agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Kapama ceviz bahçesi (Kırşehir, Mucur) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/27196.htm)

ncp1963 28-06-2012 10:52

Nihayet

Fidanlarımın dikimi başladı... firma görevlileri şu an dikime başladılar. sağolsun ilçe tarımda görevli ziraat mühendisi arkadaşta kontrol ediyor.

tabi bahçeye bakan arkadaşta başlarında ama ben ne yazıkki işim gereği dikim sırasında orada olmayacağım:(

arkadaştan rica ettim bol bol resimleyecek artık resimlere bakıp özlemimi gidermeye çalışacağım:)

orion1988 28-06-2012 11:40

İnşallah tüm fidanlarınız tutar .ALLAH meyvasını toplamayı da nasip etsin.

ncp1963 28-06-2012 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orion1988 (Mesaj 991018)
İnşallah tüm fidanlarınız tutar .ALLAH meyvasını toplamayı da nasip etsin.

iyi dilekleriniz için teşekkürler

cetiner 29-06-2012 19:20

hayırlı olsun sayın ncp1963 her şey gönlünüzce olur inşaallah resimleri en kısa sürede bekliyoruz

ncp1963 30-06-2012 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 991739)
hayırlı olsun sayın ncp1963 her şey gönlünüzce olur inşaallah resimleri en kısa sürede bekliyoruz

sayın cetiner

iyi niyet dilekleriniz için teşekkürler.

ncp1963 30-06-2012 13:13

TUİK verileri

1 Eklenti(ler)
cevizde ve bademde iç pazar olarak hala eksik var.

cetiner 03-07-2012 06:19

2 Eklenti(ler)
bu fotoğrafları 1 temmuz 2012 de kasabamızın okulunun bahcesinde cekmistim arkadaslar gercekten güzel bir ceviz türü fakat bu ceviz hakkında pek bisey bilmiyorum bilgisi olanlar bir yorum yapabilirlermi

Teşekkürler...

ncp1963 03-07-2012 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 993251)
bu fotoğrafları 1 temmuz 2012 de kasabamızın okulunun bahcesinde cekmistim arkadaslar gercekten güzel bir ceviz türü fakat bu ceviz hakkında pek bisey bilmiyorum bilgisi olanlar bir yorum yapabilirlermi

Teşekkürler...

muhteşem görünüyor demekki bizdede yandallarda harika verime sahip çeşitler var ama üzerinde bilimsell olarak çalışıp bu çeşit şudur özellikleri şunlardır diyecek kurumlara ihtiyaç var. herzaman olduğu gibi devletin tüm kurumları maaş zamanını bekleyen kişilerce işgal edilmiş olduğu için ortaya hiç bir şey çıkmıyor. ne acı

Safranlı 03-07-2012 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 993464)
muhteşem görünüyor demekki bizdede yandallarda harika verime sahip çeşitler var ama üzerinde bilimsell olarak çalışıp bu çeşit şudur özellikleri şunlardır diyecek kurumlara ihtiyaç var. Herzaman olduğu gibi devletin tüm kurumları maaş zamanını bekleyen kişilerce işgal edilmiş olduğu için ortaya hiç bir şey çıkmıyor. Ne acı

ne kadar güzel ifade ettiniz
aynı cümlelere yürekten imzamı atmak istiyorum...

cetiner 03-07-2012 18:51

Daha başka resimler vardı fakat yükleyemedim üzüm salkımı gibi birkaç salkım ceviz vardı

hüseyindeniz 03-07-2012 18:59

sayın çetiner pek emin değilim ama pedro cinsine benziyor,saygılar.

cetiner 03-07-2012 19:16

arkadaşlar resimleri yükleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

ncp1963 04-07-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 993614)
arkadaşlar resimleri yükleyemiyorum yardımcı olurmusunuz

sayın cetiner

üstte yüklemişiniz nasıl yüklendiğini biliyorsunuz bu durumda :) zaman zaman siteden kaynaklı olabiliyor birde resmin büyüklüğünden kaynaklıda olabiliyor
microsoft office picture manager ile açın resmi üstte menüde picture ye tıklayın açılan menüden resize yi tıklayın sağtarafa yeni bir menü açılacak orada kutucuğa tıklayın web small ı seçin save veya saveas ile kaydedin oranını değiştirdiğiniz resmi yüklemeyi denin olması lazım.

eklediğiniz resimdeki cevizin cinsini sahiplerinden öğrenme şansınız varmı ????

cetiner 04-07-2012 19:28

1 Eklenti(ler)
ceviz okulun bahçesinde muhtemelen kimin diktiği belli değil

cetiner 04-07-2012 19:33

1 Eklenti(ler)
...

cetiner 04-07-2012 19:37

1 Eklenti(ler)
bu da benim çapa makinem ...

ncp1963 05-07-2012 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 994109)
bu da benim çapa makinem ...

sizler ikilim olarak bizden şanslısınız :) daha çok ayğış alıyor, daha erken ısınıyor, eksi dereceleriniz bizden daha düşük vs vs

makinanız güzelmiş güle güle kullanın arazi büyüklüğü ne kadardı sizin?

ama bizim cevizimiz sizinkileri döver :). aynı soğuk deniz balığının ılık deniz balığından daha lezetli olduğu gibi. sebep aslında yaşamın idamesi, soğuk suda yaşabilmek için bünyesinde daha fazla yağ tutmak zorunda kalan balıklar misali.
bizim buraların soğuna dayanabilmek için cevizler daha yağlı olmak zorunda kalıyorlar.

Safranlı 05-07-2012 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 994101)
ceviz okulun bahçesinde muhtemelen kimin diktiği belli değil

bu ceviz çeşidini mutlaka türk tarımına azxandırmak gerekir
sizden ricamız tarım il müdürlüğüne bilgi vrip tespitinin yapılmasını sağlamaktır

rise_com 05-07-2012 12:46

sn.cetiner gerçekten çok muhteşem bir görüntü. Bu türden aşı kalemi almayı biliyorsanız sizden kalem rica etsem. Mümkün mü? Bizim ağaçlarda denemek isterim. Aynı verimi verecek mi?

cetiner 05-07-2012 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 994327)
sizler ikilim olarak bizden şanslısınız :) daha çok ayğış alıyor, daha erken ısınıyor, eksi dereceleriniz bizden daha düşük vs vs

makinanız güzelmiş güle güle kullanın arazi büyüklüğü ne kadardı sizin?

ama bizim cevizimiz sizinkileri döver :). aynı soğuk deniz balığının ılık deniz balığından daha lezetli olduğu gibi. sebep aslında yaşamın idamesi, soğuk suda yaşabilmek için bünyesinde daha fazla yağ tutmak zorunda kalan balıklar misali.
bizim buraların soğuna dayanabilmek için cevizler daha yağlı olmak zorunda kalıyorlar.

çapa yaptığım arazi bir dönüm deneme amaçlı paulovnia ağaçlarım var toprak biraz çorak iyi gelişmediler ceviz ağaçlarım var chandler, yalova3,şebin, bilecik,franguetta bu sene fernor aşıladım şu an gelişimi gayet iyi ayrıca bu sene 3 tane pedro diktim. Dikim yapacağım arazi beş dönüm zannediyorum tohum ekip aşılatacağım bu konuda sayın safranlının yardımını rica edeceğim ...

cetiner 05-07-2012 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 994336)
bu ceviz çeşidini mutlaka türk tarımına azxandırmak gerekir
sizden ricamız tarım il müdürlüğüne bilgi vrip tespitinin yapılmasını sağlamaktır

cevizi kimin diktiğini öğrenmeye çalışacağım ceviz hakkında tarım il müdürlüğünde çalışan tanıdığım bir ziraat teknikeri var ona bilgi verip yardım isteyeceğim ilginize teşekkür ederim

cetiner 05-07-2012 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rise_com (Mesaj 994406)
sn.cetiner gerçekten çok muhteşem bir görüntü. Bu türden aşı kalemi almayı biliyorsanız sizden kalem rica etsem. Mümkün mü? Bizim ağaçlarda denemek isterim. Aynı verimi verecek mi?

sayın rise com aşı kalemi zamanı gelince alabilirim fakat kalemi muhafazalı bir şekilde size nasıl ulaştırırım onu bilmiyorum

Safranlı 06-07-2012 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 994691)
çapa yaptığım arazi bir dönüm deneme amaçlı paulovnia ağaçlarım var toprak biraz çorak iyi gelişmediler ceviz ağaçlarım var chandler, yalova3,şebin, bilecik,franguetta bu sene fernor aşıladım şu an gelişimi gayet iyi ayrıca bu sene 3 tane pedro diktim. Dikim yapacağım arazi beş dönüm zannediyorum tohum ekip aşılatacağım bu konuda sayın safranlının yardımını rica edeceğim ...

öncelikle ben uzman degilim amatörüm....
4 dönüm 70 ağaç aşılı ekilmiş yalova çeşidi bahçemiz var
ayrıca diyer bahçelerimizn tümünde kenarlaında ceviz büyütüyoruz...
aşılı ektiğimiz bahçedeki performans zayıflıgından dolayı direk tohum dikme ekolunü benimsedim...
meyveci bir aileyiz
geçmişte elma ile ile geçinen bir aile idik..
sonraları şeftali iyi para etti ona ağırlık verdik...
kısa bir süre armut öne çıktı çok büyük armut ağaçlarımız vardı....
armudun hemen bozlulup zayi olması bizim belimizi büktü..
sonraları bir bahçemize tekrar yeni çeşit şeftali ektik..
ama artık bizim enerjimiz bitmişti...
rahmetli babam tarlada gözünüz olmasın
işinize bakın tahsilinize bakın diyerek ümit görmediği bu alandan kendince bizleri uzak tutmaya çalıştı...
bu süreçte ailede hep ne yapabiliriz nasıl para kazanabiliriz diye uzun uzun tartışmalar olurdu....
tartışmalar neticesiz olunca babam bu konuları kapatın ''ne varsa fırçada var''derdi
çünkü meslegi boyacılıktı...
taaa sürgün yeri libyanın fizan şehrine kadar çalışmaya gitti...
anlattığım süreçlerden beklenen hiç alınamadı....
yani hep arayış hep ümit dünyası...
babam artık bu işlerden ruhen uzaklaşınca depremden sonra abim bir bahçeyi ceviz ekelim diye heveslendi...
babam ümidimiz kırılmasın diye yinede destek verdi...
hasta hasta fidan dikmeye geldi...
işte bu meşhur aşılı fidanlar bekleneni tam vermedi....
deneme yanılma bu günlere geldik...
dedimya bu hastalık aileden olunca bende bu yıl meşhur şeftali bahçemize kivi diktim.....
bir kısmı çelikten üretilmiş fidan bır kısmıda tohumdan kendi ürttiklerimden ektik...
tabi tohumdan ektiklerim yine ataktalar.....
kör topal bir şeyler yapıyoruz ancak tohumdan ekmek konusunda mutlak inanca sahibim....
toprak hastası olunca bir şeyler yapıyoruz işte....
şu an oldugu gibi işimizi erteleyip bir şeyler vızıldıyoruz işte...
sonumuz hayır olsun...
sayğılar

bozy 06-07-2012 15:28

Simdiki aklim olsaydi ben de tohumdan ekip yerinde asilama yapardim ,Sayin Safranli size 100 de 100 katiliyorum hazir fidana harcadigim paraya ,zahmete degil de yerine alismak icin 3 senedir ugrasan fidanlara ,kuruyanlara, onlarin yerine dikipte tekrar kuruyanlara ,kurumasa da oleyimmi yasayimmi diye hala dusunenlere uzuluyorum ... Kuruyanlarin yerine diktigim birkac tohumun gelismelerine baktikca da pismanliktan kendimi alamiyorum...
Ustelik her diktiginiz tohumun asilamaya ihtiyac duyacagida mechul yani cok verimli bir agac olma ihtimali de var... ben kendi koyumde kendi kendine buyumus pek cok meyve agaci goruyorum verimden dallari kiriliyor..
Amma velakin yasamayinca bilinmiyor ... her profesor encok kendisi biliyor..her fidanci encok kendisi biliyor... il tarimdaki bisey diyor ilce tarimdaki baska bisey.. cok gezen de degil kendi yapan bilir...

bozy 06-07-2012 15:44

Su anda Ceviz yetistiriciligi hakkinda 3 adet yerli kaynak var.. Bir tane de kitap halinde oldukca kapsamli bir yabanci kaynak var. Yerli kaynaklari okudugumda ne gordum biliyormusunuz...Hic...ya doktor recetesi gibi teknik terimler bilimsel bir dil katma havasi adina hava civa ... ya kismen ya tamamen yabanci kaynaktan alintilar **** direk ceviri ve de hatali ceviri... problemse ne bilyormusunuz bize californiya daki cevizi anlatiyorlar hepsi de...
Ben anadoluda hala bahcemi nasil sulamam gerektigini,nasil gubreleme yapmam gerektigini,hangi asiyi ne zaman yapmam gerektigini ,hangi cesit cevizi dikmem gerektigini bilmiyorum **** kendim deneye yanila ogreniyorum.
Ankara Beypazarinda bahce kuracagim zaman ilce tarimdakilere sormustum hangi ceviz cesidi diye, cevap" bodur ceviz" olunca eyvallah diyip ciktim bi daha da gitmedim....

Safranlı 06-07-2012 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 994988)
su anda ceviz yetistiriciligi hakkinda 3 adet yerli kaynak var.. Bir tane de kitap halinde oldukca kapsamli bir yabanci kaynak var. Yerli kaynaklari okudugumda ne gordum biliyormusunuz...hic...ya doktor recetesi gibi teknik terimler bilimsel bir dil katma havasi adina hava civa ... Ya kismen ya tamamen yabanci kaynaktan alintilar **** direk ceviri ve de hatali ceviri... Problemse ne bilyormusunuz bize californiya daki cevizi anlatiyorlar hepsi de...
Ben anadoluda hala bahcemi nasil sulamam gerektigini,nasil gubreleme yapmam gerektigini,hangi asiyi ne zaman yapmam gerektigini ,hangi cesit cevizi dikmem gerektigini bilmiyorum **** kendim deneye yanila ogreniyorum.
Ankara beypazarinda bahce kuracagim zaman ilce tarimdakilere sormustum hangi ceviz cesidi diye, cevap" bodur ceviz" olunca eyvallah diyip ciktim bi daha da gitmedim....

sizlere katılmamak elde değil
acizane toprak aşk işidir
topragı sevmeyen köylüyü hakir gören insanalr bir seyler katamaz...
Ben yıllar önce trt gapta sabah bu toprağın sesi programında 2000-2001)lokman ayva hocanın önerilerini ve bu tartışmaları dınledikten sonra kesin ikna oldum...
Ne yapalım kadarimiz bu
her konuda dışarıdan hazır alıp kendimiz kandırıyoruz..
Yukarıdakı salkın ceviz mükemmel verimli ama kimse gidipte bunu tescil etmemiş....
Bu topragı sevenlere allah kolaylık versin.....

cetiner 08-07-2012 19:29

sayın safranlı hayat hep mücadele etmek deyilmidir siz de bu mücadeleden bir şeyleri ders çıkartmışsınız tohumdan ekmek işinde size katılıyorum tek endişem fidanları dengeli büyütememek ekip çıkmaması, aşılayıp tutmaması gibi sorunlar çok olucak gibi geliyor bana daha önce bahsettiğim yalova çeşit 5-6 tane ceviz fidanım var ve 3-4 senedir kendim aşılıyarak çeşit değiştirmeye çalışıyorum hala aşı tutturamadığım bitane ağacım var eşim yeter artık kesme diyor (haklı) benzer bi olayı yeni ekeceğim bahçede yaşamak istemiyorum yine de benim için tatlı bir uğraş bütün haftanın sitresini, yorgunluğunu bahçemde atıyorum sizin gibi değerli arkadaşlarla yazışmak benim için ayrı bi güzellik teşekkür ediyorum...

cetiner 08-07-2012 20:18

1 Eklenti(ler)
bahçem

cetiner 08-07-2012 20:40

1 Eklenti(ler)
...

cetiner 08-07-2012 20:42

2 Eklenti(ler)
bu da kızım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025