agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayacak olanların soruları (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/28314.htm)

darkelf 15-02-2016 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özer71 (Mesaj 1437548)
Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bende diğer bir çok arkadaş gibi cevize merak saldım. İnternette birçok bilgi var ama kafam çok karıştı özellikle ceviz cinsi konusun da.
Arkadaşlar 30 hektar arazim var. yaklaşık 1000 m rakımda Kırıkkale ilinde su sıkıntısı yok. karasal iklim şartları yaşanmakta, bölgemizde şimdiye kadar ölçülen en düşük sıcaklık -20 derece. burada hangi cins ceviz yetiştirmeliyim. Şimdiden herkese teşekkürler...

Benim de Kırıkkale Balışeyh'de arazim var. Rakım 900. Bu Mart ayında Fernor/fernette/ronde dikeceğim. İlçe tarımdan da bilgi aldım. Onlar da fernor önerdi.

taio 18-02-2016 09:01

4 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar,

Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve sizlerin değerli bilgilerinden faydalanmaya çalışıyorum.

Çanakkale Byaramiç bölgesinde 61 dönüm arazimizde ceviz bahçesi kurmayı amaçlıyorum.

Arazinin 10 farklı yerinden profil kazdırarak toprak örnekleri alıpaşağıdaki analiz sonuçlarını elde ettik.

Analizi yapan laboratuar yorumlardada görüleceği gibi uygun bir toprak yapısından bahsediyor fakat sizlerin de yorumlarını almak istedim.

Teşekkürler

Abies e.trojana 18-02-2016 12:53

Sn.taio Bayramiçin hangi köyünde bahçeniz?

taio 18-02-2016 16:26

Merhaba,

Mollahasanlar köyünde tarlamız.

ykaya194 18-02-2016 17:43

Hemşehrim taio, araziniz ceviz için uygun görünüyor ve önerilen gübreleme programını uygulayın.

Toprak yapısı kumlu tınlı (mil oluşumlu) olduğuna göre akarsu yatağı kenarında olmalı, eğer araziniz bir vadi içinde ise ilkbahar aylarında oluşacak sisten dolayı erken ilkbahar donlarına yakalanma riski var demek ve bu da verime olumsuz etki yapabilir.

Hayırlı olsun.

Abies e.trojana 19-02-2016 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taio (Mesaj 1440978)
Merhaba,

Mollahasanlar köyünde tarlamız.

Baraj kenarında mı sn.taio

poyraz2205 19-02-2016 11:00

azotlu gübreleme

Arkadaşlar şöyle bir sorum var?:confused:
Cevizde gübreleme konusunda şöyle bir öngörü var her yaş için 100 gr azotlu gübre!

Benim takıldığım konu her yaş için 100 gr azot mu verilmeli? 100 gr azotlu gübremi verilmeli?:(

Örneğin 100 gr azot vermek için Üre kullanıyorsak 217 gram kadar gübre kullanmalıyız.
%33 nitrat kullanıyorsak 300 gr kadar gübre kullanmalıyız.

Her yaş için 100 gr azot mu vermeliyiz? 100 gr azotlu gübre mi vermeliyiz?
teşekkürler

taio 19-02-2016 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1440985)
Hemşehrim taio, araziniz ceviz için uygun görünüyor ve önerilen gübreleme programını uygulayın.

Toprak yapısı kumlu tınlı (mil oluşumlu) olduğuna göre akarsu yatağı kenarında olmalı, eğer araziniz bir vadi içinde ise ilkbahar aylarında oluşacak sisten dolayı erken ilkbahar donlarına yakalanma riski var demek ve bu da verime olumsuz etki yapabilir.

Hayırlı olsun.

Merhaba sayın ykaya194,

Aynen dediğiniz gibi akarsu kenarında arazimiz.

Sizin Biga'da bahçeniz mi var?

Ben İstanbul'da yaşıyorum, bölgeye geldiğim zaman sizinle tanışmak isterim uygun iseniz.

Kafamda bir hazırlık planı var. Ekim-KAsım gibi dikim yapmayı planlıyorum.

Alıntı:

Baraj kenarında mı sn.taio
Merhaba sayın Abies e.trojana,

Baraja çok yakın bir yerde arazimiz.

Sizinde o bölgede bahçeniz mi var?

ykaya194 19-02-2016 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taio (Mesaj 1441161)
Merhaba sayın ykaya194,

Ben İstanbul'da yaşıyorum, bölgeye geldiğim zaman sizinle tanışmak isterim uygun iseniz.

Memnun olurum. Bahçe, Biga'da ve İstanbul'da oturuyorum.

(ykaya194 Ceviz Bahçesi Biga ) ceviz sayfasındaki bu başlıktan takip edebilirsiniz.

ykaya194 19-02-2016 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi poyraz2205 (Mesaj 1441135)
Arkadaşlar şöyle bir sorum var?:confused:
Cevizde gübreleme konusunda şöyle bir öngörü var her yaş için 100 gr azotlu gübre!
Benim takıldığım konu her yaş için 100 gr azot mu verilmeli? 100 gr azotlu gübremi verilmeli?:(
Örneğin 100 gr azot vermek için Üre kullanıyorsak 217 gram kadar gübre kullanmalıyız.
%33 nitrat kullanıyorsak 300 gr kadar gübre kullanmalıyız.

Her yaş için 100 gr azot mu vermeliyiz? 100 gr azotlu gübre mi vermeliyiz?
teşekkürler

Kimyasal gübrelerdeki miktar daima NPK (azot,fosfor,potasyun) saf ağırlığı ile atanımlanır ve değindiğniz gibi üre deki saf azot miktarı ile AN deki saf azot miktarı farklıdır.

Aslında, her yaş için şu kadar bu kadar vermeli öngörüsü tam olarak doğru bir yanıt sayılmaz, belki ilk dikiminde verilmesi öngörülen gübre miktarı 100 gr gibi olmalı şeklinde genellenebilir ancak ileri yıllarda toprak analizi yanında yaprak analizide önem kazanır zira topraktaki Ph değeri ve diğer etkenlere bağlı olarak kimyasal gübreleri ağaç tam alamayabilir, dolayısıyla her yıl yaprak analizi sonucuna göre eksik görülen besin elementleri yapraktanda verilmesi daha doğrudur.

MesutYıldız 20-02-2016 17:46

*** arkafaşlar, uzun zamandır bu sitede okuyucu ve bilgileri derleyip değerlendirme pozisyonundaydım. Sonunda sizlerden aldıgım kıymetli bilgi ve tecrübeler ışığında 50 dönümlük İzmir bölgesindeki 500 rakımlı şartların uygun oldugına karar verfigim arazimin 30 dönümüne tohumdan CHANDLER cinsi ceviz fidelerimi aralık ayında toprakla buluşturdum, geri kalanona hazır fidan alacağım, ALLAH nasip ederse bende siz cevizcilere katılacağım. Mayıs sonu Haziran içi diktigim fideleri sizlerinde yardımları ile CHANDLER cinsi aşı yapmak istiyorum. İZMİR bölgesi ceviz aşı kalemi ve aşı için destek verebilecek, sevgili ceviz dostlarımla irtibat kurmak istiyorum

MesutYıldız 20-02-2016 21:30

aralık ayında toprakla buluşturduğum cevizlerim.Resimlerle .yüklemeye çalışıyorum

1 Eklenti(ler)
Resimlerimi başarabildiğimce yüklemeye çalışacağım.

Calycadnus 21-02-2016 11:41

20 dönüm uzerine ceviz bahcesi kurmayi düsunüyodum fakat toprak analizi icin numune almak icin kepce ile topragi kazdirdigimda 60 cm den sonra kalın bir kil tabakasi oldugunu gördüm. Analiz sonuclari henüz cıkmadı. Tarla iki tarafa egimli ve ortasinda kuru dere yatagı var. Drenajı iyi. Fidan cukurlarini kepce ile 2m derinliginde kazdirmayi düsünüyorum. Kil ile ilgili sorun yasarmiyim.

ykaya194 21-02-2016 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus (Mesaj 1441588)
20 dönüm uzerine ceviz bahcesi kurmayi düsunüyodum fakat toprak analizi icin numune almak icin kepce ile topragi kazdirdigimda 60 cm den sonra kalın bir kil tabakasi oldugunu gördüm. Analiz sonuclari henüz cıkmadı. Tarla iki tarafa egimli ve ortasinda kuru dere yatagı var. Drenajı iyi. Fidan cukurlarini kepce ile 2m derinliginde kazdirmayi düsünüyorum. Kil ile ilgili sorun yasarmiyim.

Kilden dolayı sorun yaşayacağınız kesin. Genellikle ağaç 8-10 yaşına geldiğinde
sorunlar başlıyor.

Bu konu ile ilgili, Üyelerin Bahçeleri bölümünde "Lilium / Bahçe Balıkesir-Gönen" başlığındaki yakın tarihli mesajları okumanızı tavsiye öneririm.

Calycadnus 22-02-2016 09:04

]Kilden dolayı sorun yaşayacağınız kesin. Genellikle ağaç 8-10 yaşına geldiğinde
sorunlar başlıyor.

Bu konu ile ilgili, Üyelerin Bahçeleri bölümünde "Lilium / Bahçe Balıkesir-Gönen" başlığındaki yakın tarihli mesajları okumanızı tavsiye öneririm.

Bizim ceviz bahcesi hayali yattı desenize.

ykaya194 22-02-2016 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus (Mesaj 1441828)
]

Bizim ceviz bahcesi hayali yattı desenize.

Hevesinizi hemen kırmayın.
Arazinizin tamamını belli bir aralıkla kepçe ile derin kazarak tekrar kontrol edin. Kil arazinin tamamında değilde bölgeselde olabiliyor, tamamını islah etmemin maliyeti yüksektir ancak killi bölgeler az bir maliyet ile ıslah edilebilir.

tiryaki 22-02-2016 14:17

Kalın kil tabakası yapılan emeklerin 3-5 sene sonra heba olması anlamına gelir. Lilium'un bu konuda resimli mesajları var, 7 yıllık ağaçları kil tabakası yüzünden hastalanıp kurudu diye biliyorum

karakan_99 23-02-2016 10:18

herkeze bol kazançlar diliyorum 1450 rakıma iç anadolu bolgesi kayseri de 30 dönüm tarlamız var nohut buğday ekiyorduk hafif eğimli güneye bakıyor bilgi almak için int bakarken bu formla karşılaştım bu rakıma hangi cevizleri dikmeliyim bilgisi olanlara danıstım ama kafa karıştırıyorlar herkez farklı konusuyor marai 18 sütyemez kaman diyorlar bulundugum yerde tarımcı chetner dedi herkez bişeyler diyor kimin ne dediğini şaşırdım

ermana 23-02-2016 12:36

1450 rakımda chandlerın verimli olamaz. Bu rakımlarda yine yandal verimli çeşit olan fernor tavsiye ederim.

getrayt 23-02-2016 14:37

1 Eklenti(ler)
herkese bol ürün alması dileğiyle . sizden bir konuda yardım istiyorum 260 kök cevizim var (bir yaşında 1.7 m boyunda) aşılı geldi ama ben kimseye güvenmiyorum. her ne kadar sertifikalı olsada simdi ben bunları yeniden aşılasam nasıl olur. AGUSTOS 2015 resimini de buraya atıyorum

MesutYıldız 23-02-2016 20:19

GETRAYT Hayırlı olsun cevizleriniz,inşallah bende böyle olduklarını göreceğim seneye

getrayt 23-02-2016 20:35

Teşekkürler çok uğraştım tabi ilk başta tecrubesizlikler oldu

Lilium 24-02-2016 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi getrayt (Mesaj 1442195)
herkese bol ürün alması dileğiyle . sizden bir konuda yardım istiyorum 260 kök cevizim var (bir yaşında 1.7 m boyunda) aşılı geldi ama ben kimseye güvenmiyorum. her ne kadar sertifikalı olsada simdi ben bunları yeniden aşılasam nasıl olur. AGUSTOS 2015 resimini de buraya atıyorum

Sayın getrayt, özelden de görüştüğümüz gibi düşüncemi söylemiştim, günümüzde bazı fidancıların adına yanlış fidan göndermeleri sonucu bir çok üreticide aynı sizler gibi bir güvensizlik oluştu bir çok üreticinin bahçelerine gidiyorum bahçe sahibi chandler diye almış ve tanımadığı içinde chandler biliyor hatta ağaçlar büyümüş hasat ediyor bana soymaya getiriyor ne cins diyorum kasıla kasıla chandler diyor çuvalın içine bakıyorum 5 cins ceviz ve yerli cinsler,

Size önerim, cinsleri tanımıyorsanız tanıyan birine gösteriniz belki adına doğrudurlar kesip aşılamanız sizi bir kaç yıl geriye götürür, adına doğruysalar yazık olur.
Bu yıl gözlemleyin uyanma zamanına bakınız yerli çeşitlerlelemi uyanıyorlar yoksa daha sonramı, yerli çeşitlerle aynı zamanda uyanmışsalar bilinki yerli bir çeşittir,chandler yerli ceşitlerden en az 15gün sonra uyanır. Meyva durumuna bakınız chandler bu yıl patlayan gözden uluşan filizde mutlaka meyva çiceğini gösterir bunu daha sonra dökebilir normaldir, yerli cinsler bu yıl patlayan gözlerde meyva göstermezler gösterselerde bunlar sadece uç dallarda olur, fidanların gövdeleri yeşil değilde biraz kahverengine çalar. Bu gibi oluşumlara dikkat et bu yıl iyi bir gözlem yap adına doğru olmayanları işaretle ve bunları gelecek yıl çeşit değiştirirsin.

Not: Edirnenin neresindesiniz trakyaya budamalara gidiyorum gittiğim yerlere yakınsanız bir göreyim diyecektim.

Abies e.trojana 25-02-2016 08:21

Bahçe

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taio (Mesaj 1441161)
Merhaba sayın ykaya194,

Kafamda bir hazırlık planı var. Ekim-KAsım gibi dikim yapmayı planlıyorum.

Merhaba sayın Abies e.trojana,

Baraja çok yakın bir yerde arazimiz.

Sizinde o bölgede bahçeniz mi var?

Evet Sn.taio size yakın bahçemiz var.Özel msj atmıştım size

cgr98 01-03-2016 14:13

Merhaba, foruma ilk mesajım.

kasım ayında ektiğim ve iç mekanda tuttuğum cevizim filizlendi. şu anda 25cm boya ve büyük yapraklara sahip. orta boy bir çiçek saksısına dikmiştim.
bahar gelirken iki sorum olacak;

1- bu aşamada görece büyük bir saksıya aktarmam gerekir mi?
2- bir sıvı gübre kullanmamda fayda var mı?

bunlar dışındaki önerleriniz olursa okumak isterim.

şimdiden teşekkürler.

attalus 01-03-2016 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cgr98 (Mesaj 1443802)
Merhaba, foruma ilk mesajım.

kasım ayında ektiğim ve iç mekanda tuttuğum cevizim filizlendi. şu anda 25cm boya ve büyük yapraklara sahip. orta boy bir çiçek saksısına dikmiştim.
bahar gelirken iki sorum olacak;

1- bu aşamada görece büyük bir saksıya aktarmam gerekir mi?
2- bir sıvı gübre kullanmamda fayda var mı?

bunlar dışındaki önerleriniz olursa okumak isterim.

şimdiden teşekkürler.

Merhaba cgr98, foruma hoşgeldin. Ben maalesef sorularına cevap verecek bilgiye sahip değilim fakat tohumdan fidan yetiştirmen ilgimi çekti. Bunu hobi amaçlı mı yapıyorsun? Tohum olarak ne kullandın? Baştan itibaren neler yaptığını kısaca bizlerle paylaşabilir misin? Tohumdan fidan elde etme konusundaki tecrübenden faydalanacak insanlar mutlaka olacaktır. Bu arada belki fidenin resimlerini de forumda paylaşabilirsin.

cgr98 02-03-2016 08:35

2 Eklenti(ler)
tekrar merhaba,

aslında konuyla ilgili hiçbir ön bilgim yok. önceki yıl pet şişeye ceviz ekmiştim ve filizlenmişti. onun başına gelmeyen kalmadı. gerek köpeklerim gerekse rüzgarda yuvarlanma gibi gerekçelerle çok yara alan ağacı en son kendi ellerimle çim gübresi kullanarak yakmıştım. herhalde böyle bir başlangıç hikayesi bir tür zorunluluk:)

geçtiğimiz sonbaharda evde iki adet ofisimde de bir adet ceviz ektim. tohumlar niğdeden, benim memleket, cinslerini bilmiyorum ama güzel birkaç ceviz ağacımız var. orta boy saksılar kullandım. sulamayı yağmurlama vb yöntemler ile değil de pet şişe ile yaptım.

ilk filizlenen ( aralık başı gibi) resimde şu an minik bir tomurcuktan ibaret olanıydı. bu arkadaş zamanla karardı ama tam olarak ölmedi. resimde kuruyan kısım zor seçiliyor ama 3 cm boylarında kuru bir yapı var orada. dibinde de yeni bir tomurcuk...

bundan yaklaşık bir ay sonra da yapraklı olan filizlendi. topra kurudukça suladım.

üç gün önceye kadar iç mekanda cam önünde durdular. üç gündür balkona çıkardım ama havalar bozacağı için bu gece içeri almayı planlıyorum yeniden.

şimdi durumları bu şekilde. ileride kendi bahçem olursa oraya dikmek istiyorum ama önümüzdeki bir iki yıl boyunca saksı büyüterek evde büyütmeyi planlıyorum. bahçe dediysem de tarımsal üretim için değil.

bonsai konusunda da bir hevesim var. şimdi de birkaç ekim yapacağım. bonsai konusunda da bir hevesim var. belki bir ya da iki tanesini onun için ayırırım.

MesutYıldız 04-03-2016 19:14

Ceviz fidanlarım

2 Eklenti(ler)
Aralık ayı sonunda diktigim ceviz tohumlarım torktan çıkıp doğayla buluşmaya başladı 4 MART 2016 görünümleri

Cyp71 05-03-2016 06:59

Selamlar. 1 hafta önce 78 adet chandler cevizi dikimi gerçekleştirerek aranıza katılmış oldum. Damlama sulama tesis ettim. Buradaki tecrübeli ve ceviz konusunda bilgili arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.
1. Damlama sulama ile hangi gübreler, hangi miktarlarda ve sıklıkta vermeliyim? Humik asit de sıvı olarak gubrelerle verilebilir mi?

2. Fidanlardaki aşıların tepe vurumlari yapilmamis durumda. Hemen yapmali miyim yoksa bekleyip 1.90 a gelince yapip alt yan dallari ve lider dali birakirken mi yapmaliyim?

Cevaplariniz için simdiden tesekkurler.

mstk967 06-03-2016 12:01

doğruluk payı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1013535)
Evet, bu hesap tam bir efsane.. Ben özellikle şu kısmına hayran oldum:

Vakti zamanında bir arkadaşım internette dolaşan bor, toryum gibi yazılardan sıkılıp, sırf dalga geçmek için "akça armudunun keşfedilmemiş değerini" anlatan bir yazı yazıp internete salmıştı, sonra gel zaman git zaman öyle yaygınlaştı ki bu yazı, saygın bir ulusal günlük gazetenin bir köşe yazarı bile "akça armudunun değerini biliyor muyuz? ulusça kandırılıyoruz" diye bir günlük yazı yazmıştı köşesinde..

Halbuki tamamen yanlış bilgiyle, internetteki bilgi kirliliğini ironik bir şekilde yermek için yazılmış bir yazıydı.

dediğiniz çok doğru.sanal ortamda epeyce bir bilgi kirliliği var.
bana kalırsa en güzel yöntem dedelerden kalma usuller.ha ****** gelişmiş teknolojiyi de kullanacağız ama abartmadan.:rolleyes::rolleyes:

bahaes26 07-03-2016 12:15

Bu aralık ayında dikimini gerçekleştirdiğim 135 adet chandler için uyanmadan bordobulamacı yapmamı önerdiler.

1.Mantari hastalıklar için önemliymiş.
2.Avrupa da yasaklanmış.( çevre ve insana verdiği zarardan ötürü)

Bu durumda kafa karışıklığı yaratıyor.Hazır paket alıp kullanırsam oranını ve nasıl uygulayacağım? hiç kullanmasak ne olur?

permakültür 07-03-2016 12:21

Acil yardım ! Don ile mücadele!!

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar Antalya’ya 1 saat mesafede 800 m rakımlı bir bölgede 10 dönüm (220adet) chandler ağacım var. Ağaçlar 3 yaşında.

Geçen yıl ilkhabarda 23-24 nisandaki donlardan biraz etkilendiler, ağaçların büyük kısmında tepeden 30-40 cm kurudular, bunedenle yeni lider tepe vurduğum yerden daha aşağıda çıktılar.

Bu yıl ilk katını oluşturacağım ağaçlarım için daha umutluydum. Fakat bu hafta sonu ağaçlarımı budarken, büyük ordan donlardan etkilendiğini farkettim. Ağaçların ilk katını oluşturmayı planlarken, bir kısım ağaçta ilk kat için dal bırakamadığım gibi bel hizamdan tepe vurumu yapıp tek dala bırakmak zorunda kaldım. İlk katta yan dal bırakabildiğim ağaçlarda ise 1,5 metrelik yan sürgünlerden sadece 10-20 cm lik dal bırakabildim.

Geçen yılki geç bahar donunun etkisini anlıyorum fakat ağaçların kışın dondan etkilenmesini kesinlikle anlayamıyorum. Benim anlam veremediğim, kışın -20 derecelere çok rahat dayanması gereken ceviz ağacı nasıl olurda -7 derecenin altını görmeyen bir bölgede kışın uykuda iken donlardan etkileniyor?

Aklıma tek gelen şey son bahar erken donlarından sürgünlerin en uç kısımları etkilenmiş olabilirler, sonrasında kış boyunca aşağıya doğru ilerlemiş olabilirlermi? Bu yıl son baharda erken bir soğuk hava olmadı aslında. Ayrıca sürgünler erken pişkinleşsin diye sulamayı 10 ağustosta kestim, daha neyapıleceğimi bilmiyorum maalesef. (Bu arada bahçeye kışın yaptığım ziyaretlerde don vurduğunu farketmedim, belkide benim ziyaretlerimden sonra gerçekleşti)

Donlarla nasıl mücadele etmem gerektiği hususunda değerli görüşlerinizle yardımcı olur musunuz?

Benim başıma gelen kış don etkisini yaşayanlar varmı?

ramazancetin64 07-03-2016 12:58

chandler mi fernor mu?

uşak ili banaz ilçesi, paşacık köyünde 1300 rakım civarında ceviz bahçemiz var, ceviz bahçesi genel olarak +1 ile 15 yaş arası yerli ırk (şebin, bilecek, yalova) cevizlerden oluşmakta, geçen yıl bir miktar chandler aşısı yaptık, ancak çevremden öğrendiğime göre 1300 rakım civarında chandler ceviz yetişmediği, size sorum ise bu rakımda chandler ceviz olurmu? yoksa fernor cevize mi aşı yapmamız lazım.

ayhan5701 07-03-2016 14:08

arkadaşlar ben yeni katıldım 2 yaşında ceviz bahçem var ve klasik usullerle bakım yapıyoruz. yapılacak bakımlara ait bakım cetveli varmıdır. Yardımcı olursanız sevinirim...

ramazancetin64 07-03-2016 14:51

merhabalar, uşak ili banaz ilçesi paşacık köyünde en büyüğü on beş en küçüğü bir iki yaşında daha önce yerlerinde 4x5 m. aralıklı vişne ağacı olupta onları kaldırıp diktiğimiz yerli ceviz ağaçlarımız var, geçen yıl bir kısmına chandler kalem aşısı yaptık, ancak rakım 1300 civarı, chandler ceviz verimli olurmu, bu sene yine chandler mi aşılayalım, yoksa fernor mu aşılayalım, şimdiden *** ederim.

chemalf 07-03-2016 21:49

Değerli forum üyeleri, Ceviz bahcesi kurmaya karar verdim cins olarak arastirmalarim sonucu fernorda karar kildim ancak iyi bir fidanci bulamadim.Siz deneyimli cevizcilerin bana onerebilecegi guvenilir fidancilar varmidir?saygilarimla.

musculus 09-03-2016 15:46

'Burası tecrübe ve bilgileri paylaşma yeri mi yoksa aşı kalemi,ceviz soyma ve kurutma makinası gibi şeyler satma yeri mi anlamadım, şeklinde yazdığım mesajım silinmiş. Demek ki burasıda ticarethane olmuş :)

BURGAZ73 11-03-2016 20:56

fernora fernette tozlayıcı olmuyor. ronde ve mylonase daha ıyı oluyor fernor ıcın

BURGAZ73 11-03-2016 20:59

lüleburgaza gelmedınız halen nail abi

Lilium 12-03-2016 22:14

Altı yedi gün sonra oradayım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025