![]() |
Hemşehrim kolay gelsin, 1x1 derinlikte çukur açtırdım diyorsun, bu açılan çukurları yüzey toprağı olan 30 cm. lik tabakadan alarak çukurları bu şekilde doldur. Doldurduktan sonra bel ile açarak tabana 1 su bardağı 15.15.15 yani NPK gübresi at ve bir kürek toprakla üstünü ört. Fidanı ondan sonra yerleştir ve aşı noktası en az 5 parmak yukarıda kalacak şekilde dik, 20lt. civarında can suyu ver.
|
Alıntı:
Verilen potasyum ile de sanırım dikilen fidan hemen meyve verecek! |
Alıntı:
Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim tavsiyen üzerine dikim çukurlarında ilk etapta ahır gübresi kullanmayacağım ileriki zamanlarda yanmış gübre bulabilirsem eğer fidan etrafına uygulayıp çapa ile toprak altına indireceğim. bende sizin gibi düşündüm o yüzden bazı çukurları 1.5 m civarında kazdırdım geçirgenlik bakımından bi sorun yok gibi görünüyor.sırta dikim tavsiyeni değerlendireceğim. Aşı noktası olayına gelince benim esas öğrenmek istediğim fidanın aşı noktası dediğimiz yerin neresi olduğu mümkünse resimli olarak gösterebilirseniz çok memnun olurum |
Alıntı:
toprak tahlilinde önerilern 15.15.15 gübreyi almak isterken gübre alacağımız yer bize daha iyi diye 11.11.11 diye bi gübre verdi içeriğinede baktığımda hemmen hemen her şey var bi sıkıntı olurmu kullanmamda yoksa onu bekletip 15.15.15 mi kullanayım ne dersin bi sorumda yine tahlil tavsiyesinde humik asit kullanmam isteniyor onuda aldım dikim anında kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor aslında çünkü uyuyan fidan bunları kullanailirmi diye düşünmeden edemiyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Nacizane basit bir şekil çizmeye çalıştım umarım işinize yarar. Bu rüzgar yönüne göre aşı noktasının yönünü belirleme göz aşılarında geçerlidir dilcikli aşılarda aşı noktası iyi kaynadığından çok fazla özen göstermek gerekmeyebilir. 15-15-15 gübresinin 50 kg lık çuvalını siz 1 da arazide kullanırsanız 1 da araziye 7,5 kg azot,7,5 kg fosfor ve 7,5 kg potasyum vermiş olursunuz.Eğer 11-11-11 kullanırsanız 5,5 kg vermiş oluyorsunuz hesabını ona göre yapın humik asit bitkilerin kök aksamlarının gelişmesini sağlar.dikim esnasında kökleri daldırarak veya dikim çukuruna toz şeklinde atarak fidanınızın iyi köklenmesini sağlamış olursunuz. Ağaçlar uyku dönemlerinde aslında tam olarak uykuda değildirler.Örneğin kasım ayında dikilen bir fidan ile ilkbaharda dikilen arasında belirgin bir büyüme farkı vardır.Kökler fizyolojik faaliyetlere belli bir oranda kışında devam ederler. |
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Malum bu günlerde havalar baya soğudu geceleri - 5 lere kadar düşüyor fidan dikimi yapacagim ancak bu durum beni baya düşündürüyor,dikim sonrası sicaklik eksiye düşmesi nin zarari olurmu acaba. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ibas06 ve hdoğan yardımlarınız için çok teşekkür ederim
YArın sabah köye gidecem derin açtığım çukurları 30 cm lik alanda bulunan üst toprakla dolduracacağım fidan dikimine hazır hale getirip bir hafta sonra falanda bel ile tekrar çükur açıp dibine tsp veya dap gübresi koyup kök temas etmeyecek şekilde üzerini toprakla örtüp fidanları dikeceğim inşallah,dikimden hemen sonra 1 lt suya 1 çay kaşığı humik asit ile karıştırıp 1 fidana uygulayacağım. tepe budamasını dikim sırasında değilde mart ın 2. haftası gibi yapmayı düşünüyorum detaylı bir şekilde yazdım ki eksik veya fazla bir şey varsa uyarırsanız sevinirim,sanırım benimde forumda sayfa açma zamanım geldi yarın fotolar çekebilirsem bir sayfa açarım artık,inanın çok heycanlıyım daha önce tarımla hiç uğraşmamış birisi olarak çok şey kaybettiğimi düşünüyorum Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için |
Emniyet Kazığı neden eğik dikilir?
1 Eklenti(ler)
Eklenti 587981
Emniyet kazığı neden eğik dikilir |
2006 yilinda ekimini gercekletirdigim 10 donumluk 150 adet ceviz z bahcemi yurt disinda oldugumdan dolayi bakimini tam anlamiyla yapamadim ,yurda temelli donus yaptim.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.gelismis agaclarin bakimiyla ilgili internette tam anlamiyla olusturlmus bir forum sayfasi bulamadim. Herkese simdiden tesekkur ederim |
Herkese selamlar sayfaya yeni katıldım.
|
Selamlar 4500 m2 lik bir bahçeye ceviz ekmeyi düşünüyorum. Bahçe içerisinde daha önceden kalan yaklaşık 20 yaşında iki adet ceviz ağacı var güzel ceviz verdiği söyleniyor. Yeni fidanlar dikilecek bu iki ağaç kalmalı mı? yeni dikilecek fidanları olumsuz yönde etkiler mi? bu ağaçları kesmemiz uygun olur mu? yoksa olduğu gibi bırakmalı mıyız?
|
Yeni form üyesi olarak herkese selamlar,
|
Eskişehir'de yaşamaktayım ve ceviz üretimi 6-7 yıldır aklımda olan ve yatırım yapabileceğim tek uğraş olarak gözüküyor. Ceviz dikim bölgesini belirlediğim konum, Eskişehir Yakaboyu köyleri bölgesinden Daniment Köyü ile Kızılcaören köyü arasındadır. Arazinin rakımı 850, eğimli bir arazi eğim yönü güney-doğu ve bozdağdan gelen soğuk-sert rüzgarlara maruz kalmaktadır. Toprak analizini yaptırma fırsatım olmadı, en kısa zamanda yaptıracağım. Birde geriye dönük iklim ve olursa rüzgar yön ve km/hız verilerini bulmaya çalışacağım. Dikmeyi düşündüğüm cins CHANDLER.
Eskişehir'de üretim yapan veya hangi cins dikileceği konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. |
arkadaslar Merhabalar,
Antalya-korkuteli ilçesinde köyünde 47 dekar ve 1718 rakımda arazimiz var. Togragı kaliteli ve dagın yamacında iyi bir arazi. Cins olarak Fernor düşünüyoruz. Sizce yükselti sorun olur mu? Ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Herkese Selamlar.Foruma yeni katıldım.
Manisa ovasında (alüvyal toprak ) adam eksen çıkar dedikleri 10 dönüm artezyen damlama sistemide olan arazide ceviz yetiştirmek istiyorum. Fakat araştırdığım kadarıyla yaz sıcakları cevizi etkiliyormuş bu bölgede akdeniz iklimi hakim sizce bu bölgede ceviz yetiştirebilirmiyim ? Taban suyu 3 - 3,5 metre civarı yeterlimidir ? Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
Su bazlı tavan boyası ile ceviz fidanı boyamak!
Sevgili arkadaşlar;
Şuan hata olduğunu düşündüğüm bir iş yapıp, 180 adet 1 yaş ve yeni dikim yaptığım 15 ceviz fidanının gövdelerine Su bazlı tavan boyası (çok sulandırılmış) sürdüm:(( İçime bir korku sardı fidanların sağlığını tehdit eder mi bu boya? Bir hafta önce boyadım...Acil bilgisi olan cevplasın lütfen.Hiç olmazsa bir çaresine bakalım tşkr. :( |
Daha önceki yorumlarda su bazlı boya tavsiye edildigini okumustum.hatta fidanlara kışlık kaban giydirmiş gibi olursunuz yazıyordu
|
Bir önceki sayfada da tavsiye edilmiş
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Soğuğa faydası olmaz. Sadece görsellik.
|
Sadece okuduğumu söyledim. Yoksa ise yarar **** yaramaz o kadarını bilmiyorum zaten.
|
Cümleten iyi akşamlar arkadaşalar,
son zamanlarda yoğun yaptığım araştırmalarda webteki en bilgi dolu forum olarak katılmaya karar verdim. yoğun çalışma hayatından biraz uzaklaşmak için 12 dönüm civarında bir tarlaya ceviz dikmeyi planlıyoruz. yerimiz çanakkale merkez köylerinden atikhisar barajının sulama bölgesinde. rakımı 125-150 civarı bi noktada. henüz fırsat bulup analiz bile yaptıramadım. ancak şu aşamadan sonra hızlandırıp en kötü sene başında Ceviz Fidanı dikmeyi planlıyorum. bu konuda sizlere bir kaç konu danışmak istiyorum. ilki Çanakkale bölgesinde güvenilir fidan tedarikçisi paylaşabilir misiniz? ayrıca ekipmanlar konusunda, damlama sulama ve eğer ilk aşamada ki ekipmanların kiralanması **** bulunması konusunda o bölgede tanıdık adresler paylaşabilir misiniz? şuan tamamen sıfır bilgi olarak bana biraz olsa yardımcı olursanız çok makbüle geçecektir. selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025