![]() |
[QUOTE=44baba;1403448]
Alıntı:
Şöyle bir motor sizin dediğiniz özellikleri taşıyor sanırım. Motor Modeli SR50LB32-4.2Q Motor Tipi 4 Zamanli Tek Silindirli Hava Sogutmali Ohv Motor Çalistirma Ipli Atesleme Sistemi Translatörlü atesleme Bore 70*54 Motor Hacmi (ml) 208 Nominal Devir Gücü Çikisi 4.2 (3600 dk) Nominal Dönüs 3600 (3600 dk) Giris Çapi (m)/ 50 Emme (m) 5 Basma Yüksekligi(m) 32 Maximum Debi (m3/saat)32 Çekme Süresi(saniye) s30 Hacim Paketleme Boyutu 3 mm 515*450*435 Net /Brüt Agirlik 27/28.5 kg |
Alıntı:
|
ceviz türü
1 Eklenti(ler)
Sayın ceviz üreticileri, bahçemdeki ceviz ağacının cinsini öğrenmek istiyorum; bir adet fotoğraf ekledim fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Öncelikle cevabiniz icin teşekkürler, bahcem Sivas Ulas ilcesine bagli bir koyde rakim 1550 civari agacim 5 yasinda eger cinsini net olarak ogrenebilirsem gerekli arastirmalari yapıp bahce kurmayı dusunuyorum. Gercekten cok iri bir tur, içi de ayni oranda iri ve dolu.
|
nail abide bir baksın belkide size bir fikir verebilir takma adı Lilium
|
Selamunaleykum toprak analiz sonuclarini yorumlayabilir misiniz ceviz dikimi icin
% işba. 70. Killi Ph. 8.30 hafif alkali Kirec. 17.25 fazla kirecli Tuz. 00.2 tuzsuz Fosfat. Kg /da. 5.27. Az % organik madde. 0.29 cok az Potasyum. 58 . 90 yeterli Bor. 0 .29 Bunye analizi % Kum. 35 % Kil. 43 Silt. 22. Onerileriniz yazarsanizi sevinirim |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayin Karabuz agaci cogaltma imkanim var ama ticari verimi ve ozellikle rakima ve Sivas'in meşhur soguguna dayanikli olup olmadigina emin olmam lazim, onun icin ismini öğrenmeye calisiyorum. Acikcasi tek agacin verimine guvenemiyorum.
|
bu tür ağaçlar olabilir ancak verimleri problem,
Bizim de evin bahçesinde yalova cinsi bir ağaç var boyu 2 m kadar, verimleri az olduğunda meyveleri büyük oluyor. enson hatırladığım, yeşil kabuğundan ayrılmış taze ağırlığını markette tarttırmıştık, 45 gr gelmişti, gördüğüm en büyük cevizdi, bu sene yarısına chandler aşı yapıldı diğer yarısı yalova da kalmıştı yine büyük büyük cevizler verdi, aşılar tutunca bir ay önce yalova cinsi tarafı kesildi. |
Arkadaslar bordo bulamaci demir tankta yapilir mi , bi arkadasimla 100 litrelik metal ilac yapim icin tank alcaz siparis vercez bugun bu bizim icin kullanisli olur mi ayrica bu tank ile sivi gubre vermeyi dusunuyorduk agaclarin diplerine boyle bir sey gerekli midir
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap
Sizlerin tavsiyesi nedir nasil bir tank almaliyim metal disinda bir tercih mi yapayim , mevcut kullandiginiz bir tank var midir
|
Alıntı:
Taral pahalıdır ama iyidir. Motoru Çin'den bile geliyor olsa işçilik kalitesi açısından diğerlerinden öndedir. |
Tavsiyeniz icin tesekkur ederim
Simdi benim arkadasa satici firma bu metal 100 litrelik tanktan alip damlama su sistemine baglanti yapip cevizlere sivi gubre vermesi gerektigi soylemisler ceviz agacina kokten sivi gubre vermek gerekli midir ki , ben bahar aylarinda diolerine havyan gubresi dokuo tooraga karistirmak yeterli olur die dusunmustum , o oyle diyince bende alaalim o zaman gerekli bir urunse die dusundum sonra sizlere sormak istedim . Sizin onerdiginizi anladim ondan ayrica alcam |
Şimdi ilaçlama makinasının kullandığı tank ayrı, damlama gübresinin karıştırıldığı tank ayrı. Elbetteki damlama gübresi metal tankta verilir, zira sistemde basınçlı su olacağı varsayımı ile tankınızın eğrilip büğrülmesini ya da patlamasını istemezsiniz.
Damlamaya bağlanan sıvı gübre tankı şunun gibi bir şeydir: http://guzeloglutarim.com/_depo/urun...436fab0ec3.png Taral ilaçlama da şöyle: http://sirkecimakina.com/image/data/tp100.jpg |
Şimdi ilaçlama makinasının kullandığı tank ayrı, damlama gübresinin karıştırıldığı tank ayrı. Elbetteki damlama gübresi metal tankta verilir, zira sistemde basınçlı su olacağı varsayımı ile tankınızın eğrilip büğrülmesini ya da patlamasını istemezsiniz.
Damlamaya bağlanan sıvı gübre tankı şunun gibi bir şeydir: http://guzeloglutarim.com/_depo/urun...436fab0ec3.png Taral ilaçlama da şöyle: http://sirkecimakina.com/image/data/tp100.jpg |
Ilaclama makinasi almama gerek kalmadi bizim traktorun arkasina takilip tarla ilacladigimiz makinayi kullancam bir kac sistem degisikligi ile o hale donusturulmus , damlama sistemine takilan tank icinde 400 agac icin 200 litrelik sioaris etcem ne kadar yeterli ve ya degil bir bilgim yok
|
Ankara da damlama sulama icin gerekli hortum alet edevat satan bildiginiz bir yer var midir
|
Alıntı:
Fiyatları uygun çeşidi de bol. Bakmanı tavsiye ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Aranıza yeni katılmaktan dolayı çok memnunum. Üye olmadan önce forumdaki eski yazıları heyecanla okudum. Bende bir çok forumdaşım gibi ceviz yetiştirmek istiyorum. Daha yolun başındayım. Üretim alanının coğrafi olarak önemini öğrendim. Ancak belirttiğim gibi işin çok başındayım. Yer seçimi konusunda sizden yardım isteyeceğim; Eskişehir 'in 40 km güney batısında uygun fiyatlı tarla buldum. Tereddüdüm, tarlanın etrafında bir tek ağacın bile bulunmaması, tarla açık alanda. Diğer toprak verileri düzgün bile olsa, açık alanda ceviz yetiştirilir mi? Veya tarlanın etrafına bir sıra kavak veya meyve ağacı dikerek, rüzgarı keserek tarlayı cevize uygun hala getirebilir miyiz? Teşekkürler, |
Aramıza hoş geldin tarlanızın toprak yapısı uygun ve su var ise ceviz yetişir sorun olmaz
Alıntı:
|
Alıntı:
30-60-90 cm toprak analizini yaptırmadan ve yeterli su kaynağınız olduğuna inanmadan tarlayı almayınız. Mümkünse bir kepçeyle gelip toprak derinliğine bakınız. Tarlada drenaj problemi olup olmadığına ilişkin uzman görüşü alınız. Eğer bekleyebiliyorsanız kış aylarını bekleyin, kışın tarlanın üstünde su birikintisi kalıp kalmadığına bakın. Killi topraksa uzak durunuz. Mümkünse suyun da analizini yaptırınız. Tuzlu/kireçli bir su çıkması durumunda buradan uzak durunuz. Su kaynağınız eğer derin kuyu sondajı olacaksa dalgıç pompanın ihtiyaç duyacağı elektriği nereden nasıl alacağınızı düşünün ve yatırım planınızda bu maliyeti de (hem yatırım hem işletme maliyetini) hesaba katın. İş gücü/ekipman analizi yapmadan da bu işe girmeyin. Eğer bahçenin etrafında yeterince iş gücü bulma imkanı yoksa, ekipman kiralayacaksanız da yeterince ekipman yoksa, burası toprağı mükemmel olsa da işletme açısından doğru yer değildir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025