..Sanırsınız ki altay ceviz başlığı değil de başka bir başlıkta tartışılıyor.. Tekrar söylüyorum..Bu ceviz gerçekten verimli bir çeşit..Üstelik ilk defa da bulunmuyor..!! Yaşar Akça hoca da kitabınnın bir yerinde değinmiş (salkım ceviz olarak)..Gerçekten ümitvar bir çeşit..Ülkemize getirenlerden Allah razı olsun..Yeni bir çeşit ve argesi yapılmalıdır.. Ama öyle ülkemizde bir 4 senelik geçmişine bakılarak yatırım için önerilmesi fikrimce uygun değildir.. Kendi adıma daha önce de dedim..Aşılı olanlarda ben alıp bir iki tane ekip deneyeceğim.. Bizlerin itirazı geçmişi ülkemizde dört sene olan bir cevizi yatırım için böyle kesin bir kanıyla savunmaya. Bunun için elinizde ne bilgi var ne deneyim..Tabi aksi de öyle.. Onun zaman bunu gösterektir. Herkesin kendi terciği.. Saygılarımla |
Alıntı:
|
sayın cam tepe bende bir ceviz bahcesi kuran çiftçiyim 700 adet altay cevizi dikiyorum herkes istediği ürünü cinsi dikmekte özgürdür kimsenin bişey deme hakkı yoktur ben araştırdım altay cevizi dikmek daha mantıklı geldi sana mantıklı gelmiyorsa dikmezsin bu kadar basit kimseye zorla dikeceksin diye bişey söylenmedi burda altay cevizi hakkında bilgi almak edinmek ten daha çok karalama gibi sorular davranışlar vs şeyler oluyor altay cevizin verimli bi tür olduğunu herkes kabul ediyor çöğürden olurmu olmazmı tescil araştırmasında belli olur öyle olmazsa aşı ile olur bir kere bu tür bu ülkeye girmiştir . sayın altay ceviz arkadaşımız açık sözlüolarak çöğürden yetişe bilir olduğunu söylemiş bunu gizleye bilirdi art niyetli fidancılar gibi aşılı olmadığı halde aşılı diye satmadı çalışmaları neyi gösteriyorsa onu söyledi artı söylenen şeyler sadece sözde değil resim video vs şeylerle ıspatlamaya çalışılıyor bunlarıda görmezlikten gelmek biraz vicdansızlıktır bence . fiyat konusunda söylendiği gibi ürün veriyorsa bence hak ediyor o fiyatı diğer cinslerden mesela chandler türkiyeye ilk geldiği yıllar kaç liradan satıldı bilen varsa söylesin ben bilmiyorum . ve uç beş arkadaş biraz tartışma biraz bilgi alıp verme gibi lşeylerle paylaşım yaparken LİLİUM bir giriş yaptiki kafamızı kuma soktu halen neyi tartışıyorsunuz gibi şeylerle bu ortamı yarattı yanlış hatırlıyor ola bilirim belki ama lilium bu sayfada yazmayacağını söylemişti sanırım bu sayfa hoşuna gitmiyor sa yazma arkadaşım diğer sayfalarıda takip ediyorum yeni paylaşımlar azaldı konuşulacak pek şey kalmadı okursanız tümünü hemen hemen aynı şeyler konuşuluyor liliumunda canı sıkılıp bi dalış yaptı bu sayfaya liliumun o paylaşımına tepki gösterilmesi gerekirken tepkiler bir anda bize doğru yöneldi ben kafamı toprağa sokuyorsam oda at gözlüğü ile bakıyor gözlüğü çıkarıp biraz gelişmelere yeniliklere baksın.. sayın camtepe sen diyorsunya nasıl diyaloğa girersen öyle cevap alırsın diye o kafamızı kuma soktu bende at gözlüğü ile cevap verdim oldumu şimdi girdiği diyaloğun cevabını aldımı ..yani uzun lafın kısası burası altay ceviz sayfası biz bu türe köstek değil destek olmaya çalışıyoruz öyle **** böyle bu tür kendini ıspatlayacak aşısız olmazsa aşılı olsun çok ürün verim,inde amerikan cevizi değil türk cevizi konuşulcak artık altay cevizi ve söylenenler deli sacmalığı geliyorsa birilerine bu sayfaya yazmasın arkadaş milleti gerip konunun dışına çıkarmaktan başka bişeye yaramıyorlar ...............
|
Alıntı:
Sayın Nevşehirli, Ceviz fidesi ****** çöğürden de yetiştirilebilir..Buna apomiksis **** apomiktik üretim denir..Döllenme olmadan tohumlu meyve oluşumu..Erkek ve dişi çiçekleri kontrol altına alarak bir üreme yöntemi..Detaylarına girmiyorum..Vesayre vesayre.. Bu arkadaşların apomiksis üretim ile elde edilmiş çögürlerden fide üretikleri ve sattıkları ortada.. Şimdi gelelim asıl soruya..Bu apomiksis üretim ile elde edildiği anlaşılan/söylenen bu ceviz fidelerinin gerçekten anaçla aynı gen yapısını gösterip gösteremeyeceği, gen açılımına uğrayıp uğramayacağı.. Altay cevizi apomiksiz üretime uygun mu..? Konuyu daha anlaşılır kılma açısından bir örnek veriyim..Bazı ceviz çeşitleri apomiksis üretime uygunken bazıları ise kesinlikle bu üretime uygun olmayıp gen açılımına uğramaktadır.. Elimde 2007 yılında Çukurova Üniv. De hazırlanmış Kaman Cevizlerinde Apomiksis Olasılığının Moleküler Yöntemlerle Araştırılması konusunda bir doktora tezi bulunmaktadır..Hatta bu konuda elimde birkaç tane tez var diyelim.. Bu araştırmada şu yapılmış..Kırşehire giderek apomiksis üretim ile elde ettiklerini ve anacın bütün özelliklerini gösterir olduğu iddia edilen 2 fidancıdan 40 adet çöğür fidan alınmış ve DNA molekülleri üzerinde çeşitli deneyler yapılmıştır. Sonuç : Kaman-1 ve Kaman-5 cevizleri genotiplerinin apomiktik üretime uygun olmadığıdır. Hatta Sonuç Bölümü Direk Paylaşayım.. ‘’Kaman-1 ve Kaman-5 ceviz genotiplerinin apomiktik meyve üretmedikleri ve bunların çöğürleri ile kurulacak bahçelerden homojen meyve alınamayacağının ve bu tür meyvelerin dış pazar şansının düşük olduğunun en kısa sürede basın yoluyla ülkemizdeki ceviz üreticilerine duyurulması gereklidir. ‘’ Şimdi benim sorum Altay Cevizi apomiktik üretime uygun mu..? Ve altay cevizinden beklentim : Bir üniversiteye bu moleküler testin yaptırılması ve bizlerle palaşılması.. Bakın tekrar söylüyorum bu ceviz gerçekten argeyi hakkediyor.. Bu arada bende deneme amaçlı sipariş verdim.. Hafta sonu kısmetse gelecek ve ekimini gerçekleştireceğim. ( Tezi okumak isteyenler varsa mail atabilirler paylaşabilirim..) Saygılarımla.. |
Alıntı:
Şimdiye kadar ki bilgi düzeyi en yüksek bilimsel bir yazı ile açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bizleri bilgilendirmek isityorsanız olaya objektif davranın . Bilgi aktarımı bilimsellik budur....Tekrar verdiğiniz bilgiler teşekkür ederim. |
bir şey sormak istiyorum salkım ceviz bende ekmek istiyorum ama buldugum salkım cevizin başka bir adı daha var sanırım , chandler die geçiyor . ikiside aynı şeymidir ? birde ilaçlamayı nasıl yapıorsunuz ?
|
Alıntı:
ama ceviz çeşitlerinden (yukarıda birçok kişi çeşidi tür olarak niteledi. ancak altay, chandler, kaman birer tür değil çeşittir) en revaçta olanı.... bunun yanında "maraş12" çeşidi salkım ceviz olarak mevcut... sanırım yukarıdaki mesajlara şöyle bir göz gezdirirsen konu hakkında daha fazla ilgi sahibi olabilirsin. ceviz çeşit seçiminde bulunduğun bölgenin iklimi, rakımı ve toprak yapısı önemli. onun için karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmalısın. saygılarımla.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
Son günlerdeki bu cevizde verim/ rekolte konularındaki tartışmaya bir de KSÜ Ziraat Fak. hocalarından Sn. Doç Dr. Mehmet Sütyemez de değinmiş. Tabi 8. yaşında 150kg verim konusunda çok yoğun sorulara maruz kalmışlar. Yazısından bir kısmı burada paylaşacağım linki de vericem..Tamamını muhakkak okumanızı tavsiye ederim..Ülkemizin yetiştirdiği iyi ziraatçilerdendir. Ayrıca öncülüğünde kurulan ceviz hattı sitesini de takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.. Yazıdan : ''Bir ceviz ağacından 150- 200 kg ceviz alınabilir mi…… soruları üzerine 4. yaşında; 25kg, 6 .yaşında, 60-70 kg, 7. yaşında 100-115 kg, 8 yaşında 140-160 kg: Önce bu soruyu bana soran ceviz üretici adayımızın bana şaka yaptığını ****, beni sınadığını zannettim, ısrar edince ciddi olduğunu … vs söyledi ve bana kızarak tekrar etti…. Ben ne deyim Ya rabbi bu soruya…diyecek lafım yok, yazacak kelime kalmadı… bunlar benim ülkemde oluyor maalesef… Çünkü yıllar önce; Apomiktik ceviz diye bir moda başlatıldı, Sonra susuz yani kurakta ceviz çok daha iyi olur diye bir şaşa meydana getirildi, Bunu 40- 50 dekar ceviz bahçelerinden yüzbinler dolar kazanılacağı yaygarası takip etti vs.. Şimdilerde yukarıdaki soru…. Yani ceviz verimi…. Yani 7. 8. yaşında 140- 150 kg ürün veren ceviz … soruları akın akın gelmeye başladı, Nereden çıktı, kimden geldi, farklı bir ceviz dünyası varda haberim mi yok şaştım kaldım….. Yok böyle bir şey yok Yıllardır, ceviz ıslahı, ceviz çeşitleri üzerine çalışmaktayım, ülkemizdeki ve Dünyadaki standart tüm ceviz çeşitleri ile ilgili ya çalışma yaparak sonucunu gördüm, **** ilgili akademik yayınları okuyarak ceviz çeşitleri ile ilgili bilgiler okudum, derledim … ama böyle bir veri böyle bir verim değerine rastlamadım okumadım, kimsede okumamıştır rastlamamıştır. Milli ve uluslar arası tüm ceviz toplantılarına katılırım, cevizle ilgili tüm kaynakları inceledim ama böyle verim değerine sahip bir çeşidin varlığı ile ilgili bilimsel veriye şahit olmadım. Dünya ceviz yetiştiriciliğinde söz sahibi ABD ve diğer ülke kaynaklarına göre verimli sayılan standart bir ceviz ağacının tam verim çağındaki(10 yaş sonrası) ürün miktarı 45-65kg/ağaç dır. Ülkemiz verimli çeşitlerin verimi de buna yakın değerlerdir. Konuyu daha uzatmaya gerek yok. Allah aşkına bir ağaç her yaşta (takip eden her bir yılda) 25- 40 kg ürün artıracak kadar gelişir mi, büyürmü? biraz mantık lütfen, Bir ağacın gelişmesi ve sürgün verme yeteneği; bitki fizyolojisi ve çevre şartları ile ilgilidir. En yüksek gelişmede bile bir ceviz ağacı yaş başına maximum 3- 10 kg verim artışı sağlayabilir. Bir ceviz ağacının her gelişme yılında 25-40 kg daha ürün verecek ölçüde gelişmesi, bitkisel Fizyoloji veya Botanikle izah edilemeyecek kadar gerçekten uzaktır. Ben böyle bir duruma itibar etmem… Yaklaşık 20 yıldır ceviz ile ilgili çalışma yapan bir araştırıcı olarak, bilgilerimi pratik olarak paylaşmak istedim. '' Yazının tamamı : CEVİZ HATTI - KSÜ Ceviz Danışma Hattı Saygılarımla, |
emregüven2011 paylaşımın için teşekkürler
|
sayın altay ceviz
aşağıdaki bilgileri öğrenmemiz mümkünmü? 1: Cevizinizin cinsi : Altay 1 2: Bölgeniz ve rakım : 3: Cevizinizin yaşı : 4: Gözlerin uyanma zamanı: 5: Yapraklanma zamanı : 6: Dişi çiçek açma zamanı : 7: Erkek çiçek açma zamanı: 8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı: 9: Yaprak döküm zamanı : 1: Cevizinizin cinsi : Altay 2 videoda hocam dediğiniz kişi geç uyanana 2 diyor 2: Bölgeniz ve rakım : 3: Cevizinizin yaşı : 4: Gözlerin uyanma zamanı: 5: Yapraklanma zamanı : 6: Dişi çiçek açma zamanı : 7: Erkek çiçek açma zamanı: 8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı: 9: Yaprak döküm zamanı : bunlara cevap verilmemiş cevap verilebilinir mi? acaba tesekkürler |
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA
Ben ticaretle ugrasan biriyim toprak ve yetiştiricilikden anlamam ama 15 dönümlük bahçemizde ceviz yapma fikri aklıma girdiğinden beri araştırıyorum cevizi bulabıldığim tüm ceviz kitaplarını okudum araştırdım üreticilerle konusup tecrübelerinden kendime alıntı çıkarıp hata yapmamaya calıştım fidancılarla konustum ve ısparta da rakının 1150 olması ve soguk bi kış geçirmemizden dolayı chadler dan vazgeçip fernor a yöneldim kararımı fernorda kıldım yanlız tam bu sırada altay cıktı karşıma okudugum kitaplardaki bilgilerden ceviz yapısını öğrendiğim kadar ve konustugum yetiştiricilerden zevkle sömürdüğüm tecrübelerinden yararlanarak açıkcası bu altay bir türlü kafama yatmadı bence 10 yaşında 200 kg 4 yaşında 50 kg agaç veremez belki adet olarak cok görünüyodur ama belki içi dolmaz belki lezzeti olmaz on yaşındaki bir ceviz ağaçının dallanma ve bünyesini düşündüm sonra üzerine ikiyüz kg ceviz koydum hayalımde ama agaç taşıyamadı anaç dallar kırıldı agaç iki yıl geri gitti iki yıl verim yok 4 yaşındsaki agaçı düşünüp elli kilo koydum üzerine agaç devrildi gitti hadi dedim ki destekle çözülür bu tamam çözdüm sonrada 4 yaşındaki agaçın kök ve vucud yapısını düşündüm ekstra besin ve su verdim ama bu kendisi çocuk olan bır çocugun annelik yapmasına benzedi buda olmadı güzel Allahımın dogayı kurarken yarattıgı o müthiş dengede neden ceviz on yasında flash verime yatıyo onuda anlamış oldum çünkü herşey yerli yerinde fazlası zarar... tabi altayı dikip bı agaçdan 300 lira kazanmak yerine 1000 lira kazanıcamı düşününce kendi kendime gülümsedim ama arkadaşlar ben dediğim gibi toprak ve agaçdan çok anlamasam da ticaretden anlarım kısacası özetim südür böyle bi cinsin olabilceğini varsada böle verimin sürekli olabilicegini düşlünmüyorum... Ve varsa eger ceviz yetiştiriciliği yapmamam gerektiğini düşünüyorum çünkü böyle bir verim kanıtlandıgında herkez zaten tercih eder kimse salak değil o zamanda cevizin fiyatı 1-2 liraya düşer emeniz bosa gider yetiştirmenin anlamı kalmaz... gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bu forumdakı tartısmalar çok hararetli ben sadece dısardan bi eleştirmen ve araştırdıgı bilgileri ve tecrübe sahiplerinden aldıgım görüşleri değerlendirerek bahçe kurmaya çalışan bir müteşebbisim söylediklerimin size dogru gelen veya yanlış gelen kısmı olabilir ama ben benim dogrumun bu oldugunu düşünüyorum hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum ve dikkatlice okuyorum... |
selam agac seven kardesler,altay cevizi iyi olabilir ama lütfen 100 kg 150 kg ile insanlarimizin kafasini karistirmayilm dünyanin hic bir yerinde 100 kg 150 kg ceviz veren agac daha görünmedi,her insan kaldiracagi kadar yükü kaldirir,agac ta kendinin iki mislinin ürünü verse yine 150 kg ulasamaz,lütfen yanlis anlasilmasin benim bu kisisel görüsüm.
23 dekar arazim var ,4 sene önce nar diktik,macera gibi gelmisti bana ,olmadi,walla cok emek verdim ama dogrusunu söylersem üzülmedim,bu sene ceviz dikme ye karar verdim ne dikeyim diye düsünüyorum. altay oguzlar77 maras12 altay dikenlerden,görenlerden bir ricam,samimi bir cevap lütfen |
merhaba murat bey ne dikmeye karar vermeden önce arazınıze ve rakımına konumuna ne uygun onu araştırmalısınız toprak analizi yaptırıp profil açtırın öncelikle toprak uygunsa iklim şartlarınıza göre uygun olan çeşitleri seçmenizi tavsiye ederim.
|
herhese merhaba yenı uyeyım ve butun yazılanları takıp edıyorum ve hep celıskıdeyım bırının ıyı dedıgıne bırı kotu dıyor .Su an tohumdan dıktıgım 80 tane cevızım var 3 yasında ve baharın ası yapacagım .Aynı zamanda bahcemın kalan kısmınada cevız dıkmeye karar verdım yaklasık 250 tane oluyor su an arastırma yapıyorum rakım 1146 m fıkrı olan lar yardımcı olursa sevınırım cunku 4 sene oncede bu sıteden topraksız arpa cımlendırmesı konusunda fıkır alıs verısı olmustu ve basarılı olmustu calısmam
|
Tam ceviz fidanlarının siparişini verdim . Bu başlığı okumaya başladım.
Her zaman olduğu gibi , güzel tartışmalar olmuş . Ben bu konuda belki bir yerlerde vardır ama ben bulamadım ya da anlamadım diyebilirim . Cevizler arası 8*8 olacak tartışmalardan çıkardığım . Bana burgu ile 45 cm delik aç denilmişti , yanlış olduğunu anladım . Bir metre derinlik 60 cm çap açmak gerekiyor galiba . Veya en iyisi kepçe ile 1.5*1.5 açıp toprakla yanmış gübreyi karıştırıp çukur doldurmak daha iyi galiba Mesele benim için yüzey suyun, nasıl halledileceği hususu . Drenaj deniliyor, Yüzey suyundan kurtulmak için yapılacak drenajı benim anlayabileceğim şekilde anlatabilir misiniz. Şimdiden sağolun . sağlıcakla kalın |
Benim elektronik adresim ; ifkkaragul@hotmail.com
Adrese teslim fidan fiatı hakkında bilgi verir misiniz? 60 adet için . Drenaj konusunu da Ekim esnasında yapılacakları detaylı anlatırmısınız. Gerekli videoları da elektronik posta adresine gönderir misiniz? Burada var .Biliyorum . Bunu mail istememin bir nedeni de kardeşlerimle paylaşacağım .Ve karar vereceğiz. Forum adresini verip bir çok menfi tartışmalar içinde kaybolmalarını istemiyorum. Bütün bilgiler elektronik postada olursa incelemek daha kolay olacaktır. Hatta dikim işi için de destek verip veremeyeceğinizi , veriyorsanız ücreti belirtirseniz memnun olurum . Garanti konusunu da belirtin . Sağlıcakla kalın |
Ismaıl bey ıyı aksamlar hangı cesıt de karar verdınız
|
merhabalar kısa bir süredir ceviz çeşitleriyle yoğun bir şekilde ilgileniyorum. en iri meyve veren cins sütyemez 1 .ama ağaç başına ne kadar ürün alındığı nı ve tozlayıcısını bulamadım.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. selamlar
|
ceviz
Alıntı:
Planım önce 60 tane dikmek . (Önerilen çeşidi İlçe tarım mühendislerine danışarak) Sonraki yıllarda , her yıl 60 veya yakın miktarlarda dikmeye devam etmek istiyorum . Yaklaşık 30 dönüme kadar devam etmek istiyorum . Arazi Bolu'da 850 metre rakım . Yüzey suyu bakımından problemli Daha önce 30 tane diktim . Birinci yıl bir şey olmadı , ikinci yıldan sonra geriledi ve şimdi yoklar. Tahmini neden yüzey suyu . Bir metre derinlikte 60-70 cm çapında elle açılmış kuyulara dikim yapmıştım . Dibine yanmış hayvan gübresi attım ikişer kürek Toprağa her çukura toprakla karıştırılarak dere çakılı ilave ettim. Süzekliği temin etsin diye . Yoğurdu üfleyerek yemek durumundayım . O yüzden hepsini birden dikmek yerine 8 metre aralıkla her yıl 60 ar tane dikmeyi düşünüyorum . |
sayın Ismaıl
taban suyuna karsılık derın bır dırenaj kanalı acabılırsınız
|
Altaycevız zın son yorumlarını acıklamalarını beklıyorum
|
benimde yozgat'ta 30 donum arazim var.rakim 1100 civari.topragin durumu ceviz yetistirmek icin uygunsa,burada hangi cevizi yetistirsem daha verimli olur?
|
Alıntı:
S.A Hemserim yozgat in neresindensin? Ben yerköy den bizimde köyde arazimiz var ceviz dikmek istiyoruz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025