![]() |
Alıntı:
512 nolu sayfada, yakında fidanlarınız kurur demiştim. Dikim esnasında hatalarınız var, dikim ve bihassa sulamadan kaynaklanıyor, o sayfayı tekrar okuyun aynı hataları tekrarlamamış olursunuz. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Ekteki linki okuyunuz. ANASAYFA |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar, cevize gönül vermiş herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.Ben ceviz konusuna kısa bir süreden beri ilgi duymaya başladım, çok fazla bir bilgim yok, soracağım acemi sorularım için lütfen kusura bakmayın, forumda yazılanları okumaya çalışıyorum, merak ettiğim bir husus var, tohumdan yetiştiricilikte, tohumu yani bildiğimiz ceviztoprağa ekiliyor, bu ceviz tohumu önce filiz(çöğür) oluyor, sonrada fidan olup daha sonra ağaca dönüşmüyormu? ille de aşılanmasımı gerekiyor ağaç olması için? aşılama dendiğinde şunumu anlıyoruz, önce tohum ekildi, filiz oldu ve sonra fidana dönüşünce başka bir çeşiti getirip bu fidanın üzerinemi aşılama yapılıyor? yoksa bu filizlenen fidan başka bir fidanamı aşılanıyor? tohumdan ağaç oluşamazmı?
|
tohumdan yetiştiriciliğin bitkinin daha sağlıklı ve verimli gelişmesi için en doğru seçenek olduğunu forumdaki pek çok değerli üstadların verdiği bilgilerden öğrendim.Kısaca tohumdan yetiştiricilik nasıl yapılır?örnek verilecek olursa analizi yapılmış uygun bir toprağımız var ve ceviz yetiştirilecek olan bu toprakta bölgenin iklim yapısına en uygun çeşit olan kaman 1 çeşidinin en uygun tür olduğunu tespit etmişsek eğer, kaman1 cevizini tohumdan nasıl yetiştiririz? konu hakkında fazla bir bilgim olmadığı için vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
|
Degerli dostum cevizlerinizin yapraklarında antrakoz ,mantar hastalıgı başlangıcı var gibi gordum buna dıkkat etmeni rica ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bundan daha önemli sorunum ise, yaptığım derin dikim hatasını (çökmeden dolayı) nasıl telafi ederim? Saygılar.. |
sayın dere bey Balıkesir neresinde kurdunuz bahçenizi?
|
Alıntı:
|
[QUOTE=faruk demirel;1162606]Sayın Arif Göçmen cevabınız için çok teşekkür ederim. Toprağın pH'ı maalesef bizim bölgede genel olarak yüksek. pH'ı ıslah ederim diye bilerek diktim cevizleri. Islah için elementel kükürdün yanı sıra fertigasyon yoluyla fosforik asit ve/veya hümik asit vermeyi de düşünüyorum. Bunlarla ilgili deneyimleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.
Bundan daha önemli sorunum ise, yaptığım derin dikim hatasını (çökmeden dolayı) nasıl telafi ederim? Saygılar..Degerli dostum ceviz fidanlarınızı hangi ayda diktiniz.İki yol var 1,cisi yeni dikim yapmışsanız fidanın çukurları nı iyice su ile doldurup koklerin dibine kadar su inmesi saglanıp fidan dıpleri o sırada toprakla doldurup fidanı yukarı çekıp derin dikim sorunu çözulebilir.bırde kaç cm derinlikte oldugunu yazabilirmisin? |
Alıntı:
|
Degerli dostum fidan üzerindeki meyveyi koparırsan fidanınız daha hızlı buyur toksa agacınız gelişmez.İki yıl meyveleri koparmanızı tavsiye ederim.
|
Alıntı:
Tek umudum yaz boyunca fidanların boy atması sayesinde aşı yerinin yine -çukur dışı-tarla zemininin 5-10 cm üstünde kalmasıdır. Eğer bu gerçekleşirse fidanları yükseltmeye gerek kalmadan kışın çukurların üst boşluklarını aşı yerlerini örtmeden doldurabileceğim. Aksi halde aşı yerleri toprak altında kalacak. Bu sakıncadan dolayı da bir şekilde fidanları yukarı çekmek zorunda kalacağım ve bunun risklerini kestiremiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunun sakıncalı olduğu bilgisini alıyorum bütün kaynaklardan fakat nedenini anlayamıyorum. Çukuru toprakla doldurup sadece aşı yerini açıkta bırakacak bir muhafaza mı uygulamalıyım? Mesela fidanın dibine uygun bir boru geçirmek gibi, ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Aşı yeri tamamen kapandıktan sonra hiçbir sıkıntısı olmaz... |
Alıntı:
Teşekkürler.. |
Sayın faruk demirel,aynı hatayı biz de bazı fidanlarda yaptık.Şimdi diplerini açıp aşının güneş görmesini sağlıyoruz.Bu işlemi 6-7 yıl yapmanız yeterli olucaktır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
beyler badem işinde para var mıdır ben yatırım yapmak istiyorum
İçinde 234 adet yetişmiş badem 15 armut, erik, incir fidanı bulunan şehir 6400 metrekare ve fiyatı 27.000tl sizce uygun mu bu ilan |
Kıymetli form üyeleri baştan sona değerli görüşlerinizi okudum. Afyon ili Bolvadin ilçesinde rakımı 1000m güney çepheli hazine arazisi üzerine Orman Bakanlığından kredi alarak kapama bahçe kurma düşüncesindeyim. Arazi kiralama için yaklaşık bir yıl önce dilekçemi verdim. Bu arada yeni ağaçlandırma yönetmeliği çıktı, yetkililer yeni bir Mili Emlak Genel Tebliği beklediklerini söylediler. Acaba konu ile ilğili malumatı olan varsa paylaşırsa sevinirim. Saygılar.
|
Alıntı:
Ceviz başlığına badem sorusu sorduğunuz için size ne kadar teşekkür etsek azdır :) Badem başlığını okursanız daha çok bilgi alabilirsiniz. Bu konu o başlıkta epey konuşuldu. Bir arazinin değerini bir çok faktör belirler. Konum, imar durumu, yol durumu, toprak kalitesi, sulama imkanı, elektriğin var olup olmadığı, komşuları, vs. vs. saymakla bitmez. Tarımdan anlıyor musunuz? Eğer anlamıyorsanız araziyi bir bilenle gezip görmenizde, toprağını ve ederini değerlendirmenizde fayda var. Aday arazinizle ilgili tüm bu bilgileri topladıktan sonra kararı verecek yine sizsiniz.. Saygılar, Ç. |
Nedense bu hazine arazileri gündeme gelince benim vatansever dostlarım birden cevizci ve bademci oluverdiler
ben asla ve asla devletle iş yapmam zaten degeri kaç paraki... Adam gibi arazini kendin begeneceksin dahada önemlisi seveceksin... Terini dökeceksin hatta ve hatta emri hak vaki olunca mezarınını da bu topraklara emenet edecek kadar seveceksin ölümden sonrada bu toprakları özleyeceksin... Toprağın bagrinda yaşamaya devam edeceksin... Bir ceviz gölgesinde Rahmanın rahmetini bekleyeceksin..... |
Sayın çam tepe badem bölümü çok cansız bakarsanız ora **** konuya yazdım halen cevap yok bademciler yoğun. Bilginiz için sağ olun. Bahçe konusunda yeniyim bilgim az konuda.
ugurhakan71 ben ceviz işine girmek için babam milli emlak a gitmiş sanırım orasıydı 2 ay sonra arazi kiralamalar başlanacak gibi bi şeyler denmiş ama tam emin değilim ne dendi şuan 2b lerin satışı mı ne oluyormuş. |
Sn. bulgur
Demek istediğim Badem üretiminin kârlılığı Badem başlığı altında tartışılmıştı. Konuyu baştan okursanız zaten bir fikriniz olacaktır. Hazine arazisi konusunda Sn. Safranlı aslında güzel bir noktaya parmak basıyor. Bu araziler normalde tarım arazisi olmayan yerler normalde. Bu arazilerin ehilleştirilmesi, tesviyesi, vs. vs. için çok masraf yapmanız gerekir. Sn. odeh sanırım bu konularda epey tecrübeliydi, kendisi ile iletişime geçebilirseniz faydalı olabilir. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Önce kaleminize, sonra aklınıza, düşüncenize ve birikiminize sağlık. Sevgi ve saygıyla |
Alıntı:
''Oğlumun Ceviz Bahçesi'' konu başlığında 2 mart 2013 tarihinde yukarıdaki iletiyi yazmıştım. Alttan itibaren irdeleyecek olursak; Bugünlerde düşlediğimiz binlerce yıl, doğal olmayan gazlarla soldurulmakta. Düşlediğimiz ağaçlar kısmını açacak olursak. En basitinden (fidan ve fidancı olgusunu yok sayarak) Önce tekniğine uygun işleyeceğimiz bahçemize tohumluk cevizleri, sevgiyle, itinayla toprağın koynuna yatıracağız. Sonra çövürlerin oluşumunu, doğumhane önünde bekleyen biçare baba adayı konumunda gözleyeceğiz, Daha sonra birer kardelen misali güneşe merhaba diyen fidelerimize, gerekli ilgi alakayı göstereceğiz. Ardından geçen belirli bir süre sonunda, Çöğürlerimize verimli bir anaçtan alınan kalemlerle aşımızı yapacağız. Emekleme evresinde ki yavrumuz misali, dört hatta sekiz gözle bakıp kollayacağız. Ardından sulamasını, dip temizliğini, şekil budamasını, verim budamasını yıllar içinde gerçekleştireceğiz. Ömrümüz vefa ederse, toprağın koynuna bir koyduğumuz tohumların, bin olup geri gelmesini büyük bir çoşkuyla göreceğiz. Ölme eşeğim ölme. Ben sana zemheri ayında yonca yedircedim be yavvvv. Yukarıda ki sözlerim size değil sayın Çamtepe, aman yanlış anlaşılmasın. Maalesef günümüz gençleri şimdilerde (aslında 3-5 sene önce sisteme sunulan ancak yeni yaygınlaşan) 3 boyutlu yazıcı mantığıyla, bu gün dikeyim yarın silkeyim dürtüsünden kendilerini bir kurtarabilseler, her şey o kadar güzel ve doğallığında gelişecek ki. Bizler dudak bükülerek izlensek te, yılmadan, yorulmadan bu sevdaya bulaşmış genç dostlarımıza katkı sunmalıyız. Ne yapem yahu harmanı goca öküzlee <ögütümüş> (sizi tenzih ediyorum goca öküz ben oluverem) Sevgi ve saygıyla dostlara. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025