![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonbahar erken donlarından zarar görmüş olabilir. (Kuruyan yerleri yeşil olan yere kadar kesip, sutut ile kapatın) |
merhaba ben sizden üretilen cevizlerin pazarlanma sürecini öğrenmek istiyordum arakadaşlar
|
chandler mi ? Kaman 1 mi ?
Arkadaslar aklima takilan bir konu var.
Bir cok yerden arastirma yapiyorum ancak nedendir her yerde chandler den bahsediliyor. Acaba ithal oldugu icin ve ülkemizde yeni oldugu icinmidir bu kadar övme yoksa gercekten cok verimli bir agacmidir? bahce kurma asamasindayim hala cesit arastirmasi yapiyorum. özellikler : -1170m rakim -yozgat ili -arazi egimli ve su sikintisi yok. (damla sulama sistemi kurulacak) Bir kac yerde kaman 1 ve tozlayicisi kaman 5 olarak tavsiye ediyolar bazi yerlerdede chandler. Chandlerin 1200metreye kadar dikimi uygun görülüyor. düzgün bakim yapilmasi ve düzgün budanmasi halinde; hangi cesit daha cok verim saglayacaktir ? |
ben kamanlıyım bütün ailenin ceviz ağaçları var , chandler cevizini pazardan aldım merak ettim chandler çok verimli olabilir dayanıklı olabilir ama tat olarak asla ama asla kaman cevizinin yerini tutmuyor , çok yavan geliyo bana hep
|
Alıntı:
|
Merhaba fidan yetiştiricisi bir arkadaşım Yozgat a chandler fidanı sattığını ve iklime, yöreye uyumda problemler olduğunu söyledi.
|
Daha önce aile büyükleri tarafından çekirdekten veya aşılı olarak ekilen yerli ceviz bahçemiz var ve aynı şekilde 10 dönüm kapama chandler ceviz bahçesi ektim..
Hafta sonu cevizlerin bazılarını budadım budadığım dallardan bir kaç tanesini daha önce ekili olan yalova ,kaman vb. daha bir çok yerli ceviz fidanlarından bir kaçına aşı yapmak istedim DİKATİMİ ÇEKEN BİRŞEY OLDU : YERLİ FİDANLARIN SÜRGÜLERİNİN RENKLERİ AÇIK KAHVE RENGİ İKEN ,CHANDLER FİDANIN RENGİ DAHA KOYU VE DAHA CANLI OLDUĞUNU FARK ETTİM .... BİRDE YERLİ FİDANLAR UYANDIKTAN 15-20 GÜN SONRA UYANMAYA BAŞLIYORLAR. |
aldığiniz ürünün pazarlama konusunu ne şekilde hallettiğinizi sormak istiyorum bu konuda bir fikir alabilirmiyim rica etsem
Alıntı:
|
sayın çamtepe sıralamış olduğunuz konular ******* işin özünü oluşturmakta fakat bir kaç aydır formu satır satır incelememe rağmen herhangi bir arkadaşın pazarlama ve hasat konusunda ne şekilde bir yol izleyeceklerini çözemedim ben niğde ili bor ilçesi kemerhisar kasabasında almış olduğum 58 dönüm arazi üzerine bu işi yapmak istiyorum lakin en çok çekindiğim konulardan bir tanesi pazarlama ve bakım konusu adanada devlet memuru olarak çalıştığım için sanırım bahçeme bir aile bulmak zorundayım ve buda takdir edersiniz 5 yıllık süreçte maliyetleri baya bir şekilde arttıracak bahçe kurulumunda ise bir firma ile anlaşıp 5 yıllık profösyonel bir destek almak mantıklı geliyor ama bu kadar yatırımın sonucunda ucu açık bir pazarlama sıkıntısı olması beni korkutuyor
Alıntı:
|
Syn ysnkizilay Anlattığınız şartlarda Chandler ceviz olur arazinizin meyilli oluşu dolayısı ile don çukurunda olmaması, sulama imkanınız olması iyi olan yönler. 1200 rakımda araziniz ovada/çukurda olsaydı ceviz dikmeyin derdim.
Birşey daha paylaşmak isterim, geçende katalogda kullanmak üzere Kaman-1 fotoğrafı çekeyim dedim 10-12 kadar ceviz kırdım ve 1 tane dahi kelebek çıkaramadım. Kaman-1 dikmeyi düşünenlerin dikkatine... Ticari anlamda kelebek olan iç cevizler ile kırık cevizler arasındaki fiyat farkına bir bakmanızda fayda var. |
Yeni
Konya'da bulunan buğday tarlamı cevize dönüştürmek istiyorum. rakım 1000mt.tarla 90 dekar yaklasik 40 dönüm. kendim şehirde yasıyorum yaz ve bahar aylarında gidip geliyorum.sizce yapabilirmiyim bu işi ve böyle bi işe girişebilmek için kaç calısanımız olması gerekir.saygılarımla
|
Alıntı:
|
Çok *** ederim verdiğiniz cevap için.Bizim oralarda pek ağaç yetiştirilmediğinden bilgi birikimimizde yok.ama öğreniriz diye umut ediyorum.ayrıca bu tarlaya ne kadar ağaç dikilebilir ? ve ceviz yetiştirenlerin yaşadığı en büyük sorun nedir mesela nasıl mücadele edilir sorunlarla.
|
Alıntı:
Sorunlar ise karaleke ve iç kurdu baş çekiyor, sanıyorum. |
merhabalar.2012 ekim ayına ekilmiş ceviz fidanlarının dibi nasıl çapalanmalı ? ben ağaca 0 şekilde üst düzeyden çapa yapıyorum koku derine salmış otlarıda derine girerek çıkarıyorum.ancak araştırdığım kadarıyla 50 cmden fazla yaklaşmamak gerekiyormuş ağacın çapası nasıl yapılmalı ?
|
Alıntı:
|
SAYIN AĞAÇLAR NET OKURLARI MERHABA...
Siteye daha yeni üye oldum Kastamonu Azdavay ilçesinde 6 dönümlük arazim var Ceviz fidanı dikmek istiyorum.Bana tavsiyeleriniz nelerdir Lütfen bilgilerinizi aktarır iseniz çok sevinir ve memnun olurum.. |
Alıntı:
|
Bende Bafra fidancılıktan aldım gerçekten bu kadar güzel bir paketleme kargo gönderirken gösterdikleri titizlik gerçekten muhteşem tavsiye ederim fidanları almak önemli değil bütün sorunlarınızda muhatap bulmak çok önemli bunun için Bafra fidancılığı günün her saatinde arayıp bilgi alabilirsiniz fidancılıktan ziyade işlerinde ehil oldukları kanısına vardım şiddetle tavsiye ederim.
|
Merhaba Arkadaşlar,
Chandler için bordo bulamacı atmak için en uygun sonbahar ayı ve günü nedir? 20 nisan gibi vaktim olacak ve ancak ozaman atabileceğim? Fidanlar 1,5 yaşında yüzde kaçlık atmam gerekiyor? kolay Gelsin |
Alıntı:
|
Teşekkürler bilgi için ncp1963. Sonbaharda uygulayacağım artık.
|
Alıntı:
|
Ceviz üretimine başlamak istiyorum yardım lütfen
herkese selamlar ,
en az 20 dönümlük bir arsa alıp ceviz yetiştirmek istiyorum , istanbula en yakın nerede bu iş için tarla alabilirim.Okuduğum kadarıyla tokat , kırşehir , tosya taraflarında en çok yetişiyor...karlilik orani nedir 20 donuk bir arazide nenkadar ceviz yetisir tavsiyeleriniz ne olur sabırsızlıkla bekliyorum |
15 000 m2 arazime Fernor cinsi ceviz fidanı dikmiştim ve ziraat mühendisi olan bir arkadaşım ile konuştum bana hata yapmışsın dedi.Ben Fernor u geç çiçeklenen, rakımı yüksek olan arazilere ve karasal iklimin hakim olduğu soğuğa karşı dayanıklılığı yüzünden tercih etmiştim bana dediki Fransız orjinli olduğu için ılıman bölgelere daha elverişli oluyor sen zaman kaybetmeden chandler ile dğiştir dedi california da yetişen bir çeşittir ve geç çiçeklenir fransaya göre daha soğuktur diye bir konuşma yaptı benimle .Kafam karıştı Fernor fidanlarımı şimdi chandler ile değiştirmelimiyim bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen .?
|
Alıntı:
Fernor verim olarak chandler'ı pek aratmaz.Chandler 10 verirse,fernor 8 verir. Yeter ki, budama ve bakımlarını düzgün yapın. Fernor'un bir avantajı da,antraknoz ve bakteriyel yanıklık gibi hastalıklara chandler'dan çok daha fazla dayanıklı olmasıdır. Türkiye'de verime yatmış fernor bahçesi ataman ceviz çiftliğinde var bildiğim kadarıyla. İsterseniz arayıp bilgi alabilirsiniz. Bizim de bahçelerin yarısı fernor yarısı chandler. Henüz verim başlamadı ancak fernor'un chandler'dan daha hızlı ve güçlü bir gelişim gösterdiğini söyleyebilirim. Ben olsam,değiştirmezdim. Ziraat mühendisi arkadaşınızın bilgileri yetersiz olabilir. Önce iyice araştırın derim. |
çok güzel bir site çok faydalı yazılar için gönülden teşekkürler.
İnşallah kısa süre içerisinde bende küçük te olsa bir ceviz bahçesine sahip olmayı ümit ediyorum. |
selamlar
4 Eklenti(ler)
selamlar arkadaşlar, 1600 m rakımda fernor bahçesi kurmuştum. Gecen ekimde topraklı diktiğim fidanlar hala açmadı bölgedeki diğer fidanlarda açmadı. Gecen hafta olan soğuktan dolayı uçlarında donma meydana geldi. Bu kararan yerleri budamalı mıyım? Bu ağaçlar tutar mı? yardımlarınız için cok teşekkürler
Eklenti 486868 Eklenti 486869 Eklenti 486870 Eklenti 486871 |
sayın deli dervish bekleyin biraz agaçlar uyandıktan sonra güçlü süren sürgünlere bakıp öyle karar verirsiniz.. hemen budama yapmayın ..
|
ben de bugün 1. yaşlarını bitirmiş chaner bahçeme gittiğide 30 mart soğuklarından dolayı soğuk yemiş ağaçlarıma bakım yaptım.boyları aynı bu kadarlardı.alttan patlamışlar ,üstten sürgün veren pek nadir idi.en güçlü süren alt sürgünler üzerinden çoğunu kesip su tut ile kapadım.eğer aşı noktası üzerinden patlarsalar sizin de bu uygulamaı yapmanızı tavsiye ederim
|
Sayın deli dervish tam ben de sizin sorduğunuz soruyu soracaktım. 4 tane resim koymuşsunuz. Güz döneminde ben de biraz ağaç diktim, chandler cinsi. Fidanların yüzde 90 ı sizin koyduğunuz resimlerden birincisi gibi. Üstten kuruma başlamış ve aşının 40 cm üstüne kadar kurumuş. Alttan, aşı üstünden gözler patlamış.Sizin fidanlarda yeşil görünen yerlerden gözler uyanır ve tutar diye tahmin ediyorum. Çünkü Fidanlar aynı bizim fidanlar gibi. Yalnız şu aralar sulamak tutma oranını artırıyor bence. Ağaç sayınız az ise şişelerle, çok ise tankerle falan su verin.
Bizim fidanlar Bandırma dan bir fidancılıktan geldi. Yok şöyle iri, kökleri büyük fidan yollayacağız falan dediler, kargo bir geldi. Yarıdan fazlası ot gibi çıktı. Zayıf, ince idiler. Belki tutar dedik diktik. Nisan başında fidanlara bir baktık üstleri aşağı kadar kurumuş, onca emek boşa gitti gibi geldi. Fakat belki bir ihtimal tutar diye şişelerle suladık baktık ki yeşil kısımlar ve gözler canlandı ve altlardan patlamaya başladı. Bence iş fidanların güçlü olmasında. Denizli den de geçen yıl fidan getirttik. Fidanlar çok iyiydi. Onlarda kuruma gibi bir şey yok. Aynı soğuğu o fidan da gördü. Kuruyan kısımları da şöyle yapacağım. Alttan patlayan sürgünlerden en güçlüsünün üzerinden keseceğim. İnşallah fidanların tutar ve gelişir. |
Alıntı:
Bir umut deyip kuruyan yerleri derhal kesiniz, aşının üzerinde bir canlı göz olsa bile yeter diyeceğim fakat aşılarında gömülmesi umudu tüketiyor. İnşallah sonuç alırsınız. Arkadaşlar böyle üstten kuruma görüldüğü an fidanın patlamasını beklemeyin, canlı dokuya kadar derhal kesiniz. |
sn. lilium
ben de yukardaki mesajımda belirttim gibi kuruyan yer lerden göz patlaması olan noktalarında kesim yaptım. sorum su:kaç göze izin verip boylandırmak lazım? 2.sorum:burdaki yeni kurulan bahçede aynı kuruma oldu.fidancı 1 karış alttan sürgünler gelene kadar fidana dokunmayın demiş?ne dersiniz |
Alıntı:
|
Ceviz ağacının ilk yılında kök gelişimi için hangi gübreleri kullanmalıyım?
Bir de kireçli toprağı verimli hale getirebilmek için neler yapılabilir? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
işte bu gübreEklenti 488049
|
İzlediğim bir TED konuşmasında gübrelerle verilen fosforun %80ninin bitki tarafından kullanılmadan havaya ve suya karıştığı söyleniyordu. Yani fosfor için verdiğimiz 10 liranın 8 lirası boşa verilmiş oluyor.
Mikoriza mantar uygulamaları bu oranı artırıp daha fazla sürdürülebilir bir tarım imkanı sağlıyor. Ben fidan ekimi esnasında sevgili Ermana sayesinde bu uygulamayı yaptım. Videoyu izledikten sonra bir kez daha sevindim bu uygulama için. Konuşma Fransızca, alt yazı olarak ingilizce ve birçok dil var ama Türkçe yok maalesef ama agaclar.net içinde de bir sürü kaynak var bu konuda. Bu kadar çok sentetik gübre tartışılırken ben de araya girip hatırlatayım dedim :) :) Mohamed Hijri: A simple solution to the coming phosphorus crisis | Talk Video | TED.com Mikoriza - Vikipedi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025