agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Kapama ceviz bahçesi (Kırşehir, Mucur) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/27196.htm)

ncp1963 05-04-2013 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1133285)
Abi geçmiş olsun.İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşursun.

Damlama sisteminin olduğu yere çanak açmaya gerek var mı ki? Ne gibi faydası oluyor?

ilk yıl kökler çok gelişmiş olmadığı için damlama ile verdiğim gübrelerin köklere kolay ulaşımınıı sağlamak asıl hedefti birde çukurları bir buçuk metre derinlikte kazmıştım dikimden hemen önce doldurunca çukurlarda oturma olursa diye fidanları onbeş cm kadar yüksek dikmiştim bu yükseklikten dolayı su fidanın dibi yerine bahçenin meyline kapılıp gidiyordu onuda engellemek için çanak yaptım bu sene son seneye çanak olamayacak

ibas06 05-04-2013 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1132860)
selamlar sayın ladikli

fidanlar haziranda bahçedeki ilk yıllarını tamamlayacaklar..aslında son bir haftadır bahçedeyim, geçtiğimiz kasımda fidan diplerindeki çanaklaları kapttırmıştım onları tekrar açmadan gübrelemede yaptım http://www.agaclar.net/forum/1050599-post2.htm şimdi tekrardan çanakları açtırdım.. nisan sonu gibi kaz ayağı çekip rotavatörle üzerinden geçip damlamaları sereceğim fidnlar şimdilik kasım ayındaki halleri neyse hala öyleler.. gözlerde hiç bir hareket yok

ama bahçedeki diğer büyük ceviz ağaçlarında gözler patlamaya başlamış resimlerini çektim yükleyeceğim..

bel fıtığı ameliyatı oldum çok yavaş hareket etmem gerekiyor. aslında çıkıp bahçede daha çok fotoğraf çekmek istiyorum meyva ağaçlarının bir çoğu çiçeklerini takındılar misler gibi kokular salıyorlar bal arıları başlarından ayrılamıyor ama ben bahçede gezemiyorum en azından bir on gün daha dikkatli olmam gerekliymiş...

Abiii geçmiş olsun haberimiz yoktu umarım ıyısındır.selamlar

ncp1963 05-04-2013 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibas06 (Mesaj 1133374)
Abiii geçmiş olsun haberimiz yoktu umarım ıyısındır.selamlar

her gün daha iyiye gidiyor teşekkür ederim kardeşim

06doğaci 08-04-2013 11:12

Geçmiş olsun abi.Keşke ameliyat olmadan önce duysaydım rahatsızlığını.Bel fıtığı konusunda ankarada çok iyi bir doktor duydum. Adı Erkan mirzaoğlu.Elle 3-5 dakika içerisinde ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyormuş.

ncp1963 08-04-2013 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci (Mesaj 1134718)
Geçmiş olsun abi.Keşke ameliyat olmadan önce duysaydım rahatsızlığını.Bel fıtığı konusunda ankarada çok iyi bir doktor duydum. Adı Erkan mirzaoğlu.Elle 3-5 dakika içerisinde ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyormuş.

teşekkür ederim ne yapalım artık oldu bitti :) ameliyatı olduk.. hayırlısı neyse o olsun.. bir daha tekrarlarsa mutlaka seni buluyorum :)

musculus 14-04-2013 11:16

Sayın ncp1963 fernor cevizlerinizde yapraklanma başladımı acaba?

ncp1963 14-04-2013 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1138361)
Sayın ncp1963 fernor cevizlerinizde yapraklanma başladımı acaba?

bahçemle ilgili rutin işleri ekteki linkten takip edebilirsiniz.... orada yazanların haricinde herşeyi canı gönülden cevaplamaya hazır bekliyorum...

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/29022.htm

musculus 14-04-2013 16:19

Sorumun cevabını alamadım ki yeni soru sorayım. Cevizler yapraklanmaya başladımı başlamadımı?

ncp1963 14-04-2013 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1138467)
Sorumun cevabını alamadım ki yeni soru sorayım. Cevizler yapraklanmaya başladımı başlamadımı?

siz cevaplayın :)

http://www.agaclar.net/forum/1053284-post240.htm
http://www.agaclar.net/forum/1053498-post241.htm

musculus 15-04-2013 22:25

Yapraklandı ya da yapraklanmadı daha demek bu kadar zor mu? Sadece 2 kelime den birini yazacaksınız. Bu kadar polemik yaptınız. Yazmayayım ben artık buraya. Suçlayıcı olmayın bence gelen olmaz forumunuza. Kesinlikle bu mesaja cevabınızı yazacaksınız. Ama artık ben size cevap yazmayacağım. Yolunuz açık olsun.

ncp1963 16-04-2013 09:28

Deneme amaçlı chandler dikme kararı aldım siparişlerim elime geçti hava bir kaç gün yağışlı görünüyor yağışlar bitip toprak biraz toparlansın 30 adet tüplü chandler i toprakla buluşturacağım. burada fernor ve fernetteler uyanmadı ama benim chandler ler yapraklı ve sürgün vermiş şekilde geldi.. tabi normal bu geldiği yerde sera ortamında aşılandı ve bekletildi..

tedarik edebilirsem kaman çeşitlerindende dikmeyi düşünüyorum.. cevap bekliyorum kamanlarla ilgili..

m.gökhan 16-04-2013 09:33

Necip bey maraş18'i de denersiniz umarım ...

ncp1963 16-04-2013 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1139598)
Necip bey maraş18'i de denersiniz umarım ...

selamlar..

ne kaybederim onuda denemiş olurum ve benden sonrakilere yol gösterecek bir çalışma bırakmış olurum belki içlerinden birkaçı arkamdan hayır dua ederde sevap kazanırım.. araştırıp ondan da getirteceğim..

m.gökhan 16-04-2013 11:56

mayıs 15 de tüplü fidanları dağıtımına başlıyorlar bende 30 tane sipariş verdim. Bende de birtek fernor eksik kaldı , bulabilirsem sonbahara deneme amaçlı dikmek istiyorum...

ncp1963 16-04-2013 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1139694)
mayıs 15 de tüplü fidanları dağıtımına başlıyorlar bende 30 tane sipariş verdim. Bende de birtek fernor eksik kaldı , bulabilirsem sonbahara deneme amaçlı dikmek istiyorum...

maraş 18 leri aldığınız adresi verebilirmisiniz??

ncp1963 16-04-2013 12:57

arkadaşlar alman kurdu, akbaş, veya kangal erkek 4 ay ila 8 ay arası köpek arıyorum bildiğiniz yerde varsa yardımcı olursanız sevinirim????

ibas06 16-04-2013 15:37

abi ercan332 kullanıcısı (Kastamonu) köpek yetiştiriyor bak istersen sana faceden gönderiyorum

m.gökhan 16-04-2013 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1139739)
maraş 18 leri aldığınız adresi verebilirmisiniz??

Aksu Tarım

Türkiyede ki tek sertifikalı üreticisi aksu tarım , o yüzden reklama girmez sanırım...

ladikli 16-04-2013 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1139595)
Deneme amaçlı chandler dikme kararı aldım siparişlerim elime geçti hava bir kaç gün yağışlı görünüyor yağışlar bitip toprak biraz toparlansın 30 adet tüplü chandler i toprakla buluşturacağım. burada fernor ve fernetteler uyanmadı ama benim chandler ler yapraklı ve sürgün vermiş şekilde geldi.. tabi normal bu geldiği yerde sera ortamında aşılandı ve bekletildi..

tedarik edebilirsem kaman çeşitlerindende dikmeyi düşünüyorum.. cevap bekliyorum kamanlarla ilgili..

Karasal iklimde yetişebilecek her çeşitten 3 er 5 er dikin bence, ileride bahçenizi genişletirseniz en verimli çeşide göre oluşturusunuz, ya da çeşit değiştirme yaparsanız o çeşitten aşı yaparsınız.

Yalnız aynı bahçede bu kadar farklı çeşitler olduğu zaman tozlanma da sorun olur mu? Tozlayıcı fazla olursa dökülme olur deniyor ya burda da böyle olabilir mi acaba?

ncp1963 17-04-2013 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1139974)
Karasal iklimde yetişebilecek her çeşitten 3 er 5 er dikin bence, ileride bahçenizi genişletirseniz en verimli çeşide göre oluşturusunuz, ya da çeşit değiştirme yaparsanız o çeşitten aşı yaparsınız.

Yalnız aynı bahçede bu kadar farklı çeşitler olduğu zaman tozlanma da sorun olur mu? Tozlayıcı fazla olursa dökülme olur deniyor ya burda da böyle olabilir mi acaba?

deneyip göreceğiz eğer dökülürse keseriz bir kaç ağacı yapacak başka birşey yok. en azından bu bölgede benden sonra bu işi yapmak isteyen kişlere yol göstermiş olurum. hangi cins ne tepki veriyor bölgemizde gözlemleme şansına sahip olacağım.

cetiner 26-04-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1132860)
selamlar sayın ladikli

fidanlar haziranda bahçedeki ilk yıllarını tamamlayacaklar..aslında son bir haftadır bahçedeyim, geçtiğimiz kasımda fidan diplerindeki çanaklaları kapttırmıştım onları tekrar açmadan gübrelemede yaptım http://www.agaclar.net/forum/1050599-post2.htm şimdi tekrardan çanakları açtırdım.. nisan sonu gibi kaz ayağı çekip rotavatörle üzerinden geçip damlamaları sereceğim fidnlar şimdilik kasım ayındaki halleri neyse hala öyleler.. gözlerde hiç bir hareket yok

ama bahçedeki diğer büyük ceviz ağaçlarında gözler patlamaya başlamış resimlerini çektim yükleyeceğim..

bel fıtığı ameliyatı oldum çok yavaş hareket etmem gerekiyor. aslında çıkıp bahçede daha çok fotoğraf çekmek istiyorum meyva ağaçlarının bir çoğu çiçeklerini takındılar misler gibi kokular salıyorlar bal arıları başlarından ayrılamıyor ama ben bahçede gezemiyorum en azından bir on gün daha dikkatli olmam gerekliymiş...

sn. Ncp1963 öncelikle geçmiş olsun umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz . Bu sene fidanlarınızda budama yaptınız mı acaba saygılar...

ncp1963 26-04-2013 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1145049)
sn. Ncp1963 öncelikle geçmiş olsun umarım tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz . Bu sene fidanlarınızda budama yaptınız mı acaba saygılar...

teşekkürler sayın cetiner

hayır fidanlara hiç dokunmadım. geçtiğimiz yıl dikimde bazı tersliklerden dolayı biraz geç kalmıştım. dolayısı ile çok bir sürgün oluşmadı. aslında alınması gereken bazı sürgünler var ama dokunmadım. nasip olursa seneye martta budama yapacağım.

ncp1963 29-04-2013 20:00

http://www.agaclar.net/forum/1050599-post2.htm

linktede görüleceği gibi bizim burada fernette fernordan 5 gün önce yaprakçık gösterdi.

bu gün ağaç aralarını rotavatör ile işlemeye başladım. toz toprak içinde kaldım :) iyi yoruldum. bahçeyi önce enine sonra boyuna sürüyorum buda yapılan işi iki katına çıkarıyor. iki gün daha traktör kullanacağım sanırım, çok sarsılıyor insan, sürüm işinin hemen akabinde damlamaları sereceğim. havalar böyle giderse mevsimin ilk sulamasını sanırım bu hafta yaparım..

ncp1963 02-05-2013 20:06

bu gün mevsimin ilk sulamasını yaptım. sulama yaparken supriz bir ziyaretçim oldu bu vesile ile kendilerini tanımaktan onur duydum.. sayın yrd. doç. dr. sebahattin yılmaz bey bahçemi ziyaret etti. bahçeyi dolaştık sonrasında kahvelerimzi içerken bol bol sohbet etme şansımız oldu. kendileri kırşehir ahi evran üniv sine atanmış. kendimi gerçekten çok şanslı hissettim..

Çamtepe 02-05-2013 20:42

Yerinde duramayıp, sahada gezen, tozun toprağın içinde yaşayan akademiklerimizdense gerçekten şanslısınız demektir..

formullaone 03-05-2013 02:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1148297)
bu gün mevsimin ilk sulamasını yaptım. sulama yaparken supriz bir ziyaretçim oldu bu vesile ile kendilerini tanımaktan onur duydum.. sayın yrd. doç. dr. sebahattin yılmaz bey bahçemi ziyaret etti. bahçeyi dolaştık sonrasında kahvelerimzi içerken bol bol sohbet etme şansımız oldu. kendileri kırşehir ahi evran üniv sine atanmış. kendimi gerçekten çok şanslı hissettim..

Sulama için erken değil mi? buradaki toprakta henüz tavına gelmeyen yerler bile var. Sanırım sizde yağmur azmış bu kış.

ncp1963 03-05-2013 05:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1148456)
Sulama için erken değil mi? buradaki toprakta henüz tavına gelmeyen yerler bile var. Sanırım sizde yağmur azmış bu kış.

nisan yağmurlarında biraz eksiklik oldu gibi, sıcaklar ve kıbleden esen rüzgarlarda toprakta çabuk kurumaya neden oldu.

ağaç diplerinde toprağı kontrol ettiğimde ilk 10 cm neredeyse kuru idi

06doğaci 03-05-2013 08:42

Yrd.Dç.Dr. Sebahattin YILMAZ ın Kırşehire atanmasına çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun .Memlekete çok şeyler katacağına inanıyorum.

ncp1963 12-05-2013 18:21

1 Eklenti(ler)
traktöre üç noktadan askı romörk yapımını tamamladım sadece boya işi kaldı onuda biraz kullanayım çatlayan patlayan yeri olursa kaynakları sağlamlayıp boyayacağım. içten içe ölçleri 160X130X35

ncp1963 12-05-2013 18:24

1 Eklenti(ler)
hemen hemen tüm fidanlarda ceviz var şimdi bu kadar fidanı dolaş tek tek meyva topla :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025